Víkendové kurzy pečení: pečivo, francouzské makronky, čokoládové pralinky či dorty
Přehled nabídky
Termín
Platnost do 19. 11. 2023.
V ceně
Kurz pečení pro 1 osobu dle výběru:
- Francouzské makronky: 14. nebo 15. 10. 2023 od 9 hodin, délka kurzu 3–4 hodiny
- Kurz pečení Mistr Cukrář: 5. 11. 2023 od 9 hodin, délka kurzu 4–5 hodin
- Kurz rautových specialit: 11. 11. 2023 od 9 hodin, délka kurzu 4–5 hodin
- Kurz čokoládových pralinek a temperování čokolády: 12. 11. 2023 od 9 hodin, délka kurzu 3–4 hodiny
- Kurz pečení domácího pečiva: 19. 11. 2023 od 9 hodin, délka kurzu 4–5 hodin
Na místě je pro účastníky připraveno občerstvení (káva, čaj, voda, nebo džus).
Omezení
- Maximální počet účastníků na kurzech je 8 osob.
- Rezervaci provádějte na e‑mailu varimeslaskou@centrum.cz - při rezervaci nahlaste kód voucheru a vaše tel. číslo.
- Z důvodu velké obsazenosti se doporučuje ověřit si dostupnost termínu na webu poskytovatele u jednotlivých kurzů a včasnou rezervaci termínu.
- Zrušit účast na kurzu můžete nejpozději do 48 hodin před kurzem, jinak voucher propadá v plné výši.
- Storno poplatek nebude účtován, pokud za sebe budete mít náhradu.
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefity.cz – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Čurajícího chlapečka si domů nejspíš neodnesete. Znalosti přípravy belgických pralinek ano.
S nadšením se vracíte každý rok do francouzských měst, abyste navštívili jednu z místních cukráren a zakousli se do pravé, křehounce sladké makronky? Nebo je to Belgie s jejími pralinkami či pekař z ulice, který vám vždy naservíruje to nejnadýchanější pečivo, o jakém vaše chuťové pohárky vždy snily?
Proniknete do tajů těchto kulinářských kouzel a osvojte si přípravu domácího pečiva, makronek i pralinek, rautových specialit nebo dortů, jejichž postup vás naučí během kurzů pečení v cukrářském studiu Delikates.
Kurzy probíhají vždy o víkendu. A co je na tom nejlepší? S sebou domů si odnesete váš sladký výtvor.
Pralinky, makronky, domácí pečivo, rautové speciality nebo dorty?
-
Kurz čokoládových pralinek a temperování čokolády
Pro koho je kurz určen? Zájemce ve věku od 15 do 99 let.
Kurz je určen každému, komu chutná čokoláda. Přijďte třeba s kamarádkou strávit příjemný den v inspirujícím prostředí a ve společnosti stejně naladěných lidí. Nebo kupte mamince čokoládový kurz pro radost. Nemusíte mít žádné cukrářské znalosti ani zkušenosti, můžete být úplný začátečník. Všechno vám tu trpělivě vysvětlí a ukážou.
Vyzkoušíte si odlévat tabulky čokolády, nazdobit si je, ale především se naučíte vyrobit své vlastní čokoládové bonbóny s náplní. Sladké potěšení je ještě sladší, když sladce vypadá. Patřičný čas proto budete věnovat i dekoraci pralinek. Naučíte se temperovat čokoládu a dále s ní pracovat.
Co vás tedy čeká?
- výroba čokoládových pralinek
- příprava arašídového griliáše
- příprava čokoládové náplně (různé chutě): slaný karamel, Jack Daniels, levandulová, peruánská káva
- odlévání čokoládové tabulky (mrazem sušené ovoce)
- temperování čokolády na mramoru
- na místě k dispozici: nealko, káva, čaj
- přineste si krabičku na odnesení pralinek, které si připravíte
Kapacita kurzu: maximálně 8 osob
Začátek kurzu 9:00
Čas kurzu: 4 hodiny
-
Pro koho je kurz určen? Zájemce ve věku od 15 do 99 let.
