Francouzské menu pro 2 osoby: bouillabaissa s rybami a mořskými plody i dezert, kuchař s michelinskou praxí
Přehled nabídky
Termín
Platnost do 30. 4. 2023.
V ceně
- 2× amuse bouche (dle denní nabídky), 25–35 g
- 1× bouillabaisse, 1200 g
- Mořský vlk (1 filet), pražma (1 filet), tygří krevetky (6 ks) a mušle slávky (500 g) v bohaté rajčatové omáčce s bílým vínem, fenyklem, cibulí a mrkví, servírováno s šafránovým rouille s česnekem a bagetkou
- 2× vanilkové crème brûlée s malinovými ravioli, 155 g
- 2× petit four (dle denní nabídky), 15–25 g
Omezení
- Voucher je možné využít od úterý do soboty mezi 11:00 a 14:00 nebo mezi 17:00 a 20:00.
- Rezervace: Proveďte minimálně 2 dny předem na tel. 604 456 654.
- Zrušení rezervace je možné minimálně 24 h předem.
Obsahuje následující alergeny:
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
- Naše stravenka – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Do tohoto menu se zamilujete dřív, než řeknete třikrát za sebou bouillabaissa.
Připravte se na exkluzivní kulinářský zážitek, který vás čeká ve vyhlášené restauraci Guest Restaurant Français v centru Ostravy. Zdejší kuchyni kraluje šéfkuchař Simon Guest, který má mimo jiné praxi z restaurace se 2 michelinskými hvězdami a vaření se v jeho podání mění v umění.
Simon Guest začal svou cestu ve 14 letech jako pomocný řezník, chlapec jen na mytí nádobí a občasnou pomoc s přípravou masa. V 16 letech začal chodit na Birmigham College of Food ve svém rodném městě a brzy mu byla nabídnuta práce v Le Petit Blanc, kde se velmi rychle vypracoval do vyšší pozice. Majitel Raymon Blanc ho poslal do Francie, kde pracoval po dobu 2 let po celé zemi – od domácí kuchyně až po restaurace se dvěma michelinskými hvězdami. Poté se vrátil do Anglie, kde se chopil příležitosti pracovat ve velké společnosti a naučit se vést tým a trénovat nové kuchaře. Brzy se stal hlavním company trainer pro celou společnost a cestoval po celé Anglii, aby vyučil začínající kuchaře v této společnosti. O pár let později se rozhodl hledat místo, kde by mohl plně využít svou vášeň pro vaření. Tím místem byla Ostrava. |
Tentokrát pro vás připraví pravou francouzskou specialitu – bouillabaissa (česky bujabéza) nadchne všechny milovníky ryb a mořských plodů. Mořský vlk, pražma, tygří krevety a slávky se podávají v bohaté rajčatové omáčce s bílým vínem, se šafránovým rouille s česnekem a bagetkou. Ve dvou se budete dělit o jeden talíř, ale žádný strach, jídla je na něm opravdu dostatek.
K tomu vás čeká i sladká tečka v podobě vanilkového crème brûlée a chybět nebudou ani delikatesy na úvod a na závěr. O tom, že hostům tady chutná, svědčí i nadšená hodnocení: „Opět a zase perfektní servis a výborné, do poslední tečky vyladěné jídlo.“ (Vlaďka 5/2022)
Tuto francouzskou hostinu si vychutnáte v restauraci s krásným prostředím a příjemnou atmosférou, kterou najdete v centru Ostravy na Smetanově náměstí, jen pár kroků od zastávky Výstaviště.