









Krkonošské knížky: regionální či zvěřinová kuchařka i seznámení s horami
Přehled nabídky
Varianta:
![]() |
Zvěřinová kuchařka
Nejprodávanější
590 Kč
−36 %
379 Kč
|
![]() |
Krkonošská kuchařka + Zvěřinová kuchařka
989 Kč
−24 %
749 Kč
|
![]() |
Krkonoše, seznamte se + Zvěřinová kuchařka
1 170 Kč
−36 %
749 Kč
|
![]() |
Krkonoše, seznamte se + Zvěřinová kuchařka + Krkonošská kuchařka
1 569 Kč
−30 %
1 099 Kč
|
V ceně varianty:
Zvěřinová kuchařka
V minulosti byla zvěřina na každém stole patřícím šlechtě a dnes se stává oblíbeným masem pro všechny vrstvy obyvatelstva. Mnozí mají strach maso upravovat, a proto vychází tato kuchařka s podrobnými návody. Každý si pod pojmem zvěřina představuje náročné recepty. Omyl. V kuchařce najdete předkrmy, polévky a také jednoduchá hlavní jídla. Co si dát ze zvěřiny burger, tortillu, pizzu nebo špíz? Anebo zkusit trošku náročnější recept ze srny a hub podle starého receptu krkonošské šlechty? Zkuste i recepty z jiných zemí, třeba z Německa, Mongolska nebo Španělska. V knize najdete také informace o lovu, a to nejen v Krkonoších. Součástí je malý myslivecký slovníček a vyprávění autorky, jak kniha vznikala.
- Autor: Danka Šárková
- Vazba: pevná vazba
- Počet stran: 128
- ISBN: 978–80–87740–53–8
- Vyrobeno v ČR

Doručení:
Osobní odběr na provozovně
Zdarma
(4 prac. dny)
Osobní odběr Zásilkovna
(9 169 poboček)
79 Kč
(6 prac. dní)
Zásilkovna – doručení na adresu
109 Kč
(6 prac. dní)
V ceně varianty:
Balíček 2 knih: Krkonošská kuchařka + Zvěřinová kuchařka
Krkonošská kuchařka
Autorka shromáždila recepty od krkonošských hospodyněk, které nazývá kouzelnicemi, jelikož ze základních potravin jako jsou brambory, mouka, zelí, mléko, vejce, houby, jablka apod. dokázaly zasytit celou rodinu včetně čeledínů. Stovku receptů společně s celým týmem osobně vyzkoušela, ochutnala a část z nich najdete v kuchařce s podrobnými návody a fotkami.
Dnes tato KRKONOŠSKÁ regionální kuchařka nabírá opět na oblíbenosti, jelikož mnoho z nás chce vařit ze surovin, které jsou u nás v Česku vypěstované. Zkuste si připravit typické kyselo, hladkou ančku, hubovec nebo upéct rozcuchanou nevěstu. Hodně receptů je vegetariánských, protože maso bylo vzácné. Zajímavý je též finanční rozpočet, kdy zjistíte, že za relativně málo peněz se dá velice chutně uvařit.
- Autor: Danka Šárková
- Vazba: pevná vazba
- Počet stran: 128
- ISBN: 997–88–087740–58–3
Zvěřinová kuchařka
V minulosti byla zvěřina na každém stole patřícím šlechtě a dnes se stává oblíbeným masem pro všechny vrstvy obyvatelstva. Mnozí mají strach maso upravovat, a proto vychází tato kuchařka s podrobnými návody. Každý si pod pojmem zvěřina představuje náročné recepty. Omyl. V kuchařce najdete předkrmy, polévky a také jednoduchá hlavní jídla. Co si dát ze zvěřiny burger, tortillu, pizzu nebo špíz? Anebo zkusit trošku náročnější recept ze srny a hub podle starého receptu krkonošské šlechty? Zkuste i recepty z jiných zemí, třeba z Německa, Mongolska nebo Španělska. V knize najdete také informace o lovu, a to nejen v Krkonoších. Součástí je malý myslivecký slovníček a vyprávění autorky, jak kniha vznikala.
- Autor: Danka Šárková
- Vazba: pevná vazba
- Počet stran: 128
- ISBN: 978–80–87740–53–8
Vyrobeno v ČR