Kurz je určen každému, komu chutná z domácích lokálních surovin upečené pečivo. Přijďte třeba s kamarádkou strávit příjemný den v inspirujícím prostředí a ve společnosti stejně naladěných lidí. Nebo kupte mamince kurz pro radost. Nemusíte mít žádné pekařské znalosti ani zkušenosti, můžete být úplný začátečník. Všechno vám tu trpělivě vysvětlí a ukážou.
Co se bude připravovat?
- italská focaccia s olivami a sušenými rajčátky
- mexická pšeničná tortilla
- kváskový chléb s římským kmínem
- celozrnný kornšpic
- banketní houstičky
Co se na kurzu naučíte?
- jak pracovat s kvasem
- výrobu vlastnoručně umleté mouky
- jak o kvas pečovat
- jak naložit s jeho případnými přebytky i jak úspěšně péct v různých typech pecí a trub.
Co si odnesete?
- s sebou budete potřebovat pouze košík na odnesení dobrot, které si upečete.
Kapacita kurzu: maximálně 6 osob
Začátek kurzu 9:00
Čas kurzu: 5 hodin
-
Pro koho je kurz určen? Zájemce ve věku od 15 do 99 let.
Kurz je určen každému, komu chutnají makronky. Přijďte třeba s kamarádkou strávit příjemný den v inspirujícím prostředí a ve společnosti stejně naladěných lidí. Nebo kupte mamince makronkový kurz pro radost. Nemusíte mít žádné cukrářské znalosti ani zkušenosti, můžete být úplný začátečník. Všechno vám tu trpělivě vysvětlí a ukážou.
Co se bude připravovat?
- makronkové skořápky
- čokoládová makronka s malinami
- citronová makronka
Co se na kurzu naučíte?
- výrobě správných makronkových skořápek – hladké a pevné skořápky zvenku, avšak uvnitř měkké a vláčné
- přípravit čokoládovou ganache
- přípravit lemon curd – citronový krém
- pracovat s cukrářským sáčkem
- jak správně péct makronky
- plnit makronky dvousložkovou náplní a ovocem
- kompletování makronek
- péct různé tvary a velikosti makronek
Co vás ještě čeká?
- pro každého účastníka je nachystán certifikát o absolvování kurzu
-
- pro účastníky je zdarma k dispozici občerstvení (káva, čaj, voda, džus, víno) a malé občerstvení
- s sebou domů si odnesete: 4 druhy vámi vyrobených makronek
Kapacita kurzu: maximálně 6 osob
Začátek kurzu: v 9:00
Čas kurzu: 4 hodiny
-
Náplň kurzu:
-
Finger foody a kanapky:
- Slané a celozrnné se sýrovou a paštikovou pěnou
- Banketní pečivo s křenovou lučinou a italským pršutem
-
Dezerty:
- Kremrole plněné ricottou s pistáciemi
- Labutě z odpalovaného těsta plněné ovocem a čerstvou šlehačkou
-
Finger foody a kanapky:
-
Co se na kurzu naučíte?
- Upéct nadýchaný korpus, připravit několik druhů krému, sestavit dort, potáhnout ho a jednoduše nazdobit.
- Naučíte se pracovat s potahovací hmotou, pomůckami k dekorování dortů i potravinářskými barvami.
- Odnesete si rady, tipy a triky a především váš vlastnoručně vyrobený dort.
Pro koho je kurz určen?
- Pro úplné začátečníky i pro ty, kteří začínají s pečením nebo už se o něco pokusili, ale chybí jim praxe a dělají chyby.
Náplň kurzu
- Upečení dortového korpusu
- Příprava čokoládového a ovocného krému
- Sestavení dortu a zdobení (potahovací hmotou, ovocem, čokoládové ozdoby) špachtlování krému a ozdobení