Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail nebo objevte další.

La Cucina Italiana: kurz vaření italské kuchyně ve 3 dnech pro 1 i 2 osoby

4,6 / 5 TAVERNA ALLEGRA Olomouc  (mapa) 1 prodej

Nenechte si ujít nové nabídky podniku TAVERNA ALLEGRA

Pohlídáme, aby vám už žádná nová nabídka neutekla.

 Upozornit na nové nabídky

Podobné nabídky, ze kterých si určitě vyberete

Zobrazit více podobných nabídek

Zobrazit původní nabídku

Přehled nabídky

Kontakt
Dnes otevřeno: 10:30–14:30 17:30–21:30

Ve státní svátky se otevírací doba může lišit. 

5,0

servirování

Jitka
Varianty (2)

Kdy se každému radostněji žije? Když ho čekají chutě Itálie.

Milujete chutě středomoří? Zbožňujete parádní těstoviny? Zkrátka italské dobroty jsou vaše? Pak se přihlaste na kurz Italská kuchyně od Taverna Allegra. Tři po sobě jdoucí úterky se pod vedením mistrů Daniela Benelliho a Cesare di Santo naučíte veškeré taje jižních chutí. Každá lekce bude mít cca 1,5 hod.: první se zaměří na risotta, druhá na těstoviny a třetí na ryby.

Naučíte se vybrat správné suroviny, jak zacházet s těstovinami i s rybami nebo jaké víno vybrat k daným pokrmům. Celá restaurace bude otevřena jen pro váš kurz a vše, co uvaříte, si během kurzu také sníte. V ceně voucheru je i foto- a videodokumentace a certifikát o absolvování kurzu.

Dobré vědět: Školitelé se vám budou opravdu osobně věnovat – kurz je pro max. 5 osob.

Více o kurzu

Kurz je rozdělen do tří pokračování, během kterých se zájemci naučí nejen základní postupy, charakteristické pro italskou kuchyni, ale i návaznost na sezónní produkty.

První část je zaměřena na risotta, frekventanti kurzu se naučí vybrat správnou rýži (se zrnkami obalenými jemným škrobem) i ostatní suroviny, především pak budou zasvěceni do správného postupu přípravy. Risotta se dělí na dvě základní skupiny, které se liší záměrně dosaženou konzistencí. Jedná se o kompaktnější a lepkavější risotta z Piemontu, Lombardie a Emilie-Romagni a uvolněnější, řidší risotta jsou z Benátska. Dozvíte se, jak postupovat při jejich přípravě, a jak vybrat správné víno.

Druhá část je věnována těstovinám. V dnešní době budeme rozlišovat především mezi vaječnými a bezvaječnými. V Itálii se těstoviny nikdy nejí jako příloha, ale jako samostatný chod, při vícechodovém menu obvykle jako ten první – tomu je uzpůsobena i celá lekce. Její obsah je ponejvíce zaměřen na region Emilia Romagna, pro který jsou těstoviny typické. Dostanete také základní orientaci v italských sýrech.

Poslední část kurzu je ve znamení ryb a mořských plodů. Naučíte se, jak čistit mušle, jak poznat, které jsou dobré a které už ne, jak jednoduše a originálně upravit běžně dostupnou kvalitní rybu. Samozřejmostí je opět vinotéka a správný výběr vína.

Celý kurz je realizován v prostorách restaurace Taverna Allegra, všichni frekventanti se dostanou do kuchyně a sami si všechny postupy vyzkoušejí. Na závěr každé lekce pak následuje večeře o několika chodech podle toho, co si právě pod dohledem garanta kurzu uvařili. 

Nahoru