1/16
Vytříbené menu pro dva v restauraci Pod Věží
Přehled nabídky
Varianty (1)
Termín
Platnost do 31. 3. 2014.
Můžete využít do 31. 3. 2014
- Rezervace: Rezervace předem na tel. 257 532 041 nebo mailu restaurant@podvezi.com
- Storno: Zrušení rezervovaného termínu je možné nejpozději 48 hod. předem, jinak voucher propadá.
- Omezení: Voucher nelze uplatnit 23.–25. 12. a 30. 12. 2013–2. 1. 2014.
- Jídlo s sebou: Ne, platí na konzumaci v restauraci.
- Restaurace má oddělené kuřácké a nekuřácké prostory.
1 494 Kč −54 % 689 Kč
1 494 Kč −54 % 689 Kč
Kam skrývá své vyznání, kdo se jídlu nebrání? Asi pod věží, asi pod věží.
Dopřejte si špičkové menu pro dva labužníky v krásné restauraci Pod Věží. Vychutnáte si lahůdky, které potěší i ty nejrozmlsanější jazýčky.
Na co se můžete těšit?
2× Předkrm
- Terina z foie gras s konfitovanou hruškou a vanilkou v pomerančové šťávě, podávaná s domácím chlebem NEBO Kachní prso sous-vide na pyré z máslové dýně, fáva fazole marinované v koriandru a dýňovém oleji, omáčka demi-glace
2× Hlavní chod
- Steak z hovězí svíčkové podávaný s pečenými grenaillemi se slaninou, smetanová omáčka z pravých hříbků a restovaný špenát s houbami šiitake NEBO Vepřová panenka sous-vide balená v pancettě, gratinovaný brambor s rokfórem, omáčka z pošírovaného česneku a restovaný sladký hrášek
2× Dezert
- Horký čokoládový fondánt s čokoládovou omáčkou a domácí kokosovou zmrzlinou NEBO Vanilkovo-kávový cheesecake s čerstvým ovocem a borůvkovým coulis
Pomalu, chutně a vzduchotěsně
Sous-vide je tradiční francouzská technika vaření, která znamenala malou revoluci v gastronomii. Pokrmy se tímto způsobem připravují ve vakuovém sáčku ve vodní lázni při stálé teplotě od 15 minut až například do 48 hodin.
Touto metodou se nejen zachová maximální množství živin a minerálů, ale také uchová a zvýrazní aroma a křehkost pokrmu. Nízká teplota nemění strukturu masa, nesráží se při ní bílkoviny a uvolňuje kolagen.