Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail.

Kurzy gastronomie s renomovaným šéfkuchařem

Bodinger II. Ostrava - Moravská Ostrava a Přívoz (mapa)
Mapa
© OpenMapTiles  © Přispěvatelé OpenStreetMap

Přehled nabídky

Varianty (6)
  • Rezervace kurzu předem na tel. 603 293 889, případně přímo na prodejně.
  • Připravovaná jídla i nápoje jsou zahrnuty v ceně voucheru.
  • Pro otevření PRAKTICKÉHO kurzu je třeba alespoň 12 účastníků, jinak se kurz nekoná. V takovém případě by byl klient informován o navrácení peněz.

Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:

Jak funguje převod benefitních bodů?

1 500 Kč −76 % 349 Kč
1 500 Kč −76 % 349 Kč
1 500 Kč −76 % 349 Kč
1 500 Kč −76 % 349 Kč
1 500 Kč −76 % 349 Kč
1 500 Kč −76 % 349 Kč
1 999 Kč −50 % 999 Kč
1 999 Kč −50 % 999 Kč
2 598 Kč −50 % 1 299 Kč
2 598 Kč −50 % 1 299 Kč
2 998 Kč −50 % 1 499 Kč
2 998 Kč −50 % 1 499 Kč

Kurzy vaření šéfkuchaře Honzy Řepy jsou určeny dychtivým kuchtičkám, gurmánům, co ovládají nůž lépe než volant, zběsilým gastroteroristům, co s láskou krmí své blízké nejslovutnějšími pokrmy, i kibicům, co na kastroly nesáhnou.

Přijměte pozvání na kurzy vaření, ale též na kurzy ukázkové a ochutnávací, které vede renomovaný gastroodborník, jenž měl tu čest vařit i pro norského krále.

Kurzy se konají ve dnech 26. a 27. září ve studiu Bodinger. V ceně voucheru je zahrnuta kompletní konzumace pokrmů a také občerstvení v podobě kávy, čaje, vody nebo džusu.

Součástí kurzů je bonus v podobě Školy kávy, kterou vede barista Petr Jindřich (26. září), nebo ochutnávka vín (27. září). Výstupem praktických kurzů je certifikát o jejich absolvování.

Praktické vaření

Ve středu 26. září se konají tři kurzy ochutnávací a praktické, kde se klienti učí vařit. Jedná se o kurzy:

  • sushi (od 9 hod)
  • italská kuchyně (od 13 hod)
  • steaky (od 18:30 hod)

Kapacita každého kurzu je 12 – 16 osob. 

Ukázkové kurzy

Ve čtvrtek 27. září probíhají tři kurzy ochutnávací a ukázkové, při kterých zájemci nevaří, pouze si užívají servírované pokrmy a sledují šéfkuchaře při práci a výuce. Jedná se o kurzy:

  • boloňské menu (od 11 hod)
  • toskánské menu (od 14:30 hod)
  • sicilské menu (od 18 hod)

Kapacita kurzu je 25 osob.

Praktický kurz SUSHI

Na kurzu se bude připravovat toto menu:

  • Maki Sushi
  • Temaki Sushi
  • Nigiri Sushi
  • Uramaki Sushi

Lektor vás seznámí s tím, jak:

  • pracovat s tradičními dochucovacími prostředky (sojová omáčka, wasabi, nakládané zázvory, wacame salát, pikantní červený salátek)
  • správně a rychle uvařit sushi rýži
  • dochutit rýži
  • porcovat a krájet ryby
  • míchat wasabi
  • rolovat maki rolky
  • rolovat uramaki rolky
  • připravovat temaki sushi
  • tvarovat nigiri sushi
  • servírovat sushi
  • ovládat japonské hůlky
  • konzumovat sushi s dochucovacími prostředky

Praktický kurz Italské kuchyně:

Během kurzu se naučíte vařit:

  • Domácí těstoviny tagliatelle s pečenou šalotkou, cuketkou, grilovanými krevetami a rukolovým pestem
  • Italské hříbkové rizoto s hoblinkami parmazánu a grilovaným krůtím prsíčkem
  • Tradiční tiramisu dle staroitalského receptu

