Celý kanadský humr na japonský způsob pro dva
Přehled nabídky
Termín
Platnost do 18. 11. 2013.
Můžete využít do 18. 11. 2013
- Rezervace předem na tel. 272 690 700.
- Další informace i popis cesty najdete na stránkách restaurace.
- Voucher se vztahuje na konzumaci v restauraci.
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
- Naše stravenka – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Ve zvířecí říši neovládá nikdo umění kamufláže tak, jako chameleon a humr. Ale zatímco chamík zvládne s přehledem celou duhu, humřík si při vaření troufne jen na [toggle-link id=„1374839579320“ text=„semafor“].
Živý humr je zbarven do tmavě zelena, ale uvařený má červenou barvu, protože se zelené barvivo ve vařící vodě rozloží. |
Přesvědčte se o tom v restauraci Hliněná bašta v Průhonicích a dopřejte si při tom nezapomenutelný gastronomický zážitek pro dva při konzumaci pravého kanadského humra. Svého humra si tu vyberete přimo z akvária.
Co se bude podávat
- cca 1000 g kanadský humr grilovaný s bylinkovým máslem
- 200 g mandlové rissoto z rýže arborio zjemněné smetanou a parmezánem
- 2× rozpečená bylinkovomáslová bagetka
- 2× ratatouille (á 150 g)
- 2× 0,15 l Prosseco (Glera), D.O.C. Spumante, Extra dry, Bellusi
Na stole vám přistane zhruba kilový kanadský humr připravený na japonský způsob, tedy grilovaný s bylinkovým máslem. Svého humra si sami vyberete přímo v akváriu a můžete se tak spolehnout na jeho stoprocentní čerstvost.
Navíc k němu dostanete lahodnou porci mandlového rissota z rýře arborio zjemněné smetanou a parmezánem, ratatouille a do křupava rozpečenou bylinkovomáslovou bagetku.
Vybaveni budete všemi speciálními příbory a proprietami, a abyste s humřím krunýřem a klepety nemuseli bojovat, šéfkuchař vám jej rozporcuje na dvě půlky. Nebojte se ozvat, přejete-li si maso z humra uplně vyndat a pochutnat si na něm bez práce.
V Hliněné baště panuje příjemná atmosféra dotvářená světlem svíček i pohodlným posezením. Při čekání na vybrané lahůdky můžete pozorovat dění v několika akváriích.
Zdejší kuchaři jsou mistry v přípravě pokrmů z mořských i sladkovodních ryb. V jídelním lístku však najdete také šťavnaté steaky, speciality na lávovém grilu nebo lahůdky z jehněčího masa. Mlsné jazýčky potěší lehký sorbet, sladké věnečky, marinovaná hruška či banánový dortík s mascarpone a karamelem.
V ceně voucheru máte zahrnutu i sklenku kvalitního Prosseca pro každého z vás. Jistě ale nezůstane jen u ní, proto nahlédněte do nápojového lístku a vyberete si z široké nabídky káv i z kvalitních vín Francie, Chile, Argentiny a Španělska či Žěrnošeckého vinařství.
Restaurace získala svůj název podle jedinečného architektonického řešení budovy, v níž sídlí. Jedná se o první moderní ekostavbu z nepálené hlíny v Čechách. K provozu restaurace se využívají výhradně přírodní zdroje.
U restaurace bez problému zaparkujete.