2 různé kuchařské show v Presto Meat marketu: degustace i skvělá podívaná
Přehled nabídky
Že profesionálně připravené jídlo je pastva pro oči i mlsný jazýček, to je známá věc. Ale víte, že může být i skvělou zábavou?
Při vaření si možná moc zábavy neužijete, teď tomu bude ale jinak: vařit totiž nebudete vy. Při kuchařsko-řeznických show v Presto meat marketu se toho chopí profesionál, na vás bude jen všechny ty dobroty ochutnávat. Vybírat můžete ze dvou témat show: maso a steaky nebo kuchyni středomoří (mediterán).
3,5 hodiny zábavy a ochutnávek
Šéfkuchař Martin Kincl pro vás připraví 5chodové menu a ukáže vám, jak moderní pokrmy vznikají: kromě jejich přípravy si hezky zblízka omrknete i servírování a zdobení. Ke každému chodu ochutnáte kvalitní víno, které s jídlem ladí.
Pro kterou show se tedy rozhodnete?
- Maso a steaky moderní gastronomie, menu:
- Kachní prsa na salátu s hráškovými lusky, jarní cibulkou a tamarindovým dresinkem (víno – pinot grigio )
- Konfitovaný argentinský hovězí Chuck Roll v omáčce kikkomman, podávaný s wasabi spring roll, a salátkem ze sushi zázvoru a mořských řas wakame (víno Pinot Noir)
- Jelení hřbet připravovaný sous-vide, podávaný s kaštanovým suflé, rakytníkovým demi-glace, a glazovanými šalotkami (víno Cabernet Cortis 2020)
- Australská hovězí Picanha, připravovaná na 54 stupňů , podávaná na ragú z červené a černé čočky a omáčkou z husích foie gras (víno Malbec )
- Flambovaný ananas slivovicí, zdobený mátovým creme fraiche a jahodami ( Proseco D.O.C.)
- Mediterán (Francie, Itálie, Řecko,
Španělsko), menu:
- Losos Gravlax vařený v soli a cukru, podávaný na rukolovém salátku s fenyklem, limetkovým creme fraiche a máslovou bagetkou (Frascati)
- Selečí hřbet v italské pancette připravovaný metodou sous vide na krémovém risottu s kozím sýrem, glazovanou řepou a lístky rukoly. (víno Pinot Grigio)
- Tortellina z domácího těsta plněná konfitem z hovězích líček s parmezánem, podávaná s italskou rajčatovou omáčkou s restovanými piniemi a hoblinkami parmezánu (Primitivo)
- Grilovaná hovězí svíčková připravovaná na 54 stupňů , podávaná s rozmarýnovou kroketou, omáčkou z portského vína a marinovaného zeleného pepře (víno Rioja)
- Profiteroles z odpalovaného těsta plněné vanilkovým krémem a malinami
Přečtěte si více o zkušeném kuchaři Martinu Kinclovi. A pokud byste raději zažili klasičtější kurz vaření, podívejte se na další Akci Presto Meat marketu.
Zkušeného kuchaře Martina Kincla můžete znát z televizního pořadu Pečeme podle hvězd. Svou profesní dráhu začal rovnou u gastronomických mistrů – po škole jeho kroky neomylně zamířily do exkluzivní francouzské restaurace, odkud se vzápětí vypravil na zkušenou do světa. Vařil v podnicích v Itálii, Francii, Španělsku či Kostarice, kde měl i vlastí restauraci. Současně kromě Presto kurzů vaření otevřel také gurmánské řeznictví a bistro Presto meat–market v blízkosti centra Prahy. |