







Skvělá zpráva – dorazila káva!
Máte ve svém okolí kávového nadšence? Tohle bude dárek, kterým se mu trefíte do šálku! Vyberte pro něj dárkový set káv z různých koutů světa – Brazílie, Burundi, Kostarika či Nikaragua, to vše z rodinné Pražírny Voznice.
Že ještě k tomu rád mlsá? Pak sáhněte po balíčku s kávou a kávovými zrny v čokoládě – v něm je dokonce výběrová káva, která obdržela světové gurmánské ocenění Great Taste.
V setu tří výběrových arabik jsou kávy z různých zemí a zpracované třemi různými metodami. Každá z nich dává vyniknout jiným tónům. Uspořádejte degustaci a vyberte, která je káva vašeho srdce.
Více o jednotlivých druzích kávy:
-
Brazil Sao Silvestre
Od roku 1991 hospodaří na farmě Sao Silvestre bratři Adradeové. Sopečná půda je ideální pro pěstování hlavních odrůd farmy – Yellow Bourbon a Yellow Icatú. Sklizeň následně probíhá výhradně ručně, aby byly sklizeny pouze zralé třešně a dosáhlo se co nejvyšší kvality. Zpracování kávových třešní probíhá metodou honey, v Brazílii nazývanou „pulped natural“. O kvalitě této kávy svědčí i její hodnocení světové asociace pro výběrovou kávu (SCA) se skóre 83,25 bodů. Navíc nese označení UTZ.
-
Burundi Masha
Oblast kolem hory Masha je spojována spíše s chovem dobytka než pěstováním kávy. To ji však neubírá na kvalitě. Právě naopak. Káva je pěstována na malých plantážích, kdy každá rodina vlastní průměrně 250 kávovníků a každá z těchto rodin obstarává svoji úrodu, včetně sklizně. Následně kávu dodávají do stanice Masha, kde je zpracována. Díky půdě, podnebí a usilovné práci farmářů, dosahuje skvělé chuti, což potvrzuje SCA skóre 86,5 bodů, což ji řadí mezi výběrové kávy s přívlastkem Excellent.
- Nicaragua Las Nubes
Nicaragua Las Nubes Ruční sklizeň a následná selekce vytřídí jen ty nejlepší zrna z farmy. Následně se 24 hodin fermentují a poté se suší na afrických postelích po dobu přibližně 13 dní. Neustálá kontrola tohoto procesu je nezbytností pro dosažení skvělého výsledku. Práce farmářů stojí opravdu za to, SCA skóre 86 bodů mluví za vše. |
Káva po upražení stále pracuje, a proto se vám může zdát, že se její chuť mění. Nejlepší je zhruba 10 dní od pražení a poté si svou kvalitu drží. Abyste docílili nejlepší chuti, nechávejte kávu v sáčcích z pražírny a nepřesypávejte ji do jiných nádob.
Díky ventilu na sáčku může káva dýchat a uvolňovat plyny, ale zároveň nehrozí pochycení cizích pachů. Skladujte ji na temnějším, sušším a chladnějším místě, nikdy ji nedávejte do lednice či mrazáku. |
Adresa pro případné vrácení zboží:
Pražírna Voznice, Voznice 136, 263 01 Voznice