Tahle bašta bude udaana jen opravdovým fajnšmekrům.
Zajděte si do Hostince U daana a vychutnejte si nejen poctivou porci pečeného vepřového kolene, ale i nefalšovanou hospodskou kulturu.
Co se bude podávat
celé pečené koleno i s kostí (1,7 kg za syrova)
čerstvý strouhaný křen, hořčice, sterilovaná zelenina a chléb
Porce je vhodná pro dvě osoby nebo pro jednoho opravdu zdatného jedlíka. Nezapomeňte si k němu poručit i půllitr dobře načepovaného piva na spláchnutí.
Pajzl jak se sluší
Hostinec U Daana (od 2012) navazuje na tradici legendární pivnice U Dána (2001–2007). Hrdě se hlásí k odkazu prvorepublikové pivní „kultůry“ a brněnských hospod „čtvrté cenové“ z dob reálného socialismu. A tomu odpovídá i zdejší nabídka a prostředí.
Na co se tu můžete těšit
dobře opečovávané a správně natočené pivo
chuťovky k pivu, včetně olomouckých tvarůžků
popelník na každém stole (někdy i dva)
společnost svérázných štamgastů se vším, co k nim patří
lízaný mariáš, poker a další hazardní hry jsou povoleny dle libosti
sledování sportovních přenosů mezi svými
Co v téhle putyce rozhodně nehledejte
italskou pizzu, medovník a další „fajnovou gastronomii“