Co udělá milovník mléčných výrobků, když dostane chuť na kousek sýru? Zajde do obchodu? Kdepak! Postaví se k plotně!
Zapište se do kurzu od Bulgaricus, který je určen všem milovníkům originálních mléčných výrobků. Jako absolventi budete schopni si vyrábět tyto produkty sami doma a rozlišovat kvalitu při nákupu různých sýrů a jogurtů.
Lektoři vám při výrobě jogurtů a sýrů vysvětlí, proč je důležité dodržovat správné technologické postupy, dozvíte se také zajímavé informace o historii a původu jogurtu a pokrmů z něj vyrobených.
Co se naučíte:
Originální bulharský jogurt, 3 další druhy jogurtů a kefír za cenu mléka
Balkánský sýr a čerstvý sýr
Receptury dalších druhů sýrů
S předem připravených surovin si vyrobíme, tarator, tzatziki, pomazánky, dresinky a sladké dezerty, vše co si připravíte, tak si také sníte
Domů si odnesete sýr a jogurt, který si na kurzu vyrobíte
Obsah kurzu:
Historie o mléce a mléčných výrobcích
Základní principy výroby sýrů
Výroba balkánského sýra, jogurtů, tvarohu a mléčných výrobků
Správný výběr a použití startovacích kultur, sýření, krájení, solení, lisování
Ochutnávka výrobků z kultur
Absolventi budou mít možnost si zakoupit základní potřeby pro výrobu jako teploměr, plachetku, formy, syřidlo a mlékárenské kultury.