










Na co špetku koření? Na vyšpetkování pokrmů k dokonalosti!
Vyšperkujte (anebo vyšpetkuje) své kulinářské dovednosti a povyšte domácí gastronomii na vyšší úroveň. K tomu vám poslouží balíčky voňavého koření v bio kvalitě od české firmy Ze salaše.
Do kuchyně i spíže pořídíte balíčky s jednodruhovým kořením, jako je kari, majoránka, paprika nebo kmín. V nabídce najdete také pesta z medvědího česneku a kopřivy nebo bylinné soli. Ke voňavému koření a pestům přihoďte i balení epsomské soli a po výtečné večeři se naložte do horké koupele.
Použití: Používá se do masových a zeleninových karí, smetanových polévek a omáček, do luštěnin, rýže, různých mas a všude tam kde chcete cítit chuť a vůni orientu. |
Použití: Doporučujeme dát bylinnou sůl do mlýnku a čerstvě si pomlít potřebné množství. Vždy používejte kvalitní mlýnek s keramickou mlecí vložkou mlýnku, aby se vám do jídla neuvolňoval plast při mletí. |
Použití: Doporučujeme dát bylinnou sůl do mlýnku a čerstvě si pomlít potřebné množství. Vždy používejte kvalitní mlýnek s keramickou mlecí vložkou mlýnku, aby se vám do jídla neuvolňoval plast při mletí. |
Mladé kopřivové výhonky jsou od pradávna jarním zdrojem vitamínů, minerálů a fytoncidů. Důležitou součástí je i kyselina křemičitá, která je nutná pro správnou funkci ledvin, vaziv a jemných kapilár. Kešu jsou zdrojem hořčíku, vitaminu K a polynenasycených mastných kyselin. Kopřiva je skvělá na: podporu cévní soustavy, nervovou rovnováhu, podporu trávící soustavy – mikrobiomu, vylučování vody z organismu. Použití: Pesto z kopřiv, můžete použít ve studené i teplé kuchyni na přípravu různých pomazánek, těstovin, masových rolád a polévek. |
Kmín je koření, které by nemělo chybět v žádné české domácnosti. Jeho ostrou, hořkosladkou chuť využíváme k přípravě českých klasik už odpradávna. Použití: Už naši dávní předkové ho používali při vaření brambor, polévek, pečení chleba, do salátů a masitých jídel. Tip: Pokud kmín před použitím krátce orestujete, rozvine se jeho aroma ještě více. |
Novému koření se přezdívá jamajský nebo hřebíčkový pepř. Jamajský pro jeho původ a hřebíčkový pro jeho příjemně kořeněnou, mírně nasládlou chuť připomínající hřebíček, skořici, pepř a muškátový oříšek. Použití: Nové koření se hodí především k masu, rybám, zvěřině, do polévek, vývarů, nakládaných okurek, marinád i vánočního cukroví. |
Medvědí česnek je jedním z prvních poslů jara a skvěle se hodí do polévky, pomazánky, nádivky nebo na pesto. Obyčejné saláty dokáže proměnit v nečekané kulinářské zážitky. Svou vůní připomíná pažitku a chutí česnek, je však jemnější. Použití: vegetariánská jídla, luštěniny, zelenina, pesto, ryby, těstoviny, pomazánky, brambory, polévky, nádivky, vejce upravené na různé způsoby. |
Cibule je základní surovinou mnoha receptů. Usušená a mletá dodá vašim pokrmům jemnější a méně intenzivní chuť než cibule čerstvá. A bez nepříjemného krájení. Použití: Cibulový prášek se dá využít úplně stejně jako běžná kuchyňská cibule. Při správném skladování si uchová svou úžasnou chuť i vůni. |
Bazalka je koření, bez kterého si pesto na těstoviny dokážeme jen stěží představit. Dávno není střeženým tajemstvím italské kuchyně a používá se do různých omáček a zeleninových salátů. S plátky rajčat a mozzarellou je výborným předkrmem. Bazalka má kořeny v Indii, odkud se rozšířila do teplých oblastí celého světa. Dnes si bez ní nedokážeme představit italskou kuchyni. Má velmi aromatickou vůni a silnou, peprně kořenitou chuť. Její listy kuchaři přidávají do svých pokrmů jak v čerstvé, tak v sušené podobě. Neodmyslitelně patří do těstovin, na pizzu a do salátů a vynikající je v kombinaci s česnekem. Typickým pokrmem s bazalkou je salát caprese nebo pesto. Tip: Pokrm okořenit až ke konci vaření, neboť bazalka vařením lehce ztrácí své aroma! |
