Online kurzy vaření: Jan Punčochář, Marek Raditsch, Mirek Kalina a další
Přehled nabídky
Termín
Platnost do 31. 5. 2025.
V ceně
1× online kurz vaření s přístupem na jeden rok dle výběru:
- Rybí menu podle Marka Raditsche (116 minut videa)
- Sváteční oběd s Honzou Punčochářem (88 minut videa)
- Škola vaření omáček s Petrem Hajným (103 minut videa)
- Tradiční vietnamská večeře s Khanhem Ta (129 minut videa)
- Česká klasika s Honzou Punčochářem (127 minut videa)
- Kouzlo cukrařiny Šárky Divácké (85 minut videa)
- Maso v hlavní roli s Mirkem Kalinou (108 minut videa)
- Mistrovské sushi s Richardem Tomášem (141 minut videa)
- Hříšné moučníky z odpalovaného těsta podle Heleny Fléglové (151 minut videa)
- Jde to i bez masa podle Marka Fichtnera (116 minut videa)
- Chuť a vůně z grilu s Honzou Punčochářem (115 minut videa)
Obdržíte i certifikát v elektronické podobě o absolvování kurzu s podpisem.
- Do pole „Kód vašeho poukazu“ na webu vyplňte kód voucheru a klikněte na tlačítko Pokračovat.
- Vyberte si jednu z možností – máte na výběr z více variant.
- V dalším kroku budete vyzváni k vyplnění vašeho e‑mailu, aby vám mohli zaslat potvrzení a registrační údaje. V případě, že již účet máte, přihlaste se a vámi vybraný kurz bude spárován s vaším účtem.
Po zadání kódu voucheru na webu extrakurzy.cz je voucher brán jako uplatněný a není možné jej stornovat ani refundovat.
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefity.cz – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Termín
Platnost do 31. 5. 2025.
V ceně
1× online kurz vaření s neomezeným přístupem dle výběru:
- Rybí menu podle Marka Raditsche (116 minut videa)
- Sváteční oběd s Honzou Punčochářem (88 minut videa)
- Škola vaření omáček s Petrem Hajným (103 minut videa)
- Tradiční vietnamská večeře s Khanhem Ta (129 minut videa)
- Česká klasika s Honzou Punčochářem (127 minut videa)
- Kouzlo cukrařiny Šárky Divácké (85 minut videa)
- Maso v hlavní roli s Mirkem Kalinou (108 minut videa)
- Mistrovské sushi s Richardem Tomášem (141 minut videa)
- Hříšné moučníky z odpalovaného těsta podle Heleny Fléglové (151 minut videa)
- Jde to i bez masa podle Marka Fichtnera (116 minut videa)
- Chuť a vůně z grilu s Honzou Punčochářem (115 minut videa)
Obdržíte i certifikát v elektronické podobě o absolvování kurzu s podpisem.
- Do pole „Kód vašeho poukazu“ na webu vyplňte kód voucheru a klikněte na tlačítko Pokračovat.
- Vyberte si jednu z možností – máte na výběr z více variant.
- V dalším kroku budete vyzváni k vyplnění vašeho e‑mailu, aby vám mohli zaslat potvrzení a registrační údaje. V případě, že již účet máte, přihlaste se a vámi vybraný kurz bude spárován s vaším účtem.
Po zadání kódu voucheru na webu extrakurzy.cz je voucher brán jako uplatněný a není možné jej stornovat ani refundovat.
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefity.cz – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Termín
Platnost do 31. 5. 2025.
V ceně
2× online kurz vaření s přístupem na jeden rok dle výběru:
- Rybí menu podle Marka Raditsche (116 minut videa)
- Sváteční oběd s Honzou Punčochářem (88 minut videa)
- Škola vaření omáček s Petrem Hajným (103 minut videa)
- Tradiční vietnamská večeře s Khanhem Ta (129 minut videa)
- Česká klasika s Honzou Punčochářem (127 minut videa)
- Kouzlo cukrařiny Šárky Divácké (85 minut videa)
- Maso v hlavní roli s Mirkem Kalinou (108 minut videa)
- Mistrovské sushi s Richardem Tomášem (141 minut videa)
- Hříšné moučníky z odpalovaného těsta podle Heleny Fléglové (151 minut videa)
- Jde to i bez masa podle Marka Fichtnera (116 minut videa)
- Chuť a vůně z grilu s Honzou Punčochářem (115 minut videa)
Obdržíte i certifikát v elektronické podobě o absolvování kurzu s podpisem.
