1/15
Kuchařské show v Presto Meat marketu: degustace i skvělá podívaná, mediterán nebo maso a steaky
Přehled nabídky
Varianty (2)
Že profesionálně připravené jídlo je pastva pro oči i mlsný jazýček, to je známá věc. Ale víte, že může být i skvělou zábavou?
Při vaření si možná moc zábavy neužijete, teď tomu ale bude jinak: vařit totiž nebudete vy. Při kuchařsko-řeznických show v Presto meat marketu se toho chopí profesionál, na vás bude jen všechny ty dobroty ochutnávat. Vybírat můžete ze dvou témat: maso a steaky nebo kuchyně středomoří (mediterán).
3,5 hodiny zábavy a ochutnávek
Šéfkuchař Martin Kincl pro vás připraví 5chodové menu a ukáže vám, jak moderní pokrmy vznikají. Kromě jejich přípravy si hezky zblízka omrknete i servírování a zdobení. Ke každému chodu ochutnáte kvalitní víno, které s jídlem ladí.
Pro kterou show se rozhodnete?
-
Maso a steaky moderní gastronomie:
- Telecí tataráček s lanýžovým aioli, podávaný na morkové kosti, zdobený lístky řeřichy a parmezánovými chipsy (Vinho Verde, Portugalsko)
- Konfitovaný libový vepřový bok BBQ s limetkovou majonézou a grilovaným čedarem (růžové víno, Francie)
- Hovězí argentinský flank steak připravený na způsob pastrami, podávaný s máslovou brioškou, zelným cornichons salátkem a kaparovou majonézou (víno Chianti, Itálie)
- Rump steak z kanadských bizonů, podávaný s chilli čokoládovým demi-glace, batátovým pyré, zdobený batátovými chipsy a salátkem z cibulek cipolline s čekankou a pomeranči (víno Malbec)
- Citronový cake s jahodovým tataráčkem a mátovou šlehačkou (Prosecco D.O.C.)
-
Mediterán (Francie, Itálie, Řecko, Španělsko):
- Rolovaný, 60 dní suchou cestou vyzrálý rib eye s rukolou, parmezánem a máslovou bagetkou (bílé víno Vinho Verde)
- Mušle slávky v silné rajčatové polévce s domácí focacciou (víno Fruits de mer)
- Saltimbocca z telecího rump tailu s flambovanými těstovinami coleriette v parmezánu, rajčatovou omáčkou a parmezánem (víno Primitivo)
- Australský rump steak z plemene Wagyu, podávaný s chilli čokoládovým demi-glace, batátovým pyré, zdobený batátovými chipsy a salátkem z cibulek cipolline s čekankou a pomeranči (víno Malbec)
- Crème Zabaglione s jahodami a hoblinkami čokolády (prosecco)
Přečtěte si více o zkušeném kuchaři Martinu Kinclovi.
Zkušeného kuchaře Martina Kincla můžete znát z televizního pořadu Pečeme podle hvězd. Svou profesní dráhu začal rovnou u gastronomických mistrů – po škole jeho kroky neomylně zamířily do exkluzivní francouzské restaurace, odkud se vzápětí vypravil na zkušenou do světa. Vařil v podnicích v Itálii, Francii, Španělsku či Kostarice, kde měl i vlastí restauraci. Současně kromě Presto kurzů vaření otevřel také gurmánské řeznictví a bistro Presto Meat market. |