

Jak zní nejrychlejší recept světa? „Zalít a hotovo!“
Kuskus a bulgur jsou malá zrníčka velkého významu a perfektně se hodí do moderní kuchyně, která chce být především rychlá, lehká, ale také zdravá a chutná. Kuskus stačí zalít horkou vodou a nechat 5–10 minut odstát, bulgur předtím ještě krátce povaříte a můžete servírovat.
V nabídce najdete celkem 15 různých půlkilových směsí, které obsahují vždy jednu z těchto zázračných potravin, ochucenou buď naslano, či nasladko, takže nemusíte bádat nad tím, co z kuskusu či bulguru uvaříte – vše je již připraveno a vy budete moci rázem podávat teplý oběd, večeři či snídani nebo svačinu.
Kukus i bulgur otestovali naši copywriteři Týna a Luboš. „Je to opravdu rychlá a chutná svačinka nebo oběd nejen do kanceláře. Obzvlášť když nemáte čas vařit složité jídlo, přijde vhod tohle řešení. Příprava je blesková, takže za pár minut máte hotovo. Mně osobně nejvíc chutnal kuskus s bylinkami, ale pochutnala jsem si i na sladkých variantách. Zkrátka pohoda!“
Luboš přišel na vylepšení: „Jídlo skvěle zasytí. Pokud ho budete chtít ještě něčím dochutit, přidejte do slané varianty čedar a dobrota je na stole.“
Přečtěte si celou recenzi v našem magazínu
Kuskus se vyrábí z pšeničné krupice a je jednou z tradičních potravin severoafrické kuchyně. Bulgur se vyrábí z nalámaných pšeničných zrn a pochází z Orientu. Bulgur má daleko větší výživovou hodnotu než rýže a připravíte ho úplně stejně snadno. Je bohatým zdrojem vlákniny, obsahuje fosfor, hořčík i železo a nezpůsobuje nadýmání, takže je vhodný i pro děti.
Kuskus: 100 g směsi zalijte 160–200 ml vroucí vody. Ideálně použijte širší nádobu, přikryjte ji pokličkou a nechte 5–10 minut odstát. Poklička pomůže kuskusu v kyprosti.
Bulgur: 100 g směsi zalijte zhruba 250 ml vody a 12–15 minut povařte. Můžete dochutit plátkem másla nebo zakápnout olejem.
Dobrou chuť!
![]() |
Pohoda – Jakub Starý, U Tonasa 564, 403 31 Ústí nad Labem