Dorty z Cukrárny Kolbaba jsou vynikající na pleť. Rozzáří obličej víc než omlazující séra a jediné vrásky, které vytváří, jsou ty od blaženého úsměvu. Případně je lze využít jako dortovou pleťovou masku po vzoru starých grotesek.
Dopřejte si pocit nebe v ústech. Dort o váze 1,7 kg vystačí na 12 až 14 porcí, ale záleží jen na vás, jak moc se budete chtít dělit.
Váš dort může být vytvořen podle již osvědčených receptur cukrárny, případně si ho necháte podle vlastní fantazie nakombinovat z nabízených příchutí. Dort může být i bezlepkový, stačí se jen domluvit s personálem a na místě doplatit 60 Kč.
Druhy dortů na výběr:
Tvarohový Míša (čokoládovo-tvarohový)
Pohádka – tradiční dort dle prvorepublikové receptury
Jogurtový (šlehačkový základ ochucený živým jogurtem)
Vanilkový (šlehačkový základ ochucený vanilkovým pudingem)
Tvarohový (šlehačkový základ ochucený tvarohem)
S ovocem (míchané, lesní, jahody, maliny, mandarinky…)
Lesní plody
Cappuccino (lehký šlehačkový základ ochucený Cappuccino příchutí)
Ovocný (lehký šlehačkový základ, ochucený dle přání z nabídky)
Karamelový (lehký šlehačkový základ ochucený vařeným karamelem)
Oříškový (lehký šlehačkový základ ochucený mletými oříšky a lískovooříškovou příchutí)
Další příchutě pro vytvoření vašeho dortu:
Jahoda-vanilka, jahoda, vanilka, cappuccino, malina, borůvka, kokos s křupínky, čokoláda-karamel, čokoláda, karamel, oříšek s karamelem, oříšek s čokoládou, hruška-čokoláda, Paříž, pohádka, amaretto, vaječný likér, broskev-vanilka, broskev, lesní plody, višeň, višeň-čokoláda, čokoláda-pistacie, pistácie, mascarpone, mango, tvaroh, banán, čokoláda-banán, dolce latte, sachr.
Vyhlášená cukrárna s dlouholetou tradicí
Historie Cukrárny Kolbaba, která opět zdobí Kounicovu ulici v Brně, sahá až do 30. let 20. století. Kromě původního funkcionalistického interiéru byl v cukrárně po jejím opětovném otevření obnoven i jedinečný recept na dort Pohádka podle mistra cukráře Bohumíra Kolbaby. Na vyhlášené dortíky a zákusky sem ještě v 80. letech chodili i herci brněnského HaDivadla.
Při čekání na svůj dort si nezapomeňte dát vynikající kávu z nebo ochutnat některý z dalších zákusků svádějících nejedno oko i chuťovou buňku.