Kurz domácí výroby sýrů, jogurtů a mléčných produktů v Holešovicích
Přehled nabídky
Termín
Platnost do 24. 6. 2023.
V ceně
5hodinový kurz výroby sýrů, jogurtů a mléčných výrobků pro 1 osobu:
Co se naučíte:
- Originální bulharský jogurt, 3 další druhy jogurtů a kefír za cenu mléka
- Balkánský sýr a čerstvý sýr
- Receptury dalších druhů sýrů
- S předem připravených surovin si vyrobíme, tarator, tzatziki, pomazánky, dresinky a sladké dezerty, vše co si připravíte, tak si také sníte
- Domů si odnesete sýr a jogurt, který si na kurzu vyrobíte
Obsah kurzu:
- Historie o mléce a mléčných výrobcích
- Základní principy výroby sýrů
- Výroba balkánského sýra, jogurtů, tvarohu a mléčných výrobků
- Správný výběr a použití startovacích kultur, sýření, krájení, solení, lisování
- Ochutnávka výrobků z kultur
Termíny:
- 14. 01. 2023
- 28. 01. 2023
- 11. 02. 2023
- 25. 02. 2023
- 11. 03. 2023
- 25. 03. 2023
- 08. 04. 2023
- 22. 04. 2023
- 13. 05. 2023
- 27. 05. 2023
- 10. 06. 2023
- 24. 06. 2023
Čas konání: 9.00–14.00 hodin
- Rezervace: Předem na e‑mailu bulgaricus.i@seznam.cz – do zprávy uveďte kód voucheru.
- Zrušení nebo přesunutí termínu je třeba provést min. 7 dní předem, jinak voucher propadá.
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefity.cz – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Co udělá milovník mléčných výrobků, když dostane chuť na kousek sýru? Zajde do obchodu? Kdepak! Postaví se k plotně!
Zapište se do kurzu od Bulgaricus, který je určen všem milovníkům originálních mléčných výrobků. Jako absolventi budete schopni si vyrábět tyto produkty sami doma a rozlišovat kvalitu při nákupu různých sýrů a jogurtů.
Lektoři vám při výrobě jogurtů a sýrů vysvětlí, proč je důležité dodržovat správné technologické postupy, dozvíte se také zajímavé informace o historii a původu jogurtu a pokrmů z něj vyrobených.
Co se naučíte:
- Originální bulharský jogurt, 3 další druhy jogurtů a kefír za cenu mléka
- Balkánský sýr a čerstvý sýr
- Receptury dalších druhů sýrů
- S předem připravených surovin si vyrobíme, tarator, tzatziki, pomazánky, dresinky a sladké dezerty, vše co si připravíte, tak si také sníte
- Domů si odnesete sýr a jogurt, který si na kurzu vyrobíte
Obsah kurzu:
- Historie o mléce a mléčných výrobcích
- Základní principy výroby sýrů
- Výroba balkánského sýra, jogurtů, tvarohu a mléčných výrobků
- Správný výběr a použití startovacích kultur, sýření, krájení, solení, lisování
- Ochutnávka výrobků z kultur

Absolventi budou mít možnost si zakoupit základní potřeby pro výrobu jako teploměr, plachetku, formy, syřidlo a mlékárenské kultury.
Termíny:
Čas konání: 9.00–14.00 hodin Adresa konání: Veletržní 3, 170 00 Praha 7, Holešovice |