- Do pole „Kód vašeho poukazu“ na webu vyplňte kód voucheru a klikněte na tlačítko Pokračovat.
- Vyberte si jednu z možností – máte na výběr z více variant.
- V dalším kroku budete vyzváni k vyplnění vašeho e‑mailu, aby vám mohli zaslat potvrzení a registrační údaje. V případě, že již účet máte, přihlaste se a vámi vybraný kurz bude spárován s vaším účtem.
Po zadání kódu voucheru na webu extrakurzy.cz je voucher brán jako uplatněný a není možné jej stornovat ani refundovat.
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefity.cz – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Termín
Platnost do 31. 5. 2025.
V ceně
2× online kurz vaření s neomezeným přístupem dle výběru:
- Rybí menu podle Marka Raditsche (116 minut videa)
- Sváteční oběd s Honzou Punčochářem (88 minut videa)
- Škola vaření omáček s Petrem Hajným (103 minut videa)
- Tradiční vietnamská večeře s Khanhem Ta (129 minut videa)
- Česká klasika s Honzou Punčochářem (127 minut videa)
- Kouzlo cukrařiny Šárky Divácké (85 minut videa)
- Maso v hlavní roli s Mirkem Kalinou (108 minut videa)
- Mistrovské sushi s Richardem Tomášem (141 minut videa)
- Hříšné moučníky z odpalovaného těsta podle Heleny Fléglové (151 minut videa)
- Jde to i bez masa podle Marka Fichtnera (116 minut videa)
- Chuť a vůně z grilu s Honzou Punčochářem (115 minut videa)
Obdržíte i certifikát v elektronické podobě o absolvování kurzu s podpisem.
- Do pole „Kód vašeho poukazu“ na webu vyplňte kód voucheru a klikněte na tlačítko Pokračovat.
- Vyberte si jednu z možností – máte na výběr z více variant.
- V dalším kroku budete vyzváni k vyplnění vašeho e‑mailu, aby vám mohli zaslat potvrzení a registrační údaje. V případě, že již účet máte, přihlaste se a vámi vybraný kurz bude spárován s vaším účtem.
Po zadání kódu voucheru na webu extrakurzy.cz je voucher brán jako uplatněný a není možné jej stornovat ani refundovat.
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefity.cz – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Máme pro vás super recept: Vezměte jeden celý počítač, přidejte špetku času, hrst lásky a rozjeďte v kuchyni mistrovskou show.
Uvažte si zástěru, nabruste nože, připravte si nejoblíbenější vařečky a kromě talířů vyleštěte i monitor svého počítače. Ten se vám při tomhle vaření bude obzvlášť hodit. Skrz něj vám totiž své triky, tipy, kouzla a rady prozradí špičkoví kuchaři. Online kurzy s Janem Punčochářem, Khanhem Ta, Markem Raditschem, Petrem Hajným, Mirkem Kalinou, Richardem Tomášem, Šárkou Diváckou, Markem Fichtnerem a Helenou Fléglovou jsou super kořením, které vaši kuchyni pozvedne o úroveň výš.
Dobré vědět: Kurz je možné spustit na TV, PC, tabletu i mobilu.
Do vybraného kurzu nebo kurzů budete mít roční nebo doživotní přístup. Všechny jsou rozdělené do jednotlivých kapitol, které si můžete pouštět samostatně a ke kterékoli pasáži se opakovaně vracet. Ať profíkům kouknete pod ruce pěkně zblízka. Vždy spolu s nimi uvaříte až 8 kompletních receptů.
Navíc dostanete i PDF s podrobným doplňujícím obsahem a QR kódem, který vás jako mávnutím kouzelnou vařečkou přesměruje na danou lekci kurzu. A k tomu získáte certifikát o absolvování kurzu s podpisem, který si můžete zarámovat a pověsit třeba vedle jídelního stolu. Ať všichni vidí!
Co se bude vařit?
Jan Punčochář nabízí 3 kurzy. Připravíte si slavnostní oběd z tradičních českých, často opomíjených, a přesto běžně dostupných surovin. Nalaďte rodinu nebo kamarády, servírovat se bude třeba plněná křepelka nebo ricottové knedlíčky s jahodami. Anebo se pusťte do české klasiky nejklasičtější – např. knedlíků, holanďáků a hovězí po znojemsku. Třetím přírůstek potěší všechny grillmastery – kurz Chuť a vůně z grilu vás naučí marinády, masa i originální přílohy a dezerty. Jak jinak než z grilu!
