Kde se pivo vaří, tam se dobře daří. A kde pečou žebra, tam bude kus dobra.
Ve svitavském Pivovárku Na Kopečku tomu nebude jinak. Tam si dáte půl kila žeber na černém pivu Mouřenín, k tomu pečivo a nakládanou zeleninu i pěkně ostrý křen. Aby jídlu nebylo ve vašem žaludku smutno, čeká vás k němu i ochutnávka čtyř druhů piva. Okusíte světlý 12° ležák Škopeček, tmavý 12° ležák Mouřenín a dva aktuální speciály.
Na výběr jsou vouchery až pro čtyři osoby, jedna varianta obsahuje i půlhodinovou prohlídku pivovaru. Na komentované prohlídce vám sládek vysvětlí princip vaření piva, dozvíte se rozdíly mezi spodně a svrchně kvašeným pivem a spoustu dalších zajímavostí.
Kuchyně pivovaru je zaměřená na typicky česká jídla, piva se zde vaří převážně plzeňského typu. Varna je součástí interiéru restaurace, takže budete prakticky neustále u zdroje. Pivovar navazuje na dlouholetou tradici, která sahá až do roku 1256, kdy bylo Svitavám uděleno právo vařit a šenkovat pivo. Až do roku 2003 byla výroba soustředěna v téže budově jako kdysi. Devět let poté, jen o kousek jinde, se tradice pivovarnictví obnovuje právě Na Kopečku.