Obsahem kurzu je:

  • ruční výroba domácích těstovin pomocí strojku
  • práce s krevetami – loupání i úprava
  • krájení a úprava zeleniny
  • výroba rukolového pesta
  • úprava hříbků
  • správné marinování a grilování krůtích prsou
  • výroba lahodného italského rizota
  • příprava hoblinek z parmazánu
  • tip na oddělování žloutků od bílků
  • příprava nejvyhlášenějšího italského tiramisu

Praktický kurz Steaky aneb jak ovládat gastronomický klenot hlavních jídel

Během kurzu se bude připravovat:

  • Grilované kuřecí prsíčko se smetanovými kapustičkami, pancettou a pečenými grenaillemi s rozmarýnem
  • Steak ze savého selátka s čerstvým listovým baby špenátem a opraženými piniovými oříšky podávaný se šťouchanými bramborami a jarní cibulkou
  • Uruguayský Flank steak s glazovanými cukrovými lusky a pečenou bramborou Roseval servírovanou se smetanovým dipem

Kurz dále poskytne důležité informace:

  • ohledně zásad práce s masem – marinování nebo doby úpravy
  • jak a kde nakupovat maso a jak poznat jeho stáří a kvalitu
  • jak marinovat a péci kuřecí prsíčka
  • jak marinovat a péci vepřové karé
  • jak marinovat a péci hovězí pupek
  • jak jednoduše a snadno upravit lahodné kapustičky
  • jak připravit delikátní a rychlé brambory
  • jak ultra rychle upravit čerstvý špenát
  • jak připravit velmi oblíbenou bramborovou přílohu
  • jak správně připravit cukrové lusky
  • jak zpracovat zajímavou odrůdu brambor v tradiční úpravě
  • jak namíchat lahodný, jemný a rychlý sýrový dip

Ukázkový kurz Boloňské menu

Na kurzu ochutnáte:

  • Caprese bruschettu s buffalo mozzarellou a bazalkovým pestem
  • Tagliatelle Bolognese s hoblinkami parmazánu
  • Jahody s balsamico crema a nočkem mascarpone

Na kurzu vás lektor dále seznámí:

  • s bruschettou
  • jak pracovat s rajčaty
  • jak poznat kvalitní mozzarellu
  • jak snadno vyrobit bazalkové pesto
  • jak správně připravit semolinové těsto na pravé italské těstoviny
  • jak vyrobit domácí tagliatelle
  • jak připravit omáčku bolognese
  • jak rychle a snadno vykouzlit hoblinky z parmazánu
  • jak připravit slavný michelinský dezert

Ukázkový kurz Toskánské menu

Lektor bude připravovat:

  • Polévku minestrone
  • Domácí raviolli plněné rukolou, piniovými oříšky a sýrem ricotta
  • Panna cottu s lesní omáčkou s vinnou redukcí z červeného vína

Na kurzu se seznámíte:

  • s přípravou velmi oblíbené zeleninové polévky minestrone
  • s přípravou semolinového těsta na pravé italské těstoviny
  • jak pracovat s rukolou
  • jak připravit náplně do raviolli
  • jak pracovat se strojkem na výrobu těstovin
  • jak vyrobit domácí raviolli
  • jak připravit panna cottu
  • jak uvařit rychlou lesní omáčku
  • jak si připravit vinnou redukci

Ukázkový kurz Sicilské menu

Na kurzu si dopřejete:

  • Parmskou šunku s ručně pečenými Grissini a panenským olivovým olejem
  • Gnocchi all´amatriciana
  • Malinový šerbet se zakysanou smetanou

Na tomto kurzu získáte tipy:

  • jak vybrat kvalitní šunku
  • jak připravit těsto na domácí grissini
  • jak vyrobit grissini
  • jak připravit těsto na domácí gnocchi
  • jak vyrobit gnocchi
  • jak správně krájet
  • jak zpracovávat rajčata, čerstvá, loupaná i sterilovaná
  • jak přichystat slavnou omáčku all´amatriciana
  • jak velmi rychle ukuchtit malinový šerbet
Nahoru
Právě jste offline.
Vaše internetové připojení je zpět.
Lokalita