Doručení:
Osobní odběr na provozovně
Zdarma
(4 prac. dny)
Osobní odběr Zásilkovna
(9 169 poboček)
79 Kč
(6 prac. dní)
Zásilkovna – doručení na adresu
109 Kč
(6 prac. dní)
V ceně varianty:
Balíček 2 knih: Krkonoše, seznamte se + Zvěřinová kuchařka
Krkonoše, seznamte se
V knize se, společně s fotografem, pokusila ztvárnit život v minulosti ze svého úhlu pohledu a vrátit se zpět v čase prostřednictvím fotografií v dobových kostýmech v původním prostředí exteriérů i interiérů.
Prolistujte knihou, a možná budete překvapeni, jak se dříve žilo bez elektřiny, plynu, aut a hojnosti potravin.
První část knihy vás provede po horských cestách, boudách, ale též zavítáte do měst v podhůří. Ve druhé části se dozvíte, co jsou dračky, srp, poudačky, loktuše a mnoho jiného. Vaše rozhodování, kam se vydat a co poznat, bude díky fotografiím, piktogramům a osobním příběhům autorky mnohem jednodušší.
Tato kniha je určena pro širokou veřejnost. Autorka vás poutavou formou provede do míst, která jsou běžně dostupná, a fotograf vás na svých fotkách oslní východy i západy slunce natolik, že se do Krkonoš budete muset dříve či později vypravit, pokud už v nich roky nežijete.
- Autor: Danka Šárková
- Vazba: pevná vazba
- Počet stran:176
- ISBN: 978–80–87740–64–4
Zvěřinová kuchařka
V minulosti byla zvěřina na každém stole patřícím šlechtě a dnes se stává oblíbeným masem pro všechny vrstvy obyvatelstva. Mnozí mají strach maso upravovat, a proto vychází tato kuchařka s podrobnými návody. Každý si pod pojmem zvěřina představuje náročné recepty. Omyl. V kuchařce najdete předkrmy, polévky a také jednoduchá hlavní jídla. Co si dát ze zvěřiny burger, tortillu, pizzu nebo špíz? Anebo zkusit trošku náročnější recept ze srny a hub podle starého receptu krkonošské šlechty? Zkuste i recepty z jiných zemí, třeba z Německa, Mongolska nebo Španělska. V knize najdete také informace o lovu, a to nejen v Krkonoších. Součástí je malý myslivecký slovníček a vyprávění autorky, jak kniha vznikala.
- Autor: Danka Šárková
- Vazba: pevná vazba
- Počet stran: 128
- ISBN: 978–80–87740–53–8
Vyrobeno v ČR






