Nemusí pršet, jen když cupping.
Víc než jen kapku kávy ochutnáte na cuppingu v Kávovém školícím centru Penerini coffee. Ať už jste zkušený barista, nebo svět kávy teprve začínáte objevovat, cupping je ideální příležitost pro ochutnání nových druhů káv a také pro trénink chuťových pohárků, neboli senzoriky. Ochutnáte celou aktuální produkci Penerini coffee – to vás zaručeně rozzáří (i na několik hodin dopředu).
Co je vlastně cupping?
Jedná se o řízenou degustaci, podobně jako to bývá u ochutnávek vína. Celý proces vám baristé vysvětlí a provedou vás každým krokem. Nejprve si připravíte kávu do misek, poté pomocí lžiček budete ochutnávat, rozpoznávat jednotlivé chuťové vrstvy a také aroma káv.
Metodu používají profesionálové po celém světě. Je natolik snadná, že ji zvládne kdokoli. Kromě senzorické části vás ale čeká i povídání o tom, jak se káva vůbec dostane z plantáže až do vašeho šálku. Dozvíte se, jak se káva zpracovává, praží, dováží, jak se s ní obchoduje a mnoho dalšího.