Špičkový český šéfkuchař a známý porotce soutěže MasterChef Česko začal svoji praxi v pražském hotelu Ambassador, poté pracoval ve vyhlášených restauracích, jako jsou například International Zlatá Praha nebo Zátiší Group. Zkušenosti sbíral i v zahraničí, mimo jiné v michelinských restauracích Hangar 7 v Salcburku či Tim Raue v Berlíně. Působil i v přední švýcarské restauraci Häberlis Schützenhaus. Poté byl od roku 2004 šéfkuchařem a spolumajitelem sklepní pražské restaurace a baru Le Terroir. Za 10 let jeho působení získala restaurace prestižní michelinské ocenění Bib Gourmand, tedy „Dobré jídlo za přijatelné ceny“. Michelinské ocenění získala pod jeho vedením později i restaurace Grand Cru Restaurant. Během 5 let, co zde působil, se Jan Punčochář stal také trojnásobným vítězem ankety Zlatý kuchař. V roce 2019 otevřel vlastní restauraci U Matěje, kde v jedné části provozuje klasickou českou kuchyni na vysoké úrovni a v druhé má takzvaný Stůl Jana Punčocháře. Zde si zájemci mohou 3× týdně užít mimořádný fine dining. |
Slavnostní oběd
- Tatarák z červené řepy a estragonová majonéza
- Hříbkové carpaccio
- Kachní žaludky se slaninou a cibulí
- Topinamburový krém
- Kroupové rizoto s liškami a špekem
- Plněná křepelka s karamelizovanou zeleninou
- Ricottové knedlíčky s jahodami
Česká klasika
- Tatarský biftek s lojovými škvarky
- Uzená polévka s drožďovými knedlíčky
- Holandský řízek s okurkovým salátem
- Pečené telecí hrudí s hříbkovou omáčkou
- Bramborové placky se škvarky
- Bramborové knedlíky plněné uzeným s kysaným zelím
- Tři druhy knedlíků
- Hovězí roštěná po znojemsku
Chuť a vůně z grilu
- Jak vybrat gril a správné palivo
- Rolovaná kuřecí stehna s arašídovou omáčkou
- Marinády a přílohy
- Grilovaná vepřová krkovice s cibulovým salátem
- Hovězí vysoká roštěná s pestem
- Krevety na česnekovém másle
- Pečený květák na grilu se salsou z pečených paprik
- Pečená jablka na grilu
Khanh Ta vás zasvětí do tajů vietnamské kuchyně, objasní původ a význam některých surovin a poradí, jak je používat. Podle jeho kurzu se naučí připravovat vietnamské pokrmy opravdu každý. A jaké bude vaše exotické menu?
Vietnamský šéfkuchař a spolumajitel tří restaurací, Gao Den, Taro a Dian pochází z podkrkonošské Jilemnice. Původně vystudoval elektrotechnickou školu, ale táhlo ho to k vaření. Absolvoval kurzy a stáže v Saigonu na Culinary Arts School a získával zkušenosti při práci v hanojských bistrech, v Česku sbíral inspiraci mimo jiné v restauraci porotce soutěže MasterChef Česko, Přemka Forejta. V roce 2013 společně s bratrem založili restauraci Gao Den. O dva roky později pak fine diningový koncept Taro a v době pandemie otevřeli ještě třetí restauraci Dian. Zpočátku ne moc známý podnik Gao Den pomohla proslavit návštěva foodblogerky Kamu, o věhlas restaurace Taro se zase mimo jiné postarala účast Khanha ve speciálním vydání pořadu Prostřeno. Na třetí podnik už nic takového nebylo potřeba, gurmeti nejen z Prahy si cestu našli sami. |
- Kedlubnový salát
- Smažené závitky
- Restované kuře
- Žebra ve sladkokyselé omáčce
- Kimchi
- Polévka z krevet
- Rýže a špenát
Petr Hajný má v malíčku tradiční české omáčky. A vy budete mít také – provede vás tímto uměním od základů, uděláte si kvalitní vývar, povíte si o mase, které budete používat, a pak vystřihnete třeba božskou rajskou nebo svíčkovou.