Doručení:
Osobní odběr na provozovně
Zdarma
(4 prac. dny)
Osobní odběr Zásilkovna
(9 169 poboček)
79 Kč
(6 prac. dní)
Zásilkovna – doručení na adresu
109 Kč
(6 prac. dní)
V ceně varianty:
Balíček 3 knih: Krkonoše, seznamte se + Zvěřinová kuchařka + Krkonošská kuchařka
Krkonoše, seznamte se
V knize se, společně s fotografem, pokusila ztvárnit život v minulosti ze svého úhlu pohledu a vrátit se zpět v čase prostřednictvím fotografií v dobových kostýmech v původním prostředí exteriérů i interiérů.
Prolistujte knihou, a možná budete překvapeni, jak se dříve žilo bez elektřiny, plynu, aut a hojnosti potravin.
První část knihy vás provede po horských cestách, boudách, ale též zavítáte do měst v podhůří. Ve druhé části se dozvíte, co jsou dračky, srp, poudačky, loktuše a mnoho jiného. Vaše rozhodování, kam se vydat a co poznat, bude díky fotografiím, piktogramům a osobním příběhům autorky mnohem jednodušší.
Tato kniha je určena pro širokou veřejnost. Autorka vás poutavou formou provede do míst, která jsou běžně dostupná, a fotograf vás na svých fotkách oslní východy i západy slunce natolik, že se do Krkonoš budete muset dříve či později vypravit, pokud už v nich roky nežijete.
- Autor: Danka Šárková
- Vazba: pevná vazba
- Počet stran:176
- ISBN: 978–80–87740–64–4
Zvěřinová kuchařka
V minulosti byla zvěřina na každém stole patřícím šlechtě a dnes se stává oblíbeným masem pro všechny vrstvy obyvatelstva. Mnozí mají strach maso upravovat, a proto vychází tato kuchařka s podrobnými návody. Každý si pod pojmem zvěřina představuje náročné recepty. Omyl. V kuchařce najdete předkrmy, polévky a také jednoduchá hlavní jídla. Co si dát ze zvěřiny burger, tortillu, pizzu nebo špíz? Anebo zkusit trošku náročnější recept ze srny a hub podle starého receptu krkonošské šlechty? Zkuste i recepty z jiných zemí, třeba z Německa, Mongolska nebo Španělska. V knize najdete také informace o lovu, a to nejen v Krkonoších. Součástí je malý myslivecký slovníček a vyprávění autorky, jak kniha vznikala.
- Autor: Danka Šárková
- Vazba: pevná vazba
- Počet stran: 128
- ISBN: 978–80–87740–53–8
Krkonošská kuchařka
Autorka shromáždila recepty od krkonošských hospodyněk, které nazývá kouzelnicemi, jelikož ze základních potravin jako jsou brambory, mouka, zelí, mléko, vejce, houby, jablka apod. dokázaly zasytit celou rodinu včetně čeledínů. Stovku receptů společně s celým týmem osobně vyzkoušela, ochutnala a část z nich najdete v kuchařce s podrobnými návody a fotkami.
Dnes tato KRKONOŠSKÁ regionální kuchařka nabírá opět na oblíbenosti, jelikož mnoho z nás chce vařit ze surovin, které jsou u nás v Česku vypěstované. Zkuste si připravit typické kyselo, hladkou ančku, hubovec nebo upéct rozcuchanou nevěstu. Hodně receptů je vegetariánských, protože maso bylo vzácné. Zajímavý je též finanční rozpočet, kdy zjistíte, že za relativně málo peněz se dá velice chutně uvařit.
- Autor: Danka Šárková
- Vazba: pevná vazba
- Počet stran: 128
- ISBN: 978–8087740–58–3
Vyrobeno v ČR







Doručení:
Osobní odběr na provozovně
Zdarma
(4 prac. dny)
Osobní odběr Zásilkovna
(9 169 poboček)
79 Kč
(6 prac. dní)
Zásilkovna – doručení na adresu
109 Kč
(6 prac. dní)
Místo osobního odběru:
Anahitacz
Horní Štěpanice 41, Benecko
Doručuje obchod:

















Vybrat variantu
Čas strávený čtením není nikdy ztracený. Zásobte se čtivem na dlouhé letní večery.
Ponořte se do tajů horské kuchyně, nechte se provést těmi nejkrásnějšími místy a jako mávnutím kouzelného proutku se vraťte do minulosti s krkonošskými knížkami. Na výběr máte samostatnou Zvěřinovou kuchařku, jež vám představí nejrůznější recepty ze zvěřiny od předkrmů přes polévky až po hlavní jídla, se kterými hravě vyšvihnete šťavnatý burger, špíz i srnu na houbách.
Tu pak můžete pořídit rovnou i v balíčku s dalšími díly, jako je Krkonošská kuchařka plná receptů od zdejších hospodyněk, se kterou se naučíte ukuchtit tradiční kyselo, hladkou ančku či hubovec. Pro vášnivé turisty je k mání varianta se čtivou knihou Krkonoše, seznamte se. S tou nakouknete pod pokličku dřívějšího života v tomto regionu a poté se prolistujete až k horským hřebenům, turistickým trasám, boudám i městům v podhůří. Stránky budou doplněné o fotografie, které vás zaručeně nalákají na výlet na nejvyšší pohoří Česka.
Tip: Nemůžete se rozhodnout, které dílo zakoupit? Pak sáhněte po variantě všech 3 knih.
Adresa pro případné vrácení zboží:
Šárka Denková, Horní Štěpanice 41, Benecko, 514 01