Luxusní 5chodové menu v Žižkovské věži: bujabéza, risotto, kachní prsa, dezert a koktejl
Přehled nabídky
Termín
Platnost do 23. 7. 2023.
V ceně
5chodové degustační menu pro 2 osoby:
- 2× panna cotta z kozího sýru s medem, perníková oplatka, fíky, pomeranč, citronový gel, salát z quinoy a lučních bylin
- 2× bujabéza s grilovanými krevetami, omáčka rouille, fenykl
- 2× kaštanové risotto s pečenou dýní, sýr D’Ambert, dýňový olej
- 2× marinovaná kachní prsa Barberie, dýňové pyré, rakytník, kroketa ze zimního lanýže, jus z pomeranče, chips z lněného semínka
- 2× trhaný Red Velvet, espuma z bílé čokolády, pomerančový kaviár, zázvor, pěna z pomeranče
- 2× signature cocktail podle výběru kdykoli během zážitku:
- Coldbrew Gimlet / Tanqueray No. TEN, limetkový cordial, coldbrew – Kolubie
- Shakerato / Mr. Black, kávové Campari, ananasová šťáva
- Alco–Espresso Tonic / Averna Amaro, Chartreuse Verte, Thomas Henry Tonic, espresso
- Salty Espresso Martini / Zacapa 23, Mr. Black, ananasová šťáva, slaná bílá čokoláda, espresso
- Campari Sour / Campari Cask Tales, Grand Marnier, citronová šťáva
- Hibiskus Americano / Campari, Punt e Mes, ibišek, soda
- Grapefruit Negroni / Frederic Kafka Pink Grapefruit gin, Pampelle, Campari, Dolin Rouge
- Aged Negroni / Tanqueray, Campari Cask Tales, Dolin Rouge, sud & čas
- Bergamot + Earl Grey / Italicus, Earl Grey bitters, spumante
- Strawberry + Vanilla / Black Label, jahody, vanilka, spumante
- Pineapple + Cardamon / Pampero Especial, ananas, kardamom, spumante
- Violet + Cherry / Tanqueray, Luxardo Maraschino, fialky, spumante
- Roku Gimlet / Roku Gin, limetové listy, zázvor
- Summer Martini / Frederic Kafka Pink Grapefruit gin, Lillet Rose, koriandr
- Sherry Highball / Kettel One Citroen, suché sherry, citronové oleosacharum, soda
- Cherry Sour / Ferrum Cherry Elixir, bílá čokoláda, citronová šťáva, domácí třešňový likér
Dobré vědět: Menu se může v průběhu sezon měnit, aktuální nabídku najdete na webu.
- Rezervace: Nutná s dostatečným předstihem, a to výhradně přes https://oblaca-degustacni-menu.rezervujstul.cz/.
- Telefonická rezervace není možná. V on-line rezervačním formuláři si ověřte volné termíny a vyberte si ten, který vám vyhovuje.
- Zadejte všechny kódy voucherů, které máte.
- Více informací vám rádi podají na e‑mailu info@towerpark.cz
- Jídlo s sebou: Kdepak, posezení v této restauraci je zážitek, o který určitě nechcete přijít. Odnos s sebou není možný.
- Vinné párování: 995 Kč/osoba
- Pokud se v domluveném termínu nedostavíte, voucher propadá.
Obsahuje následující alergeny:
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
- Naše stravenka – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Jaké tajné koření používají kuchaři restaurace Oblaca? Dechberoucí výhled na Prahu!
Oslava narozenin, výročí, svátku nebo toho, že jeden druhého máte… V restauraci Oblaca v Žižkovské věži oslavíte zkrátka cokoliv, co vás napadne. V tomto netradičním, ale špičkovém prostředí si pochutnáte na 5chodovém degustačním menu plném nových chutí.
„Obsluha byla na jedničku a jídlo bylo výborné. Rádi se sem vrátíme. Vyhlídka z věže večer byla taky krásná.“ – Michal, 01/2023

Degustační menu o 5 chodech pro vás připravil šéfkuchař Tomáš Lachman. Menu se může v průběhu sezony měnit, to aktuální najdete vždy na webu. V tom současném je například panna cotta z kozího sýru, bujabéza s krevetami, kachní prsa nebo trhaný Red Velvet. To vše doprovodí signature cocktail a úžasný výhled na Prahu, neboť stolovat budete v 66 metrech nad zemí.
|
Tip na dárek: Voucherem na toto menu potěšíte každého milovníka skvělého jídla. Uvidíte, jak mu už při čtení jednotlivých pokrmů budou nadšením svítit oči.
TopLife Czech
V knižním průvodci po zážitkových restauracích celé České republiky Nejlepší restaurace oceněné Zlatými lvy 2021 restaurace Oblaca získala 3 Zlaté lvy. TopLife je prestižní a hlavně objektivní hodnocení, které posuzuje jak podávané jídlo, jeho kvalitu a originalitu, tak obsluhu a prostředí restaurace. Tři lvi jsou nejvyšším možným oceněním, jsou zárukou setkání s vrcholnou podobou gastronomického umění šéfkuchaře, profesionality personálu, vkusného interiéru a skvělé atmosféry restaurace.
Šéfkuchař Tomáš Lachman se navíc letos probojoval mezi 10 nejlepších kuchařů ČR (8. místo) a k ocenění v TopLife říká: „Ocenění si opravdu velmi vážíme. Je to úspěch všech lidí, kteří se na tom soukolí podílejí. A jestli míříme výš? Vždy je dobré vytyčit si cíle a udělat maximum pro to, aby jich člověk dosáhl. Zároveň ovšem nesmíte zapomínat na to, že práce by měla být i jakousi kolektivní zábavou. Gastronomie je hlavně o lidech a lidé by si ji měli do sytosti užít. Je skvělé, když lidem chutná a užijí si návštěvu v podniku, do kterého se pak rádi vrací.“