Gastrokurzy italské kuchyně s ochutnávkou a nápoji
Přehled nabídky
Zázrak podobný objevení Turínského plátna zažívají mnozí milovníci jídla po ochutnání pravé italské kuchyni. Ohromeně zjistí, že čerstvá rajčata chutnají lépe než kečup, že pasta nejsou nudle a že v tiramisu není ani kapka tuzemáku.
Přijměte pozvání na ukázkové kurzy italské kuchyně s ochutnávkou , které vede renomovaný gastroodborník Honza Řepa, jenž měl tu čest vařit i pro norského krále. Kurzy se konají ve čtvrtek 27. září ve studiu Bodinger.
Vyberte si svůj kurz:
- Boloňské menu (od 11 hod.)
- Toskánské menu (od 14:30 hod.)
- Sicilské menu (od 18 hod.)
Kuchař vám předvede a vysvětlí postup a vy pak ochutnáte jeho výsledné dílo. Jídla si pak můžete uvařit doma. V ceně voucheru je zahrnuta kompletní konzumace pokrmů a také občerstvení v podobě kávy, čaje, vody nebo džusu.
Součástí každého kurzu je také ochutnávka vín je bonus v podobě ochutnávky vín.
Ukázkový kurz Boloňské menu
Na kurzu ochutnáte:
- Caprese bruschettu s buffalo mozzarellou a bazalkovým pestem
- Tagliatelle Bolognese s hoblinkami parmazánu
- Jahody s balsamico crema a nočkem mascarpone
Na kurzu vás lektor dále seznámí:
- s bruschettou
- jak pracovat s rajčaty
- jak poznat kvalitní mozzarellu
- jak snadno vyrobit bazalkové pesto
- jak správně připravit semolinové těsto na pravé italské těstoviny
- jak vyrobit domácí tagliatelle
- jak připravit omáčku bolognese
- jak rychle a snadno vykouzlit hoblinky z parmazánu
- jak připravit slavný michelinský dezert
Ukázkový kurz Toskánské menu
Lektor bude připravovat:
- Polévku minestrone
- Domácí raviolli plněné rukolou, piniovými oříšky a sýrem ricotta
- Panna cottu s lesní omáčkou s vinnou redukcí z červeného vína
Na kurzu se seznámíte:
- s přípravou velmi oblíbené zeleninové polévky minestrone
- s přípravou semolinového těsta na pravé italské těstoviny
- jak pracovat s rukolou
- jak připravit náplně do raviolli
- jak pracovat se strojkem na výrobu těstovin
- jak vyrobit domácí raviolli
- jak připravit panna cottu
- jak uvařit rychlou lesní omáčku
- jak si připravit vinnou redukci
Ukázkový kurz Sicilské menu
Na kurzu si dopřejete:
- Parmskou šunku s ručně pečenými Grissini a panenským olivovým olejem
- Gnocchi all´amatriciana
- Malinový šerbet se zakysanou smetanou
Na tomto kurzu získáte tipy:
- jak vybrat kvalitní šunku
- jak připravit těsto na domácí grissini
- jak vyrobit grissini
- jak připravit těsto na domácí gnocchi
- jak vyrobit gnocchi
- jak správně krájet
- jak zpracovávat rajčata, čerstvá, loupaná i sterilovaná
- jak přichystat slavnou omáčku all´amatriciana
- jak velmi rychle ukuchtit malinový šerbet