Sladká vůně hřebíčku je české kuchyni velmi blízká. Provoní celý dům a zahřeje tělo. Jeho chuť je nasládlá až hořká. Hřebíček pochází z Indonésie, odkud se rozšířil a dnes ho do svých pokrmů přidávají kuchaři ze všech koutů světa. Použití: Hřebíček má velké uplatnění ve všech kuchyních světa. U nás se s ním například připravuje sirup, kompot, jehněčí maso, káva, punč, svařené víno, jablka, marmeláda a dezerty. |
Prvotřídní nerafinovaná kamenná sůl. Neobsahuje žádné uměle přidané látky. Strojově těžená, přesátá na požadovanou zrnitost, chemicky nečištěná. Její zbarvení je způsobeno čistotou při zpracování. Bez umělých anorganických aditiv, chemického fluoru a jódu. Bez přídavku protihrudkující směsi. Neobsahuje mikroplasty, tak jak je tomu u mořské soli. Použití: Doporučujeme dát kamennou sůl do mlýnku a čerstvě si pomlít potřebné množství. Vždy používejte kvalitní mlýnek s keramickou mlecí vložkou mlýnku, aby se vám do jídla neuvolňoval plast při mletí. |
Použití: vždy použijte tam, kde chcete mít silný základ vašich pokrmů. |
Použití: vždy použijte tam, kde chcete cítit chuť italské kuchyně. |
Použití: vždy použijte tam, kde chcete cítit chuť a vůni s nádechem hub. |
Medvědí česnek je první jarní zeleninou a byl ctěn pro svou blahodárnost již našimi předky. Po zimě je zdrojem velkého množství bioaktivních látek, které nastartují organismus po zimním období. Použití: Doporučujeme dát bylinnou sůl do mlýnku a čerstvě si pomlít potřebné množství. Vždy používejte kvalitní mlýnek s keramickou mlecí vložkou mlýnku, aby se vám do jídla neuvolňoval plast při mletí. |
Medvědí česnek je první jarní zeleninou a byl ctěn pro svou blahodárnost již našimi předky. Po zimě je zdrojem velkého množství bioaktivních látek, které nastartují organismus po zimním období.
Použití: Pesto z medvědího česneku můžete použít jak v teplé, tak i studené kuchyni. |
Medvědí česnek je první jarní zeleninou a byl ctěn pro svou blahodárnost již našimi předky. Po zimě je zdrojem velkého množství bioaktivních látek, které nastartují organismus po zimním období. Kešu jsou zdrojem hořčíku, vitaminu K a polynenasycených mastných kyselin. Použití: Pesto z medvědího česneku můžete použít jak v teplé, tak i studené kuchyni. |
Medvědí česnek je první jarní zeleninou a byl ctěn pro svou blahodárnost již našimi předky. Po zimě je zdrojem velkého množství bioaktivních látek, které nastartují organismus po zimním období. Slunečnice je výborným zdrojem vitaminu E a polynenasycených mastných kyselin. Použití: Pesto z medvědího česneku můžete použít jak v teplé, tak i studené kuchyni. |
Doplněk stravy v tekuté formě, bylinný přípravek. Elixír je připravený z čerstvé natě a šťávy kopřivy dvoudomé (Urtica dioica) sbírané v ekologickém prostředí. V elixíru jsou obsaženy z bioaktivních látek flavonoidy, třísloviny a glukoniny. Kopřiva přispívá k normální činnosti vylučování, kardiovaskulárního systému, přirozené obranyschopnosti – imunitního systému. Bioaktivní látky kopřivy napomáhají normální funkci prostaty. Upozornění: Není určeno jako náhrada pestré stravy. Není určeno pro děti do 3 let, pro těhotné a kojící ženy. Případný zákal nebo sediment není na závadu. Před upotřebením je nutno obsah lahvičky protřepat. Lze užívat přímo na lžičku nebo v nápoji. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí v temnu při teplotě 15–25°C. Po otevření uchovávejte v chladničce a spotřebujte do 21 dní. |
Mladé kopřivové výhonky jsou od pradávna jarním zdrojem vitamínů, minerálů a fytoncidů. Důležitou součástí je i kyselina křemičitá, která je nutná pro správnou funkci ledvin, vaziv a jemných kapilár. Slunečnice je výborným zdrojem vitaminu E a polynenasycených mastných kyselin. Kopřiva je skvělá na: podporu cévní soustavy, nervovou rovnováhu, podporu trávící soustavy – mikrobiomu, vylučování vody z organismu. Použití: Pesto z kopřiv, můžete použít ve studené i teplé kuchyni na přípravu různých pomazánek, těstovin, masových rolád a polévek. |