Petr Hajný patří ke špičkovým českým šéfkuchařům. Vyučil se pražském Hotelu InterContinental a poté získával další zkušenosti ve vyhlášených pražských restauracích Zlatá Praha, Flambée, Dům vína U Závoje, Villa Richter a Chagall´s. Po krátké štaci v Českých Budějovicích založil s uznávaným gastro manažerem a autorem podcastu Chef Arena Karlem Šimůnkem v Praze – Sulicích restauraci Zas a Znova. Společně vlastní též italskou restauraci di Nuovo v Horních Jirčanech. Petr Hajný vaří především českou kuchyni, ale inspiruje se i kuchyní francouzskou a líbí se mu, jak se chuť jídel při dlouhé přípravě vyvíjí a koncentruje. Doma má úctyhodné množství kuchařek a zná spoustu užitečných vychytávek a kuchařských fíglů. |
- Kvalitní vývar
- Silný základ na omáčky
- Rajská omáčka
- Omáčka na víně
- Svíčková na smetaně
- Šípková omáčka
- Tafel Spitz
Marek Raditsch se jako ryba ve vodě cítí při přípravě ryb. Ukáže vám širokou a pestrou paletu možností přípravy různých druhů. Naučíte se je nejen vařit, ale i vykostit, vyfiletovat a naservírovat.
Marek Raditsch vystudoval školu gastronomie a hotelnictví v hotelu Internacional a posléze i hotelový management. Hvězdnou kariéru odstartoval už v roce 1992, kdy si na gastronomické olympiádě mládeže vyvařil bronzovou medaili. O rok později začal působit jako sous chef v Brasserii Mozart v pražském Obecním domě. Jako šéfkuchař prošel restauracemi Segafreso, Pravda nebo Barock, zkušenosti sbíral i v New Yorku nebo v severských zemích v tamních michelinských restauracích (např. Era Ora nebo Bagatelle). V roce 2000 zakotvil v pražské restauraci Kampa a v současnosti šéfuje třem podnikům pod hlavičkou Kampa Group. Jeho jídla ochutnali například manželé Clintonovi, hollywoodský pár Brad Pitt s Angelinou Jolie nebo zpěvák Mick Jagger. Objevil se i na televizních obrazovkách, když se jako jeden z porotců zúčastnil natáčení kulinářské show MasterChef Česko. Pamatovat si jej můžete i z pořadu České televize s názvem Vše o vaření, kde se specializoval na ryby a mořské plody. |
- Polévka
- Kapr
- Losos
- Siven
- Candát
- Tuňák
- Dorada (pražma královská)
S Šárkou Diváckou odhalíte kouzlo cukrařiny. Zakladatelka brněnské cukrárny Sorry, pečeme jinak vás naučí překrásný a skvělý Red Velvet a prozradí mnoho cukrářských fíglů.
Šárka Divácká je šéfcukrářkou a majitelkou cukrárny Sorry, pečeme jinak. Dle svých slov už cukraří od 5 let. Pracovala ve fine diningové restauraci, kde se dostala k molekulární kuchyni, která je z velké části o chemii. Vždy toužila stát se patoložkou, první mikroskop dostala už v 8 letech, vznik cukrárny s názvem Sorry, pečeme jinak tak byl jasným logickým vyústěním. Unikátní brněnská cukrárna/kavárna je neobvyklá v tom, že každý recept je originál. Samotný vývoj jedné receptury a začlenění do provozu může mnohdy trvat i 2 až 3 měsíce. V této cukrárně si připravují domácí sýry – cream cheese, mascarpone, ze kterých pak dělají krémy do dortů. Cukrárna Sorry, pečeme jinak byla u zrodu tzv. mechové horečky. Mechový dort se jako lavina rozšířil i do zahraničí. Dnes je to hned vedle Sacherova dortu, Schwarvaldu a Medovníku nejznámější dort v ČR. V cukrárně Sorry, pečeme jinak si libují ve vymýšlení „bláznivých“ dortů i jejich názvů (Popelník, Vysoké napětí, Cibulák apod.) Sorry, pečeme jinak je něco mezi cirkusem a divadelním představením, kdy sami zákazníci pomáhají a jsou účastni toho divadla. Cukrárna byla oceněna cenou Růžový delfín v soutěži o Marketéra roku. Cena byla udělena za přístup a přínos společnosti. Jedním z posuzovaných kritérií byla i jednotnost cen, dále pak systém obsluhy. Ocenění
|
- Red Velvet
- Cukrářská abeceda
- Příprava těsta a pečení korpusů
- Skvělé sýrové krémy
- Malinový tourbillon
- Cukrový rozvar a zakládání korpusů
- Skládání dortu
- Zdobení dortu
V kurzu Miroslava Kaliny hraje hlavní roli maso. Naučíte se upéct výborný roastbeef, vepřovou panenku nebo kachní prsa a stanete se i mistry dokonalých steaků.
