Kromě výjimečného menu se bude podávat i nevšední zážitek a dechberoucí výhled. Pojďte si to vše vychutnat!
Připravte se na neskutečný zážitek kombinující skvostné jídlo s vysoce netradičním prostředím. Před vámi 3- nebo 4chodové menu od špičkového šéfkuchaře, pod vámi a kolem vás nic. Jen vzduch a výhled, který vám vyrazí dech. To je Lunch nebo Dinner in the Sky, oběd či večeře podávaná na plošině až 50 m nad zemí.
Plošina se do Prahy vrátí opět po roce a pouze na pár dní, protože putuje po celém světě. Přesné termíny a lokalita jsou zatím tajemstvím, stejně jako konkrétní složení menu a šéfkuchař, který za ním bude stát. Termíny budou vypisovány v období od 4. do 14. 9. 2025.
Oběd nebo večeře v oblacích
A co vás vlastně čeká? Usednete na vyhlídkovou plošinu a necháte se jeřábem vynést do úctyhodné výšky. Nebudou kolem vás žádné zdi ani pevná zem pod nohama.
Tím ale zážitek zdaleka nekončí. Uprostřed plošiny se bude zručně ohánět kuchař, který vám připraví a naservíruje 3- nebo 4chodové menu. Nebeský barman k tomu přidá nealkoholické nápoje a vybraná vína, aby byla atmosféra dokonalá. Celá akce trvá 40 až 60 minut a nechá ve vás hluboký dojem.
Tip: Dobře se oblékněte, nahoře je chladněji než dole.
Na čem si pochutnáte
Konkrétní menu je zatím obestřeno tajemstvím, vždy ho však připravují špičkoví kuchaři. Pro zajímavost se můžete podívat, jakými pochoutkami se v Praze v roce 2024 blýskl Patrik Bečvář, člen Národního týmu kuchařů. I menu pro rok 2025 bude menu bezpochyby ohromující a opět bude na výběr masová i vegetariánská varianta.
Menu, které se podávalo v roce 2024
-
Menu s masem
-
Předkrm: Máslová paštika z kachních jater, kmínový chips, brusinky s portským vínem, kadeřávek
-
Hlavní chod: Rump steak z Jižní Ameriky, karamelizovaná mrkev s divokou brokolicí, bramborové rösti, holandská omáčka, telecí demi-glace s hořčičným semínkem a uzeným špekem
-
Dezert: Jablečná žemlovka s flambovaným sněhem, zmrzlina ze zakysané smetany
-
Vegetariánské menu
-
Předkrm: Pěna z kozího sýra, relish z červené řepy a jablek, lehký salát, gel z vyzrálého aceta balsamica, řeřicha
-
Hlavní chod: Bramborová galetta, holandská omáčka, vejce 63 °C, lehký salát, pyré z pečeného lilku a sezamu
-
Dezert: Jablečná žemlovka s flambovaným sněhem, zmrzlina ze zakysané smetany
|
Není se čeho bát
Nespadne to s námi? Nespadne! Plošinu jistí jeřáb a 16 ocelových lan, budete v bezpečí. Navíc si zapnete bezpečnostní pásy.