Balíček delikates: sýry Forte a Džiugas s dobou zrání až 36 měsíců
Přehled nabídky
Jsou zvány na každý večírek, ale většinou se příliš dlouho nezdrží a zmizí. Litevské a estonské delikatesy!
Připravte si doma občerstvení, které vás vezme na pomyslnou cestu do Estonska a Litvy. Ochutnáte zdejší sýrové delikates: Džiugas zrající až 36 měsíců nebo tvrdé sýry Forte zrající až 20 měsíců.
Dobré vědět: Vyzrálé tvrdé sýry Forte i Džiugas jsou bez laktózy (<0,01%), tavený sýr laktózu obsahuje.
Forte je tvrdý sýr italského typu, který vyrábí dceřiná společnost finského koncernu Valio v Estonsku. Sýr je vyrobený z nejlepšího estonského mléka z farem. Zraje po dobu od 10 do 20 měsíců v ideálních podmínkách v syrných sklepech města Parma v Itálii. Na vzniku sýru se podíleli sýroví mistři z legendárních italských producentů Parmigiano Reggiano a Grana Padana, kteří objevili kvalitu estonského mléka jako ideální pro výrobu tvrdého sýru italského stylu. Forte Speciale je sýrem, na kterém si skutečně pochutnáte. Je „nejstarším“ sýrem z rodiny sýrů Forte. Téměř dvouletá doba zrání dává sýru bohatou chuť s ovocno-ořechovým nádechem, se silným slaně-nasládlým aromatem a zrnitou, téměř krystalickou strukturou. V sýru je použito syřidlo mikrobiálního původu, a je tak vhodný pro vegetariány. Díky speciálnímu technologickému postupu navíc neobsahuje laktózu.
|
Litevské sýry Džiugas – složení
I malý kousek sýra Džiugas vás uspokojí svou pikantní ostrostí, mírnou kořenitostí a příjemnou křupavostí vápníkových krystalků. Je perfektní spolu s kapkou voňavého medu nebo v dokonalé kombinaci se sklenkou vína. Bude příjemným zpestřením vašeho oběda či večeře. Jeho chuť mile překvapí i znalce sýrů a gurmány. Představuje luxus, vynikající kvalitu, šlechetnost a eleganci. Různé doby zrání tvrdého sýru Džiugas nabízí jemné rozdíly v chuti; nejlepší proto bude, když je vyzkoušíte všechny. Sýr je ideálním předkrmem. Pro zdokonalení zážitků vyzkoušejte párování s čerstvým ovocem, fíky a ořechy.
|