Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail.

1090 Kč za 3 hodinový kurz sushi v hodnotě 3600 Kč. Neuvěřitelná sleva 70 %

KurzSushi.cz Praha  (mapa) 12 prodejů

Přehled nabídky

Varianty (1)

Místo a čas

Kurzy probíhají v prestižní pražské restauraci Občanská plovárna, která se nachází kousek od zastávky metra Malostranská, nebo přes most nedaleko Pařížské ulice. Celý kurz trvá zhruba 3 hodiny a probíhá v jednotlivých termínech 16:00 – 19:00 nebo 19:30 – 22:30 hodin.

Začátek kurzu

Na začátku jsou účastníci poučeni o bezpečnosti a dostanou obecné instrukce k samotné přípravě. Následně jsou rozděleni dle počtu do menších skupinek, obvykle o 3 – 4 účastnících.

První blok kurzu

V prvním bloku kurzu se naučíme připravit suroviny potřebné pro výrobu sushi. Dostaneme se také k výrobě 4 základních druhů sushi. Konkrétně se první blok skládá s následujících kroků:

  • Seznámení se s obecnými surovinami na přípravu sushi a japonské kuchyně.
  • Příprava speciální octové rýže z vybraných druhů.
  • Krájení zeleniny, příprava rýžových nudlí.
  • Příprava používaných ryb a mořských plodů.
  • Výroba Sashimi. Syrová ryba nakrájená na plátky s rýží a nudlemi.
  • Nigiri – japonská rýže upravená do válcového tvaru a zdobená vybraným druhem ryb.
  • Maki sushi, výroba nejznámějších sushi rolek.
  • A nakonec Temaki suhi do kornoutu – mořská řasa plněná rýží, zeleninou a syrovou rybou.

Přestávka

Následuje 10 minutová přestávka, během které probíhá ochutnávka pravého japonského Saké a sushi, které bylo připraveno v prvním bloku.

Druhý blok kurzu

V druhém bloku se naučíme některé další složitější pokrmy, které k sushi neodmyslitelně patří.

  • Smažení ryby Hirame.
  • Vaření tradiční polévky Ton Jiru a Misoramen.
  • Příprava salátu Kaisen Sarada a Sake Sunomo.
  • Smažení zeleninové tempury v kukuřičném těstíčku.
  • Příprava Ebi tempura z krevet Black Tiger.

Závěr

Na konci kurzu je prostor na případné dotazy. Následuje rozloučení a odchod domů.

 

Nahoru