Termín
Platnost do 18. 2. 2014.
Můžete využít do 18. 2. 2014
- Rezervace: Stůl si zamluvte alespoň dva dny předem a 14 dní před koncem platnosti voucheru na tel.: 377 224 595. Při rezervaci nahlaste variantu hlavního chodu.
- Omezení: Termíny pro rezervaci jsou pondělí, úterý, středa, čtvrtek a neděle od 14, 17 a 20 hodin, dále v pátek a sobotu od 14 a 17 hodin. Na konzumaci degustačního menu je vyhrazena doba 120 minut.
- Nelze uplatnit ve dnech 31. 12. 2013 a 14. 2. 2014.
- Jídlo s sebou: Nelze.
- Restaurace má kuřácké i nekuřácké prostory.
- Platební karty: Visa, MasterCard, American Express, Maestro.
- Ostatní možnosti: Wi‑Fi, parkování, klimatizace.
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
- Naše stravenka – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
O španělských gurmánech koluje pověra, že na vánoční stromečky místo koulí a baněk věší tapas. Ty pak prý ujídají místo štědrovečerní večeře.
Zažijte ještě španělské Vánoce nejen s drobnými tapas, ale i s mnoha dalšími typickými delikatesami. Velké sváteční degustační menu pro vás připraví kuchaři španělského Restaurante Baru de Tapas el Cid.
Těšte se na špičkovou kuchyni. Restaurant se již podruhé umístil v Maurerově výběru Grand restaurant. Pro rok 2013 to je lahodná 19. příčka v kategorii nejlepších a nejzajímavějších restaurací celé ČR, v Západních Čechách má prvenství za výbornou obsluhu.
Čeká vás velkorysé čtyřchodové menu pro 2 osoby.
Předkrm, na který nezapomenete
Na úvod si pochutnáte na pěti španělských tapas Sabor de España (Chutě Španělska).
Čeká vás:
- Gambas al Ajioli – čerstvé krevety připravené v horkém olivovém oleji s plátky česneku, cayenským pepřem a petrželkou (2 ks)
- Marinovaný losos dle receptury el Cid (20 g)
- Salchichon – kořeněná španělská klobása s paprikou a česnekem (20 g)
- Queso Azul Marinado – marinovaný modrý sýr v olivovém oleji s chilli a čerstvými bylinkami (40 g)
- Ciruelas Envueltas en Tocino a la Plancha – grilované sušené švestky ve španělské slanině, marinované v brandy z oblasti Jerez (4 ks)
Hlavní chod ze špičkových ingrediencí
Dále se podává pro každého hlavní chod – na výběr je:
- Filete de San Pedro – filet z ryby Svatý Petr (min. 100 g) – filet se podává na parmezánovém risottu s pečenou zeleninou na olivovém oleji s čerstvými bylinkami a omáčkou ze zeleného hrášku
nebo
- Filete de Carne – hovězí steak z plemene Angus (min. 130 g) připravený na lávovém grilu, sypaný hrubozrnnou solí se zelenými fazolkami s česnekem a sušenou šunkou Jamón Serrano, podávaný s česnekovou omáčkou alioli
To nejsladší na konec
Třetí a čtvrtou část večera obstarává
- Selección de Quesos (40 g) – výběr francouzských a španělských regionálních sýrů s fíkovým chutney
- Mousse de Chocolate – čokoládový mousse se španělským brandy z oblasti Jerez (2 kopečky)
Restaurant a tapas bar el Cid patří mezi špičkové podniky, které se zaměřují na lokální gastronomii, kterou prezentují v ryzí rustikální podobě. Podnik se profiluje španělskou, středomořskou a rybí kuchyní, pokrmy jsou připravovány z prvotřídních surovin.