335 Kč za exotické menu PRO DVA v indonéské restauraci Jáva Restaurant. Chuť jihovýchodní Asie se slevou 51 %!
Přehled nabídky
Termín
Platnost do 30. 9. 2011.
Můžete využít do 30. 9. 2011
- Rezervace předem na tel. 733 110 541 nebo e‑mailu pulmanova@javacafe.cz
- Stavebně oddělená kuřácká a nekuřácká část
- Maximální počet voucherů na osobu: 10
- Celkový počet voucherů: 1500
Jako je v českých rodinách nezbytnou pomůckou pařáček na knedlíky, tak má každý Indonésan doma svůj vlastní rýžovar. S dnešní nabídkou pro dva ochutnáte exotickou kuchyni daleké Indonésie v jedinečné Jáva Restaurant.
Jáva Restaurant vás uvede do tajemné kultury indonéského lidu, kde jídlo hraje významnou roli. Celé rodiny se setkávají nad výbornými pokrmy z čerstvých surovin, často kupovaných na tradičních trzích za těžce vysmlouvané ceny. Rýže se jí na kila, oblíbená jsou také kuřata, šťavnaté kukuřičné placky, překvapivě dobré tofu či exotické ovoce a nespočet druhů pálivých i jemných omáček. Indonésané milují také sladké dezerty, které mívají křiklavé barvy, od ostře zelené až po oranžovou.
S dnešní nabídkou pro dva ochutnáte Nasi rames – bohatou rýžovou tabuli plnou chutí i vůní:
Předkrmy (celkem 4 ks)
- Lumpia – rýžový závitek se zeleninou
- Pastel – domácí šáteček plněný kuřecím masem a zeleninou
- Bakwan jagung – kukuřičné placičky se zeleninou
- Tahu isi – smažené tofu plněné zeleninou
Polévka (2×)
- Soto ayam – silný kuřecí vývar s mungo klíčky
Hlavní chody
- Semur daging – hovězí maso mladých býčků ze soukromé farmy, je dušené s rajčaty a s cibulí, indonéským bobkovým listem, bílým pepřem a kořenem Galangál
- Balado terong – smažené kousky lilku s pikantní omáčkou s chilli papričkami ze Sumatry
- Sate ayam – marinované kuře grilované na dvou bambusových jehlách s arašídovou omáčkou
Jídla jsou podávána s Nasi putih neboli čistou jasmínovou rýží a s Krupukem – křupavými krevetovými lupínky.
Dezert
- Dadar gulug – delikátní indonéská palačinka s restovaným kokosem, palmovým cukrem a pandánovou esencí, která dodává dezertu pověstnou zelenou barvu
Jídla nejsou v základu ostrá, můžete je tak nabídnout i dětem. Milovníci pálivějších jídel mohou využít zvlášť servírovanou omáčku sambal z chilli papriček. Celá tabule je podávána na talířích pro dvě čí více osob dle dohody, co nesníte, vám restaurace samozřejmě ráda zabalí s sebou.
Restaurace je oblíbená také mezi zaměstnanci ambasády, je totiž téměř jedinou indonéskou restaurací v Praze.
Při ochutnávání pálivého sambalu vám možná přijde vhod malý kulinární slovníček:
Chilli paprička – cabe [čabe]
Ostrý, pálivý – pedas
Vodu! – mau minum!
Dobrou chuť – Selamat makan