Kurzy vaření šéfkuchaře Honzy Řepy jsou určeny dychtivým kuchtičkám, gurmánům, co ovládají nůž lépe než volant, zběsilým gastroteroristům, co s láskou krmí své blízké nejslovutnějšími pokrmy, i kibicům, co na kastroly nesáhnou.
Přijměte pozvání na kurzy vaření, ale též na kurzy ukázkové a ochutnávací, které vede renomovaný gastroodborník, jenž měl tu čest vařit i pro norského krále.
Kurzy se konají ve dnech 26. a 27. září ve studiu Bodinger. V ceně voucheru je zahrnuta kompletní konzumace pokrmů a také občerstvení v podobě kávy, čaje, vody nebo džusu.
Součástí kurzů je bonus v podobě Školy kávy, kterou vede barista Petr Jindřich (26. září), nebo ochutnávka vín (27. září). Výstupem praktických kurzů je certifikát o jejich absolvování.
Praktické vaření
Ve středu 26. září se konají tři kurzy ochutnávací a praktické, kde se klienti učí vařit. Jedná se o kurzy:
sushi (od 9 hod)
italská kuchyně (od 13 hod)
steaky (od 18:30 hod)
Kapacita každého kurzu je 12 – 16 osob.
Ukázkové kurzy
Ve čtvrtek 27. září probíhají tři kurzy ochutnávací a ukázkové, při kterých zájemci nevaří, pouze si užívají servírované pokrmy a sledují šéfkuchaře při práci a výuce. Jedná se o kurzy:
boloňské menu (od 11 hod)
toskánské menu (od 14:30 hod)
sicilské menu (od 18 hod)
Kapacita kurzu je 25 osob.
Praktický kurz SUSHI
Na kurzu se bude připravovat toto menu:
Maki Sushi
Temaki Sushi
Nigiri Sushi
Uramaki Sushi
Lektor vás seznámí s tím, jak:
pracovat s tradičními dochucovacími prostředky (sojová omáčka, wasabi, nakládané zázvory, wacame salát, pikantní červený salátek)
správně a rychle uvařit sushi rýži
dochutit rýži
porcovat a krájet ryby
míchat wasabi
rolovat maki rolky
rolovat uramaki rolky
připravovat temaki sushi
tvarovat nigiri sushi
servírovat sushi
ovládat japonské hůlky
konzumovat sushi s dochucovacími prostředky
Praktický kurz Italské kuchyně:
Během kurzu se naučíte vařit:
Domácí těstoviny tagliatelle s pečenou šalotkou, cuketkou, grilovanými krevetami a rukolovým pestem
Italské hříbkové rizoto s hoblinkami parmazánu a grilovaným krůtím prsíčkem
Tradiční tiramisu dle staroitalského receptu
Obsahem kurzu je:
ruční výroba domácích těstovin pomocí strojku
práce s krevetami – loupání i úprava
krájení a úprava zeleniny
výroba rukolového pesta
úprava hříbků
správné marinování a grilování krůtích prsou
výroba lahodného italského rizota
příprava hoblinek z parmazánu
tip na oddělování žloutků od bílků
příprava nejvyhlášenějšího italského tiramisu
Praktický kurz Steaky aneb jak ovládat gastronomický klenot hlavních jídel
Během kurzu se bude připravovat:
Grilované kuřecí prsíčko se smetanovými kapustičkami, pancettou a pečenými grenaillemi s rozmarýnem
Steak ze savého selátka s čerstvým listovým baby špenátem a opraženými piniovými oříšky podávaný se šťouchanými bramborami a jarní cibulkou
Uruguayský Flank steak s glazovanými cukrovými lusky a pečenou bramborou Roseval servírovanou se smetanovým dipem
Kurz dále poskytne důležité informace:
ohledně zásad práce s masem – marinování nebo doby úpravy
jak a kde nakupovat maso a jak poznat jeho stáří a kvalitu
jak marinovat a péci kuřecí prsíčka
jak marinovat a péci vepřové karé
jak marinovat a péci hovězí pupek
jak jednoduše a snadno upravit lahodné kapustičky
jak připravit delikátní a rychlé brambory
jak ultra rychle upravit čerstvý špenát
jak připravit velmi oblíbenou bramborovou přílohu
jak správně připravit cukrové lusky
jak zpracovat zajímavou odrůdu brambor v tradiční úpravě
jak namíchat lahodný, jemný a rychlý sýrový dip
Ukázkový kurz Boloňské menu
Na kurzu ochutnáte:
Caprese bruschettu s buffalo mozzarellou a bazalkovým pestem
Tagliatelle Bolognese s hoblinkami parmazánu
Jahody s balsamico crema a nočkem mascarpone
Na kurzu vás lektor dále seznámí:
s bruschettou
jak pracovat s rajčaty
jak poznat kvalitní mozzarellu
jak snadno vyrobit bazalkové pesto
jak správně připravit semolinové těsto na pravé italské těstoviny
jak vyrobit domácí tagliatelle
jak připravit omáčku bolognese
jak rychle a snadno vykouzlit hoblinky z parmazánu
jak připravit slavný michelinský dezert
Ukázkový kurz Toskánské menu
Lektor bude připravovat:
Polévku minestrone
Domácí raviolli plněné rukolou, piniovými oříšky a sýrem ricotta
Panna cottu s lesní omáčkou s vinnou redukcí z červeného vína
Na kurzu se seznámíte:
s přípravou velmi oblíbené zeleninové polévky minestrone
s přípravou semolinového těsta na pravé italské těstoviny
jak pracovat s rukolou
jak připravit náplně do raviolli
jak pracovat se strojkem na výrobu těstovin
jak vyrobit domácí raviolli
jak připravit panna cottu
jak uvařit rychlou lesní omáčku
jak si připravit vinnou redukci
Ukázkový kurz Sicilské menu
Na kurzu si dopřejete:
Parmskou šunku s ručně pečenými Grissini a panenským olivovým olejem
Gnocchi all´amatriciana
Malinový šerbet se zakysanou smetanou
Na tomto kurzu získáte tipy:
jak vybrat kvalitní šunku
jak připravit těsto na domácí grissini
jak vyrobit grissini
jak připravit těsto na domácí gnocchi
jak vyrobit gnocchi
jak správně krájet
jak zpracovávat rajčata, čerstvá, loupaná i sterilovaná