Prvotřídní český šéfkuchař, někdejší porotce v kulinářské soutěži MasterChef Česko a bývalý spolumajitel známé restaurace Kalina cuisine & vins začínal svoji kuchařskou kariéru v restauraci U Zlatého hada v Praze. Po návratu do vlasti se postupně stal uznávaným odborníkem na přípravu ryb a dobrou zvěřinu. V základu svého vaření se stále vrací k tradiční české kuchyni, kterou obohacuje vlastními nápady. V pražských Stodůlkách provozuje špičkový foodtruck HQ Pippi Grill, kde nabízí například grilovaná kuřata tří chutí, typickou římskou porchettu, sendvič s lanýžovou omáčkou či pastrami a další delikatesy. |
- Tepelné úpravy steaků
- Anglický steak se sázeným vejcem
- Roastbeef s béarnskou omáčkou
- Kachní prsa s čekankovým salátem
- Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou
- Vepřová panenka s nádivkou ze sušených švestek
- Jehněčí hřebínky s bylinkovou krustou
- Telecí saltimbocca
Světový sushi master Richard Tomáš vám v kurzu předvede své sushi umění. Podělí se o své bohaté zkušenosti, předvede a podrobně vysvětlí přípravu jednotlivých surovin i samotného sushi a ukáže, jak ho správně servírovat a jíst. S jeho pomocí zvládne skvělé sushi připravit i naprostý začátečník.
Richard Tomáš obdivoval sushi a japonské umění už od dětství a po svém vyučení v roce 2007 se mu hned začal věnovat naplno. Během posledních 15 let sbíral spoustu cenných zkušeností a učil se přímo od japonských mistrů, jakými jsou třeba Masayoshi Kazato (Chairman of the World Sushi Skills Institute Japan), Tadashi Yamagata (Representative Director of the World Sushi Skills Institute Japan) nebo Hirotoshi Ogawa (Representative Director of the World Sushi Skills Institute Japan). V rámci poznávání umění sushi působil Richard Tomáš také v několika zahraničních restauracích například v Norsku, v současné době již osmým rokem pracuje v prestižním pražském podniku Yamato. Dále pořádá soukromé sushi kurzy například u klientů doma anebo sushi show pro velké eventové agentury. Ocenění
|
- Příprava rýže
- Ochucení rýže
- Příprava ryb
- Krevety a zelenina
- Nigiri sushi
- Maki sushi
- Uramaki
- Finální prezentace
S Helenou Fléglovou si zahřešíte – naučíte se péct Hříšné moučníky z odpalovaného těsta. Pokud jste se ho doteď báli, je nejvyšší a nejsladší čas obavy odhodit.
Helena Fléglová je zakladatelkou a majitelkou cukrářské školy HF Pastry Academy, kde vede oblíbené cukrářské kurzy. Snaží se o to, aby její studenti pochopili veškeré důležité technologické postupy a tvoření malých sladkých dobrot jim přinášelo jen radost. Helena Fléglová vás provede celým procesem tvorby dezertů z odpalovaného těsta. Od přípravy základního těsta a jeho pečení, výroby craquelinu a různých krémů až po zdobení úžasných éclairs, větrníků i elegantní karamelové věže croquembouche. A to ještě není všechno. |
- Výroba odpalovaného těsta
- Výroba křupavé vrstvy
- Stříkání odpalovaného těsta
- Pečení odpalovaného těsta
- Éclair Tiramisu
- Extra pistáciový Paris-Brest
- Domácí větrník se slaným karamelem
- Croquembouche
Že to jde i bez masa, vás naučí Marek Fichtner, šéfkuchař restaurace Červený Jelen. Připravíte si s ním plnohodnotné menu, na které můžete směle pozvat i vegetariány.
Známý český šéfkuchař a majitel restaurace Červený Jelen Marek Fichtner vnímá bezmasé vaření jako výzvu a celým kurzem dokazuje, že plnohodnotné pokrmy se dají připravit z lokálních surovin a bez použití masa. Naučí nás skvělou krémovou bramboračku podávanou s konfitovaným žloutkem, křupavé sýrové karbanátky s česnekovou omáčkou, nadýchaný císařský trhanec, a nejen to! |
- Bramboračka s konfitovaným žloutkem
- Bramborové karbanátky s modrým sýrem
- Smažené sýrové knedlíčky se špenátovou majonézou
- Plněný kapustový list s rajčatovou omáčkou
- Slané dýňové lívance s omáčkou z podmáslí
- Bramborové rösti s koprovou omáčkou a pošírovaným vejcem
- Guláš z hlívy ústřičné
- Císařský trhanec s karamelizovanými jablky