Pokud může být Argentina na něco hrdá, pak je to umění jejích fotbalistů a chuť místního hovězího.
Pozvěte někoho speciálního na „cestu“ do Argentiny. Kousek téhle horkokrevné země na vás čeká v luxusním steakhousu Gran Fierro v centru Prahy. V moderním prostoru, kterému vévodí dřevo, železo, kůže, uhlová zeď a beton, ochutnáte to nejlepší z kuchyně založené na argentinské a španělské kulinářské tradici. Tým pod vedením šéfkuchaře Miguela Innelly, který můžete sledovat při práci díky otevřené kuchyni, pro vás nachystá degustační menu.
Dobré vědět: Restaurace se mj. zaměřuje také na udržitelnost a cirkulární ekonomiku, tak aby vše bylo co nejekologičtější.
Degustaci odstartuje hned trio předkrmů: argentinská klobása s křepelčím vejcem, grilovaný sýr Provolone a smažený maniok s omáčkou z paprik. Následovat bude přehlídka těch nejlepších argentinský steaků, které tu připravují na dřevěném uhlí. Těšte se na 450 g libového masa rozděleného mezi striploin, flap a svíčkovou (druhy steaků), ke kterým se budou podávat grilované brambory a zelenina.
Vše zakončíte variací dezertů: palačinkami s karamelem, grilovaný ananasem s kokosovou zmrzlinou a čokoládovou pěnou s maté. A určitě si dopřejte i sklenku prvotřídního pití – mají tu nejširší nabídku argentinských vín v Praze, v poslední době nabídku také rozšířili o vybrané španělské vermuty.