







Čisté a ochucené Ghí na vaření i smažení: kuře, chilli i na sladko
Přehled nabídky


Vybrat variantu
Milujete chuť a vůni másla? Vychutnejte si jeho přepuštěnou a zdravější variantu!
Firma Ghí od srdce se zabývá výrobou ručně vyráběného přepuštěného másla z kravského mléka, které se stane vaším oblíbeným pomocníkem v kuchyni. Čisté přepuštěné máslo Ghí v sobě nese spoustu vitamínů a zároveň i jemnou oříškovou chuť, kterou ocení i ti nejnáročnější labužníci. Je perfektní pro vaření, smažení, ale i do studených pokrmů a salátů.
V nabídce najdete i ochucené Ghí na kuře, sladké pokrmy či verzi s chilli. Přepuštěné máslo ochucené a ovoněné bylinkami a kořením ocení především gurmáni, kteří milují rozmanitost chutí na jazyku.
Tip: V nabídce najdete i krásná dárková balení, která jistě udělají radost každému labužníkovi!
Rychlá polévka z červené čočky
Červená čočka je lehce stravitelná a velmi rychle se uvaří i bez namáčení, proto se báječně hodí i pro chvíle, kdy nemůžeme strávit půl dne v kuchyni. Pro přípravu můžete použít čisté Ghí, obzvlášť pokud vaříte také pro děti. Pokud chcete polévku trochu pikantnějšího rázu, zkute přidat Ghí chilli.
Ingredience:
- 1 lžíce Ghí
- 1 najemno nakrájená šalotka
- 150 g nastrouhané mrkve
- 2 stroužky utřeného česneku
- 1–2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 l vývaru (může být masový i zeleninový)
- 200 g červené čočky
- sušený tymián
- sůl a pepř
Postup:
Na rozpuštěném Ghí zpěníte šalotku a přidáte strouhanou mrkev. Opékejte pomalu na jemném ohni, mrkev se pak na Ghí nádherně rozvoní. To je moment, kdy přidáte utřený česnek. Ten opékejte jen chvíli, aby nezhořkl. Přidejte rajčatový protlak, promíchejte a celou směs zalejte vývarem a přiveďte k varu. Přisypte červenou čočku s trochou tymiánu a vařte do změknutí čočky přibližně 20 minut. Polévku dochuťte solí a pepřem.
Adresa pro případné vrácení zboží:
Ghí od Srdce s. r. o., České Heřmanice 99, 565 52 České Heřmanice