Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail.

Keramický kvašák vyrobený v ČR: hrnec ke kvašení zelí a zeleniny, obj. 1,2 l

Český výrobek

Přehled nabídky
Český výrobek

Varianta:

Kvášák (1,2 litru) – Medová hnědá
Ukončeno
899 Kč

V ceně varianty:

Hrnec kvašák

  • Užívá se ke kvašení zelí, ale i zeleniny
  • Objem: 1,2 litru
  • Obsahuje:
    • hrnec
    • klapku s tyčkou na stlačení
    • pokličku
    • gumu
    • návod
  • Materiál: keramická hlína
  • Údržba: keramické části vhodné do myčky nádobí
  • Výrobce: KERAT Keramika 

Doručení:

Osobní odběr na provozovně
Zdarma (4 prac. dny)

Osobní odběr Zásilkovna (9 012 poboček)
100 Kč (5 prac. dní)

Česká pošta
150 Kč (5 prac. dní)

Místo osobního odběru:

KERAT Keramika

Stavitelská 6, Praha – Dejvice

Doručuje obchod:

Možná vás ještě nenapadlo kvasit zeleninu. Ale až uvidíte tyhle krásné kvašáky, budete je chtít domů a budete to chtít zkusit!

Je to snadné, je to superzdravé a s těmito hrnci navíc i na pohled krásné! Kvašáky měly doma už naše babičky, teď se do českých domácností vrací, protože věhlas kvašené zeleniny (chcete-li pickels) se šíří rychlostí blesku. A ne pro nic za nic – kvašené zelí a další zelenina má prokazatelně příznivé účinky na lidské tělo, podporuje zažívání i imunitu a k tomu skvěle chutná.

Hrnce s objemem 1,2 litru vyrábí v keramickém ateliéru KERAT, který je jedním z nejstarších a nejznámějších v ČR. Jeho historie sahá do roku 1789.

Jak s kvašákem pracovat?

Nemůže to být snazší. Nakrouháte půlku hlávky zelí, přidáte špetku kmínu, jednu cibuli a 1,5 polévkové lžíce nejlépe mořské soli. Promícháte a po 30 minutách, až zelí pustí šťávu, vložíte do kvašáku a necháte v pokojové teplotě. Po týdnu je proces kvašení ukončen a můžete se do zelí s chutí pustit, případně ho přendat do zavařovacích sklenic. Celý návod je samozřejmě součástí výrobku.

Proč jíst kvašenou zeleninu?

Příznivé účinky kysaného zelí jsou známy už po generace. Šťáva z něj působí nejen na žaludeční potíže, je také bohatým zdrojem vitaminů, především vitaminu C. To z něj v zimě a v období chřipek dělá dokonalý nástroj k posílení imunity. Doplní však i hořčík, železo, zinek, fosfor, draslík nebo vápník.

Kysané zelí a jakákoliv jiná kvašená zelenina obsahuje tzv. probiotické kultury. Tedy se řadí mezi probiotika, látky produkující kyselinu mléčnou, která podporuje vstřebávání vápníku a železa. Obnovují rovněž poškozené tlusté střevo, podporují trávení bílkovin a cukrů a vytvářejí antimikrobiální látky tlumící růst patogenních bakterií. Prospěšné jsou pro zažívání a pro některé ekzémy a pro posílení imunity vůbec. Účinky kvašené zeleniny jsou téměř nekonečné.

    Adresa pro případné vrácení zboží:

    KERAT Keramika, Stavitelská 1099/6, Praha 6 Dejvice 160000 (tel: 602 376 670)

    Alergeny
    1

    Obiloviny obsahující lepek

    pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

    2

    Korýši

    a výrobky z nich

    3

    Vejce

    a výrobky z nich

    4

    Ryby

    a výrobky z nich

    5

    Podzemnice olejná (Arašídy)

    a výrobky z nich

    6

    Sójové boby (Sója)

    a výrobky z nich

    7

    Mléko

    a výrobky z něj

    8

    Skořápkové plody

    mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich

    9

    Celer

    a výrobky z něj

    10

    Hořčice

    a výrobky z ní

    11

    Sezamová semena (Sezam)

    a výrobky z nich

    12

    Oxid siřičitý a siřičitany

    v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2

    13

    Vlčí bob (Lupina)

    a výrobky z něj

    14

    Měkkýši

    a výrobky z nich

    Upozornění:

    Informace o alergenech jsou poskytovány přímo poskytovatelem této nabídky, nikoliv společností Slevomat.cz, s.r.o.. Poskytovatel nese výlučnou odpovědnost za správnost těchto informací. V případě dalších dotazů na složení či alergeny kontaktujte přímo poskytovatele nabídky. 

    Nahoru