Poznejte cestu té nejlepší čokolády. Od kakaového bobu až po hotovou tabulku.
Přijďte se podívat na místo, kde vzniká jedna z nejlepších čokolád v Česku - do čokoládovny HERUFEK. V jejích prostorách v Čejči se mistři svého oboru věnují každému kousku čokolády s maximální péčí. Vy nyní máte možnost nakouknout jim pod ruce a ochutnat výsledky jejich práce.
Na exkurzi do prémiové české čokoládovny se dozvíte nejen, jak firma vznikla, ale i jak se rodí ta nejkvalitnější čokoláda. Od kakaového bobu až po úhledně zabalenou tabulku. Abyste na vlastní chuťové buňky pochopili, jaký je rozdíl mezi průmyslovou a řemeslnou výrobou, ochutnáte rovnou 4 druhy čokolády.
Bean to bar
Na úplném začátku poctivé řemeslné výroby stojí vždy pečlivě vybrané kakaové boby. Čokoládovna HERUFEK je bere od farmářů z Belize, Dominikánské republiky, Guatemaly, Madagaskaru, Peru, Tanzanie a Ugandy. Ještě než boby doputují do Česka, nechají je farmáři fermentovat a sušit na slunci, čímž položí základ jedinečné chuti výsledné čokolády.
Výběrové kakaové boby se pak v Čejči třídí, praží, odslupkovávají, melou na tu nejjemnější kakaovou hmotu, která se nechá zrát. V dalším kroku se z hmoty vyrábí a temperuječokoláda, která se nalévá do forem a poté balí do designových a současně plně kompostovatelných obalů.