Znamenitá červená vína z Argentiny
Přehled nabídky
Argentinské víno má mnoho společného s argentinským tangem. Obě jsou plná melancholie, nostalgie a zároveň nehynoucí vášně.
Objevte kouzlo Argentiny v jedné ze dvou lahví vynikajícího vína z oblasti San Juan! Vyzvednete si ji v síti vinoték Cellarius, která v Praze funguje již od roku 1996.
Jílovitá a kamenitá půda údolí Tulum s oblázkovým podložím, za které vděčí řece San Juan, a velmi malým podílem organické hmoty dala vzniknout unikátním vínům. Které si vyberete?
Reserve Cabernet Sauvignon – Shiraz, 2011
Víno naplní vaši sklenku tmavě burgundskou červení, získá si vás svou vyváženou chutí ovoce a tříslovin, ve které ucítíte i tóny dubového dřeva ze sudu. Víno je velmi bohaté, lehce kulaté a perfektně se hodí ke kořeněným červeným masům a zralým sýrům.
- Vyrobeno z ručně sbíraných hroznů odrůd Cabernet Sauvignon (50 %) a Shiraz (50 %)
- Zrání 12 měsíců v nových amerických a francouzských dubových sudech
- Obsah alkoholu 14 % obj.
- Kyselost 6 g/l, pH 3.4, zbytkový cukr 3.2 g/l
Reserve Malbec, 2011
Krásně měkké víno má díky s pouštnímu klimatu plné tělo. Ucítíte v něm tóny červeného ovoce a švestek s elegantním dotekem kouře a vanilky, jež víno získalo zráním v dřevěném sudu. Výborně doplní pečené červené maso a těstoviny s rajčatovou omáčkou.
- Vyrobeno z ručně sbíraných hroznů odrůdy Malbec
- Zrání 12 měsíců v amerických a francouzských dubových sudech
- Obsah alkoholu 14 % obj.
- Kyselost 5.95 g/l, pH 3.5, zbytkový cukr 3.2 g/l
Vína podávejte při teplotě 16 až 18 °C, otevřete hodinu před konzumací, aby se dokonale rozvinulo jejich aroma a chuťové vlastnosti.