Kurz domácí výroby sýrů, jogurtů a mléčných produktů v Holešovicích pro dospělé i děti
Přehled nabídky
Co udělá milovník mléčných výrobků, když dostane chuť na kousek sýru? Zajde do obchodu? Kdepak! Postaví se k plotně!
Zapište se do kurzu od Bulgaricus, který je určen všem milovníkům originálních mléčných výrobků. Jako absolventi budete schopni si vyrábět tyto produkty sami doma a rozlišovat kvalitu při nákupu různých sýrů a jogurtů.
Lektoři vám při výrobě jogurtů a sýrů vysvětlí, proč je důležité dodržovat správné technologické postupy, dozvíte se také zajímavé informace o historii a původu jogurtu a pokrmů z něj vyrobených.
Co se na kurzu naučíte?
- Originální bulharský jogurt, 3 další druhy jogurtů a kefír za cenu mléka + 1 Kč
- Balkánský sýr a čerstvý sýr
- Receptury dalších druhů sýrů
- Z předem připravených surovin si vyrobíte tarator, tzatziky, pomazánky, dresinky a sladké dezerty
Obsah kurzu
- Historie mléka a mléčných výrobků
- Základní principy výroby sýrů
- Výroba jogurtů, kefíru, mléčných výrobků
- Správný výběr a použití startovacích kultur, sýření, krájení, solení, lisování
- Ochutnávka výrobků z našich kultur
Absolventi budou mít možnost si zakoupit základní potřeby pro výrobu jako teploměr, plachetku, formy, syřidlo a mlékárenské kultury.
Termíny kurzů:
Páteční kurzy – čas konání: 12:00–17:00 h. Sobotní kurzy – čas konání: 09:00–14:00 h. Adresa konání: Veletržní 3, 170 00 Praha 7, Holešovice |
V nabídce najdete také variantu pro děti od 7 do 15, které se na kurzu naučí vyrábět produkty sami doma a rozlišovat kvalitu při nákupu různých mléčných produktů a jogurtů. Z předem připravených surovin si vyrobí pomazánky, dresinky a sladké dezerty (pribináček, termix, tiramisu a jahodový piškotový dezert, jahodový a bananový šejk) a vyrobené dobroty si odnesou s sebou domů.