1090 Kč za 3 hodinový kurz sushi v hodnotě 3600 Kč. Neuvěřitelná sleva 70 %
Přehled nabídky
Místo a čas
Kurzy probíhají v prestižní pražské restauraci Občanská plovárna, která se nachází kousek od zastávky metra Malostranská, nebo přes most nedaleko Pařížské ulice. Celý kurz trvá zhruba 3 hodiny a probíhá v jednotlivých termínech 16:00 – 19:00 nebo 19:30 – 22:30 hodin.
Začátek kurzu
Na začátku jsou účastníci poučeni o bezpečnosti a dostanou obecné instrukce k samotné přípravě. Následně jsou rozděleni dle počtu do menších skupinek, obvykle o 3 – 4 účastnících.
První blok kurzu
V prvním bloku kurzu se naučíme připravit suroviny potřebné pro výrobu sushi. Dostaneme se také k výrobě 4 základních druhů sushi. Konkrétně se první blok skládá s následujících kroků:
- Seznámení se s obecnými surovinami na přípravu sushi a japonské kuchyně.
- Příprava speciální octové rýže z vybraných druhů.
- Krájení zeleniny, příprava rýžových nudlí.
- Příprava používaných ryb a mořských plodů.
- Výroba Sashimi. Syrová ryba nakrájená na plátky s rýží a nudlemi.
- Nigiri – japonská rýže upravená do válcového tvaru a zdobená vybraným druhem ryb.
- Maki sushi, výroba nejznámějších sushi rolek.
- A nakonec Temaki suhi do kornoutu – mořská řasa plněná rýží, zeleninou a syrovou rybou.
Přestávka
Následuje 10 minutová přestávka, během které probíhá ochutnávka pravého japonského Saké a sushi, které bylo připraveno v prvním bloku.
Druhý blok kurzu
V druhém bloku se naučíme některé další složitější pokrmy, které k sushi neodmyslitelně patří.
- Smažení ryby Hirame.
- Vaření tradiční polévky Ton Jiru a Misoramen.
- Příprava salátu Kaisen Sarada a Sake Sunomo.
- Smažení zeleninové tempury v kukuřičném těstíčku.
- Příprava Ebi tempura z krevet Black Tiger.
Závěr
Na konci kurzu je prostor na případné dotazy. Následuje rozloučení a odchod domů.