Keramický kvašák vyrobený v ČR: hrnec ke kvašení zelí a zeleniny, obj. 1,2 l
Přehled nabídky
Možná vás ještě nenapadlo kvasit zeleninu. Ale až uvidíte tyhle krásné kvašáky, budete je chtít domů a budete to chtít zkusit!
Je to snadné, je to superzdravé a s těmito hrnci navíc i na pohled krásné! Kvašáky měly doma už naše babičky, teď se do českých domácností vrací, protože věhlas kvašené zeleniny (chcete-li pickels) se šíří rychlostí blesku. A ne pro nic za nic – kvašené zelí a další zelenina má prokazatelně příznivé účinky na lidské tělo, podporuje zažívání i imunitu a k tomu skvěle chutná.
Hrnce s objemem 1,2 litru vyrábí v keramickém ateliéru KERAT, který je jedním z nejstarších a nejznámějších v ČR. Jeho historie sahá do roku 1789.
Jak s kvašákem pracovat?
Nemůže to být snazší. Nakrouháte půlku hlávky zelí, přidáte špetku kmínu, jednu cibuli a 1,5 polévkové lžíce nejlépe mořské soli. Promícháte a po 30 minutách, až zelí pustí šťávu, vložíte do kvašáku a necháte v pokojové teplotě. Po týdnu je proces kvašení ukončen a můžete se do zelí s chutí pustit, případně ho přendat do zavařovacích sklenic. Celý návod je samozřejmě součástí výrobku.
Proč jíst kvašenou zeleninu?
Příznivé účinky kysaného zelí jsou známy už po generace. Šťáva z něj působí nejen na žaludeční potíže, je také bohatým zdrojem vitaminů, především vitaminu C. To z něj v zimě a v období chřipek dělá dokonalý nástroj k posílení imunity. Doplní však i hořčík, železo, zinek, fosfor, draslík nebo vápník.
Kysané zelí a jakákoliv jiná kvašená zelenina obsahuje tzv. probiotické kultury. Tedy se řadí mezi probiotika, látky produkující kyselinu mléčnou, která podporuje vstřebávání vápníku a železa. Obnovují rovněž poškozené tlusté střevo, podporují trávení bílkovin a cukrů a vytvářejí antimikrobiální látky tlumící růst patogenních bakterií. Prospěšné jsou pro zažívání a pro některé ekzémy a pro posílení imunity vůbec. Účinky kvašené zeleniny jsou téměř nekonečné.
|
Adresa pro případné vrácení zboží:
KERAT Keramika, Stavitelská 1099/6, Praha 6 Dejvice 160000 (tel: 602 376 670)
Obiloviny obsahující lepek
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Korýši
a výrobky z nich
Vejce
a výrobky z nich
Ryby
a výrobky z nich
Podzemnice olejná (Arašídy)
a výrobky z nich
Sójové boby (Sója)
a výrobky z nich
Mléko
a výrobky z něj
Skořápkové plody
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
Celer
a výrobky z něj
Hořčice
a výrobky z ní
Sezamová semena (Sezam)
a výrobky z nich
Oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
Vlčí bob (Lupina)
a výrobky z něj
Měkkýši
a výrobky z nich
Upozornění:
Informace o alergenech jsou poskytovány přímo poskytovatelem této nabídky, nikoliv společností Slevomat.cz, s.r.o.. Poskytovatel nese výlučnou odpovědnost za správnost těchto informací. V případě dalších dotazů na složení či alergeny kontaktujte přímo poskytovatele nabídky.