
Termín
Platnost do 31. 8. 2023.
V ceně
4chodové degustační menu dle výběru
- Menu 1:
- Domácí javornická paštika servírovaná ve slanině s lístky z chlebového těsta
- Kamenická bramboračka - verze klasické bramboračky, jedinečná je základem ze slaninového vývaru
- Pečený pstruh s bylinkovým máslem a praženými mandlemi, podávaný s bramborovým pyré - pstruh (200–300 g) chovaný v místní sádce pečený pozvolna, podle receptury jesenických hospodyněk
- Tvarohové smaženky - tvarohový dezert, který těšil mlsné jazyky obyvatel Jeseníků po staletí
- Menu 2:
- Pečená cibulka s mléčným krémem, směsí manga a rozinek podávána s domácí chlebovou plackou
- Vozkova housková polévka - vařena podle staré receptury vycházející z tradiční regionální kuchyně Jeseníků
- Husarská pečeně podávaná s Tkalcovskými kroketami (400 g, hrubá váha s kostí) – pečená hovězí oháňka z místního řeznictví, připravována podle pradávného receptu příslušníků stráže uherského krále Matyáše Korvína. Oháňka je špikována špekem a tresčím masem. Tkalcovské krokety nejsou pouze klasické bramborové krokety, obsahují kousky jemně nakrájeného pečeného masa.
- Piroh z Hrubého Jeseníku - piroh plněný směsí z domácích vepřových škvarků, kysaného zelí. Recept pochází pravděpodobně od Polských kupců, kteří ve 13. století putovali po kupecké cestě protínající Bruntál.
Rezervace: Volejte 2 dny předem na tel. 775 271 801 a nahlaste kód voucheru.
Změna nebo zrušení rezervace je možná alespoň 24 hodin předem, jinak voucher propadá.
Alergeny vám sdělí na vyžádání obsluha.
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
- Naše stravenka – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Nákup na firmu: Vyplníte-li v košíku údaje pro Nákup na firmu, po zaplacení objednávky vám poskytovatel ubytování zašle daňový doklad na vaši e‑mailovou adresu. (O doklad můžete zažádat také do 14 dní od zaplacení objednávky ve vašem profilu.)
Jistě příroda, čerstvý vzduch a tak dále… Na Jeseníkách je ale zdaleka nejlepší místní kuchyně.
Jestli nevěříte, pak jste asi ještě nikdy neochutnali nic z místních dobrot. To teď můžete naštěstí napravit, a to mírou víc než vrchovatou. Stačí se zastavit v penzionu Mariana v Nové Rudné (třeba po výšlapu na Praděd, který je odtud pěšky jen 17 km) a můžete ochutnat hned 4 dobroty typické právě pro tento region.
Dokonce dostanete ještě na výběr, které ze dvou degustačních menu byste si dali raději. Součástí toho prvního je javornická paštika, kamenická bramboračka i pečený pstruh s praženými mandlemi a tvarohové smaženky. Druhé zase láká mlsné jazýčky na pečenou cibulku, houskovou polévku, husarskou pečeni s tkalcovskými kroketami i piroh z Hrubého Jeseníku. Tak které nakonec vyhraje?