Privátní kurz výroba kváskového pečiva pro 1 až 2 osoby:
Vedeno mistrem pekařem v opravdové pekárně na profesionálním zařízení
Základní teorie a výuka celého praktického procesu výroby kvasového pečiva dle místní receptury (výroba kvasu, mísení těsta, tvarování výrobků, sázení do pece)
Pečivo, které si sami upečete:
Tradiční francouzská baguette s pšeničným kvasem (10 ks)
Pšenično-žitný chléb Rohatý pecen s žitným kvasem (6 ks)
Místo kurzu: Pekařství PANEOLIT, Pekařská 74, 602 00 Brno
Rezervaci můžete změnit 48 hodin před rezervovaným termínem. V případě změny rezervace méně než 48 hodin před domluveným termínem, nebo v případě, že se na termín nedostavíte, voucher propadá v plné výši bez nároku na refundaci. Termín lze změnit pouze jednou.
Voucher s rezervovaným termínem není možné stornovat ani refundovat.
Voucher bez termínu můžete stornovat v rámci zákonné 14denní lhůty, nebo po skončení platnosti voucheru refundovat podle platných pravidel.
Po tomto kurzu už vás domácí chleba nikdy nevypeče.
Přímo v pekárně a pod vedením profesionálního pekaře se totiž naučíte péct ty nejoblíbenější druhy kvasového pečiva. Domů si ponesete 6 pecnů pšenično-žitného chleba s žitným kvasem a 10 křupavých francouzských baget. Kurz je soukromý, pekař se bude věnovat jen vám. Na kurz přijďte sami nebo ve dvou.
Učit se budete na tom nejpříhodnějším místě, přímo v pekárně Paneolit, ještě k tomu na Pekařské ulici. Kromě teorie se naučíte i celý proces výroby kvasového pečiva dle místní receptury. Zjistíte, jak založit kvas a správně mísit těsto, naučíte se tvarovat pečivo a sázet ho do pece.
Kdy na kurz dorazit? Termíny jsou vždy v úterý nebo ve čtvrtek od 12 hodin, abyste měli pečivo tak akorát domů na večeři. Kurz trvá zhruba 3 hodiny.