Kurkuma je jednou z hlavních složek kari koření a tzv. zlatého mléka. Její blahodárné účinky na organismus a na chuť pokrmů umí nejlépe ocenit v indické, thajské, čínské a indonéské kuchyni. Použití: V české kuchyni se kurkuma přidává při přípravě dušeného masa, pečených brambor, pečené zeleniny, čočky, rýže nebo polévek. Ideální je v zimních měsících. TIP: Pro získání intenzivnějšího aroma se před přidáním ostatních přísad doporučuje zahřát koření v rostlinném oleji nebo másle a nechat krátce zpěnit. Případná změna barvy a konzistence je způsobena uvolněnými silicemi a není na závadu. |
Svěží vůně oregana připomíná Středomoří a neodmyslitelně patří k italské kuchyni. Jeho lehce nahořklá chuť s kafrovým nádechem bezesporu patří na pizzu nebo do těstovin. Použití: Výborně chutná v kombinaci s česnekem a nejlépe vynikne naložený do olivového oleje. Nebojte se ho přidat do masitých jídel, rajčatových omáček nebo zeleninových salátů. |
Saturejka je vhodná pro přípravu zvěřiny, smetanových a bylinkových omáček. Do luštěnin je oblíbená nejen pro svoje specifické aroma, ale i pro pozitivní účinky normálního trávení. V chuti někomu připomíná tymián, jinému zase mátu či majoránku. Má lehce pepřové aroma. Použití: Saturejka je velmi populární v balkánské kuchyni, kde se používá do mletých mas, luštěnin, zapékané zeleniny i na grilování skopového. |
Skořice je usušená kůra skořicovníku. Má kořeněnou nasládlou a ve větším množství ostrou chuť a velmi příjemnou vůni. Skořice má blahodárné účinky na organismus, patří mezi přírodní antibiotikum a je silným antioxidantem, podporuje funkci dýchacích cest a normálního trávení. Použití: Skořice se nejčastěji používá k přípravě svařeného vína čí punče, do sladkého pečiva, moučníků a perníku. Velmi dobře chutná v kombinaci s čokoládou, kávou, jablky, sladkou rýží nebo hruškami. Je vhodná i do masových specialit asijské a arabské kuchyně. Tip: Ohřejte mléko, rozpusťte v něm máslo a přidejte skořici. Tento elixír zmírní bolest v krku a při nachlazení vás a váš organismus zahřeje. |
Prvotřídní himálajská růžová sůl najde ve vaší domácnosti celou řadu uplatnění. Nejenže může plně nahradit běžnou stolní sůl, ale hodí se také do koupelí nebo k péči o pleť. Jemně mletá růžová himalájská sůl z pákistánských hor je nerafinovaná a neobsahuje žádné uměle přidané látky. Růžové zbarvení je způsobeno obsahem železa. Bez umělých anorganických aditiv, chemického fluoru a jódu. |
Epsomská sůl neboli hořká sůl je známá svými blahodárnými účinky pro zdraví. Obsahuje minerály hořčíku a síranu, které se snadno vstřebávají přes kůži, a proto je pro koupel ideální volbou, jak doplnit tyto minerály důležité pro tělo. Pomáhá při relaxaci a regeneraci organismu nejen po sportovním výkonu. Dvě klíčové složky Epsomské soli jsou hořčík a síran:
Použití: Další možností je používat Epsomskou sůl jako peeling. Nasypte si trochu soli do dlaně, lehce navlhčete a vmasírujte do kůže. Může se také přidat do pleťové vody, napomáhá vyčistit póry. Lze ji také přidat do vlasového kondicionéru. Tím vaše vlasy získají větší objem. Stačí smíchat stejné množství vlasového kondicionéru s Epsomskou solí, nanést na vlasy a nechat působit 20 minut. Poté vlasy opláchněte čistou vodou. Výhody:
Upozornění: |
Bio třtinový cukr RAW s mletou bio vanilkou Bourbon z Madagaskaru. Bourbon vanilka je označení pro druh té nejvoňavější z vanilek a její aroma je dlouhotrvající a velmi silné. Je prostě nenahraditelná, to samé platí pro její jedinečnou chuť. Víte, že vanilka je vlastně fermentovaná tobolka určitého druhu orchideje? Původně pochází z Mexika, nyní je ale největším producentem Madagaskar a Indonésie, zatímco Mexiko je až třetí. Vanilka má relaxační účinky, a proto se často používá při aromaterapiích a ve vašich pokrmech dokáže divy – jakmile ucítíte tu neodolatelnou vůni pravé vanilky, vaše smysly budou jako v ráji! |
Adresa pro případné vrácení zboží:
NeoEco a.s., Sídlo: Salaš 103, 763 51 Zlín