
6chodové francouzské menu od kuchaře s michelinskou praxí: žabí stehýnka, šneci i kuřecí stehno
Přehled nabídky
Termín
Platnost do 10. 5. 2024.
V ceně
- 2× amuse bouche (dle denní nabídky)
- 2× žabí stehýnka v máslové emulzi s bílým vínem, cibule, česnek, petrželka
- 2× pečení šneci, zauzené petrželkovo-česnekové máslo, domácí chléb
- 2× dušené a konfitované kuřecí stehýnko à la coq au vin, hříbky, fazolky, brambory Dauphinoise
- 2× vanilkové crème brûlée s omáčkou z bílé a tmavé čokolády
- 2× petit four (dle denní nabídky)
Omezení
- Voucher je možné využít ve dnech úterý až sobota.
- Rezervace: Místa si zamluvte alespoň 2 dny předem na tel. 604 456 654 nebo e‑mailu ostrava.guest@gmail.com
- Zrušení rezervace minimálně 24 h předem, jinak voucher propadá.
Obsahuje následující alergeny:
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
- Naše stravenka – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Tady můžeme dodat jediné: „Bon appétit!“
Navštivte vyhlášenou restauraci Guest Restaurant Français v centru Ostravy, kde se v kuchyni mistrně ohání šéfkuchař Simon Guest. Ten má mimo jiné praxi z restaurace se 2 michelinskými hvězdami a vaření se v jeho podání mění v umění. Vám ho předvede rovnou na 6 chodech inspirovaných Francií. Čeká vás výjimečný kulinářský zážitek, tak sem vezměte někoho blízkého a nechte si chutnat.
Simon Guest začal svou cestu ve 14 letech jako pomocný řezník, chlapec jen na mytí nádobí a občasnou pomoc s přípravou masa. V 16 letech začal chodit na Birmigham College of Food ve svém rodném městě a brzy mu byla nabídnuta práce v Le Petit Blanc, kde se velmi rychle vypracoval do vyšší pozice. Majitel Raymon Blanc ho poslal do Francie, kde pracoval po dobu 2 let po celé zemi – od domácí kuchyně až po restaurace se dvěma michelinskými hvězdami. Poté se vrátil do Anglie, kde se chopil příležitosti pracovat ve velké společnosti a naučit se vést tým a trénovat nové kuchaře. Brzy se stal hlavním company trainer pro celou společnost a cestoval po celé Anglii, aby vyučil začínající kuchaře v této společnosti. O pár let později se rozhodl hledat místo, kde by mohl plně využít svou vášeň pro vaření. Tím místem byla Ostrava. |
„Milá obsluha, dokonalý servis, chuťová pohádka, bezvadné víno, nemělo to chybu.“ (Lada, zákaznice Slevomatu)
Kuře à la coq au vin a další krásy
Tato gurmánská cesta vás zavede do Francie, ochutnáte zdejší vyhlášené speciality. Odstartuje ji amuse bouche a žabí stehýnka v máslové emulzi. Poté už si na stole a hlavně v břiše udělejte dostatek místa, nesou se pečení šneci a kuřecí stehýnko à la coq au vin s hříbky a brambory Dauphinoise.
Až vám po téhle parádě trochu slehne, přijde na řadu sladká tečka. O tu se postará vanilkové crème brûlée s omáčkou z bílé a tmavé čokolády. A na cestu vás ještě vyprovodí petit four.
Tuto exkluzivní hostinu si vychutnáte v restauraci s krásným prostředím a příjemnou atmosférou, kterou najdete v centru Ostravy na Smetanově náměstí, jen pár kroků od zastávky Výstaviště.