1/39
Kuchařské show v Presto Meat marketu: degustace i skvělá podívaná, maso a steaky či maso a rum
Přehled nabídky
Že profesionálně připravené jídlo je pastva pro oči i mlsný jazýček, to je známá věc. Ale víte, že může být i skvělou zábavou?
Při vaření si možná moc zábavy neužijete, teď tomu ale bude jinak: vařit totiž nebudete vy. Při kuchařsko-řeznických show v Presto meat marketu se toho chopí profesionál, na vás bude jen všechny ty dobroty ochutnávat. Vybírat můžete ze dvou témat: maso a steaky nebo maso a rum.
3,5 hodiny zábavy a ochutnávek
Šéfkuchař Martin Kincl pro vás připraví 4chodové nebo 5chodové menu a ukáže vám, jak moderní pokrmy vznikají. Kromě jejich přípravy si hezky zblízka omrknete i servírování a zdobení. Ke každému chodu ochutnáte kvalitní víno nebo prémiový rum, který s jídlem ladí.
Pro kterou show se rozhodnete?
-
Maso a steaky moderní gastronomie
- Sušené hovězí na thajský způsob na salátu s polníčkem, chilli, mangem a limetkovým dresinkem (suché bílé víno Vino Pecorino)
- Sushi plněné tataráčkem z hovězí svíčkové na japonský způsob, zdobené wasabi a salátkem wakame (suché bílé víno Grüner Veltliner Lössterrassen 2021, Weingut Bründlmayer)
- Hovězí burger z plemene Wagyu připravovaný na japonský způsob v domácí sezamové bulce, podávaný s wasabi majonézou, okurkovým pickles a domácími hranolky (červené víno Chianti Vandemia)
- Steak z hovězí svíčkové, podávaný s glazovanou karotkou, hráškovým pyré s limetovými listy, bramborovým soudkem a chilli demi glace (červené víno Luna Argenta, Negro Amaro Primitivo)
- Malinový cheesecake s cukrovou mátou a malinovou espumou (Prosecco D.O.C.)
-
Maso a rum
- Rum Martini
- Italský tataráček s parmezánem, kapary marinovanými v rumu Abuelo, zdobený jedlou hlínou a máslovými chipsy
- Grilovaný telecí Hanger steak, podávaný s gratinovaným parmazánovým brambůrkem a omáčkou s marinovaným pepřem, mascarpone a rumem Abuelo 7 años (ochutnávka El prezidente – Rum Abuelo 7, vermut, pomerančový likér, grenadina, Bitter, marinovaný červený pepř)
- Konfitovaný australský hovězí Chuck Roll v omáčce Abuelo Porto BBQ, podávaný s Abuelo cibulovým chutney a mandlovou kroketkou (ochutnávka rumu Abuelo Porto Tawny)
- Grilovaný ananas marinovaný v rumu Anejo, podávaný s limetovo-vanilkovým crème fraîche a cukrovou mátou (ochutnávka Cocktail Horchata – Abuelo 12 años, kávová pěna, horchata)
Přečtěte si více o zkušeném kuchaři Marinu Kinclovi.
Zkušeného kuchaře Martina Kincla můžete znát z televizního pořadu Pečeme podle hvězd. Svou profesní dráhu začal rovnou u gastronomických mistrů – po škole jeho kroky neomylně zamířily do exkluzivní francouzské restaurace, odkud se vzápětí vypravil na zkušenou do světa. Vařil v podnicích v Itálii, Francii, Španělsku či Kostarice, kde měl i vlastní restauraci. Současně kromě Presto kurzů vaření otevřel také gurmánské řeznictví a bistro Presto Meat market. |