Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail.
Ukázkové kurzy vaření včetně konzumace menu
Přehled nabídky
Co je nejlepší na kurzech vaření? Že se nejen něco naučíte, ale navíc si i skvěle pochutnáte!
Vydejte se na ukázkové kurzy vaření s Honzou Řepou, které se konají v designovém studiu Home Art Praha.
Během cca 3 hodin vás čeká nejen ukázka vaření od špičkového šéfkuchaře, ale také konzumace výsledného 3chodového menu.
28. 2. 2014 jsou na programu tyto kurzy:
- 10:30 hod. Steaky – Zásady pečení steakových zrajících mas vcelku
- 14:30 hod. Steaky – Tajemné kouzlo zdravého pštrosího masa
- 18:30 hod. Itálie 3
1. 3. 2014 vybírejte z těchto kurzů:
- 10:30 hod. Thajsko 2
- 14:30 hod. Francie 2
- 18:30 hod. Picanha (steakový zážitek)
Nahlédněte pod pokličku profesionálnímu kuchaři
Honza Řepa pracovat u přední cateringové společnosti, vařil pro královský norský pár, reprezentoval českou gastronomii na výstavě EXPO2000 a svými lahůdkami okouzloval také v restauraci v Obecním domě nebo v luxusním hotelu Andel's.
Specifikace jednotlivých kurzů
Steaky - Zásady pečení steakových zrajících mas vcelku
Co na kurzu uvidíte?
- Jak pracovat s krůtími játry
- Použití calvadosu v kuchyni
- Přípravu chlebového těsta
- Tipy a triky při pečení domácího chleba
- Techniky a zásady správného krájení
- Zásady pomalého pečení mas (klíč k dosažení vždy šťavnatého steaku)
- Vysoký zrající hovězí roštěnec a jeho uplatnění v kuchyni
- Zásady marinování mas
- Práci s bylinkami v kuchyni
- Slavnou salsu verde
- Cheesecake – jak na to snadno a rychle
Co ochutnáte?
- Krůtí jatýrka zalitá v sádle s calvadosem a podávaná s domácím chlebem
- Uruguayský zrající hovězí roštěnec podávaný se salsa verde
- Cheseecake s mátovo-malinovou omáčkou
Steaky - Tajemné kouzlo zdravého pštrosího masa
Co na kurzu uvidíte:
- Jak pracovat s telecím masem
- Jak pracovat se sušenými hříbky (výhody sušených hub oproti čerstvým)
- Jak si vyrobit zapékací paštičku
- Techniky a zásady správného krájení
- Zásady pomalého pečení mas (klíč k dosažení vždy šťavnatého steaku)
- Jak pracovat s pštrosím masem
- Salátek z červené čočky
- Co jsou to batáty?
- Domácí hranolky snadno a rychle
- Jak správně pracovat s čokoládou
- Příprava náplní do pralinek
- Zdobení našich domácích pralinek
Co ochutnáte?
- Telecí hříbkové ragú v zapečené paštičce z listového těsta
- Pštrosí steak s teplým salátkem z červené čočky s batátovými hranolky
- Domácí čokoládové pralinky z belgické čokolády
Itálie 3
Co na kurzu uvidíte:
- Jak pracovat s dýni
- Jak si připravit těsto na domácí gnocchi
- Jak pracovat se sýrem pecorino
- Příprava lasagní s pomoci strojku na těstoviny
- Bolognese Sauce – diamant mezi masovými omáčkami
- Vrstvení lasagnových pater
- Techniky a zásady správného krájení
- Přípravu bazalkovo-tomatové omáčky
- Co je to granita?
- Možnosti granity
- Výrobu citronové mascarpone
Co ochutnáte?
- Dýňové gnocchi se sýrem pecorino romano a rozmarýnem
- Domácí lasagne bolognese s bazalkovo-tomatovou omáčkou
- Ovocná granita s citronovým mascarpane
Thajsko 2
- Rychlá a chutná jídla
- Jak pracovat s krevetami
- Loupání krevet
- Jak vykrájím z citrusů filátka
- Marinování kuřete po thajsku
- Techniky a zásady správného krájení
- Zásady pomalého pečení mas (klíč k dosažení vždy šťavnatého steaku)
- Koriandr – alfa a omega thajské kuchyně
- Arašídovo-kokosovou omáčku
- Přípravu jasmínové rýže s pomocí tlakového hrnce
- Co je to Khao Nom Tom?
- Jak si připravit lepivou rýži
- Banány a jejich využití v kuchyni
- Výhody dušení v banánovém listu
Co ochutnáte?
- Grilované tygří krevety s citrusovým salátkem z pomela a pomeranče
- Marinované kuře s kuřetem a koriandrem a arašídovo-kokosovou omáčkou, podávané s jasmínovou rýží
- Khao Nom Tom – lepivá rýže s banány dušená v banánovém listu
Francie 2
Co na kurzu uvidíte:
- Jak pracovat s foie gras
- Jak připravit terinku
- Rychlé a křupavé toasty
- Jak zacházet s fíky a jejich marinování
- Jak pracovat s králíkem
- Techniky správného krájení
- Snadné vykostění stehna
- Přípravu demi glace
- Přípravu houbové nádivky
- Přípravu snadné smetanové omáčky
- Jak pracovat s grenaillemi
- Tajemství těsta na francouzské crêpes
- Úžasně jednoduchou čokoládovou náplň
Co ochutnáte?
- Terinka z foie gras podávaná na křupavém toastu s marinovanými fíky
- Pečené stehno Rex du Poitou plněné sezónními houbami, omáčkou a pečenými rozmarýnovými grenaillemi
- Pravá francouzská crêpes s mixem čokolád, praženým kokosem a šlehačkou
Picanha
- Jak správně čistit řapíkatý celer
- Waldorf salát, snadno a rychle
- Co jsou to pekanové ořechy
- Techniky a zásady správného krájení
- Zásady pomalého pečení mas (klíč k dosažení vždy šťavnatého steaku)
- Co je to picanha a jak si ji připravit
- Příprava cibulové marmelády
- Příprava gratinovaných brambor s kokosovým mlékem
- Marinování vlašských ořechů
- Příprava domácí zmrzliny
- Možnosti dalšího uchovávání a volba příchutě
Co ochutnáte?
- Waldorf salát z řapíkatého celeru, jablek s pekanovými ořechy
- Hovězí steak z pomalu pečené květové špičky s cibulovou marmeládou a gratinovanými bramborami s kokosovým mlékem
- Domácí vanilková zmrzlina s marinovanými vlašskými
- Ořechy v medu a javorovém sirupu