Bylinkové kurzy: sirupy, likéry a jídelníček jako zdroj vitality pro 1 nebo 2 osoby

od 999 Kč
Vybrat variantu
Mapa
© OpenMapTiles  © Přispěvatelé OpenStreetMap
Voucher do 12. 4. 2026

Varianty podle vaší volby

Varianty podle vaší volby
Voucher do 12. 4. 2026

Varianty podle vaší volby

Kurz tajemství sirupů a likérů pro 1 osobu, který obsahuje:

  • Naučnou přednášku o výrobě domácích sirupů a likérů
  • Degustaci 5 druhů sirupů a 5 druhů likérů
  • Ukázky tradičních postupů – macerace, nakládání, vaření
  • Seznámení s léčivými bylinami, ovocnými plody a dřevinami vhodnými k úpravě
  • Inspiraci na polozapomenuté recepty našich předků
  • Tištěné materiály a prostor pro vlastní poznámky
  • Drobné občerstvení
  • Délka kurzu: 120 minut

Termíny konání:

  • neděle 23. 11. 2025
  • sobota 29. 11. 2025
  • sobota 17. 1. 2026
  • sobota 7. 2. 2026
  • neděle 15. 3. 2026
  • neděle 12. 4. 2026 

Omezení

  • Min. počet účastníků kurzu je 6 osob a max. počet je 12 osob. 
Jak uplatnit
Storno podmínky
  • Rezervaci můžete změnit 7 dní před rezervovaným termínem. V případě změny rezervace méně než 7 dní před domluveným termínem, nebo v případě, že se na termín nedostavíte, voucher propadá v plné výši bez nároku na refundaci. Termín lze změnit pouze jednou.
  • Voucher s rezervovaným termínem není možné stornovat ani refundovat.
  • Voucher bez termínu můžete stornovat v rámci zákonné 14denní lhůty, nebo po skončení platnosti voucheru refundovat podle platných pravidel.
Benefity

Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:

Jak funguje převod benefitních bodů?

999 Kč
999 Kč
1 899 Kč
1 899 Kč
1 249 Kč
1 249 Kč
2 449 Kč
2 449 Kč
1 449 Kč
1 449 Kč
2 849 Kč
2 849 Kč
Kurzy využívají sezónní byliny a dřeviny
Ochutnávky sirupů, likérů i jídel
Recepty, postupy a užitečné informace

Na každý neduh existuje bylina. A každá bylina s sebou nese jedinečnou chuť, která stojí za to poznat.

Ponořte se do světa léčivek a koření, využijte poklady rozkvetlých luk i babiččiny zahrady. Z workshopů Veroniky Mergentalové si odnesete praktické tipy, jak naplnit spižírnu dary přírody. Ať už půjde o sirupy, likéry nebo jídla, která vám dodají vitalitu. Lektorka vám předá spoustu zajímavých tipů ze své více než 10leté praxe výroby sirupů a domácích likérů podle originálních receptur.

Kurzy se konají o víkendu, a to o nedělích 25. ledna a 8. února nebo v soboty 14. března a 11. dubna 2026. Minimální počet účastníků na kurzu je 6, maximální 15. 

Kurzy tajemství sirupů a likérů

Dvouhodinový kurz vás provede výrobou domácích sirupů a likérů, od kterých ochutnáte také vždy pět druhů. Nasajte vůni a chuť lesa, objevte kouzlo prohřívacího koření a vyzkoušejte i polozapomenuté recepty našich předků. Seznámíte se s tradičními postupy, jako je macerace, nakládání a vaření, a objevíte léčivé byliny, ovocné plody i dřeviny vhodné k úpravě.

tříhodinové varianty vás čeká vše výše uvedené a k tomu si odnesete i láhev vlastnoručně vyrobeného sirupu (0,2 l). Popovídáte si také o léčivých vínech, ochutnáte je a dozvíte se, jak je vyrobit. Dalším zážitkem bude ochutnávka dvou slaných specialit z plodů dřevin.

Kurzy zahrnují tištěné materiály s prostorem pro vlastní poznámky a drobné občerstvení.

Kurz byliny v jídelníčku jako zdroj vitality

Na tříhodinovém kurzu vás čeká poučná přednáška a spousta nových chuťových zážitků. Ochutnáte čerstvé byliny, které sami poznáte v přírodě, zjistíte, v čem prospívají, a naučíte se je používat v kuchyni. Těšit se můžete na inspiraci, tipy, recepty i praktické ukázky. Na místě si podle sezony a dostupných bylin připravíte a také ochutnáte čtyři pokrmy – například čerstvé smoothie, jednohubky s jedlými květy, smažené speciality z hlíz a kořenů, polévku nebo špenát s plackami.

V termínech do března si vyzkoušíte, jak na živou stravu z klíčků. Naučíte se připravovat saláty z naklíčeného obilí i luštěnin, ochutnáte starodávné odrůdy a odnesete si vlastní čerstvé ovesné vločky. Poznáte a v pokrmech ochutnáte byliny jako bršlici, popenec, topinambury, lopuch, pýr a mnoho dalších. Výběr bylin i recepty se vždy přizpůsobí roční době a koloběhu přírody.

Zkušená lektorka a bylinkářka

Veronika Mergentalová vede zážitkové kurzy o bylinách pro dospělé a ve školách provází děti praktickými programy o vaření s rostlinami. Bylinkaření má doslova v krvi – s láskou a respektem pěstuje byliny na své certifikované přírodní zahradě ve Velehradě a sbírá je i ve volné přírodě. Z nich pak vytváří širokou paletu užitečných výrobků, včetně sirupů oceněných certifikátem „Tradiční výrobek Slovácka“.

Kurzy vám představí superpotraviny z naší přírody – běžné byliny, které rostou hned za plotem. Jak moc se do přípravy dobrot na kurzech zapojíte, je na vás. Můžete vařit, degustovat i nasávat inspiraci. 

Nahoru
Právě jste offline.
Vaše internetové připojení je zpět.
Lokalita