




Pidizelenina aneb microgreens: čerstvě vypěstované, plné vitamínů a chuti
Přehled nabídky


















Vzrůstem sice pidi, v chuti a kráse ale mega! To je Pidizelenina.
Už jste slyšeli o microgreens? Nejvyšší čas ho vyzkoušet! Pidizelenina aneb microgreens či mikrozelenina je nesmírně zdravá záležitost, která zpestří váš jídelníček a zkrášlí servírování, a i když jsou rostlinky malé svým vzrůstem, doplní obrovské množství vitamínů. Navíc chutnají přesně jako „hotová“ zelenina (nebo ještě lépe a výrazněji). Když kousnete do lístků ředkvičky, jako byste chroupali krásnou červenou ředkvičku právě utrženou na babiččině zahrádce.
![]() |
![]() |
Dobré vědět: Udává se, že v Pidizelenině je 40× vyšší koncentrace vitamínů než v listech a plodech běžné dospělé zeleniny ze supermarketu. 150 gramů pidi ředkvičky tak obsahuje tolik vitamínů jako 6 kg ředkviček. Úžasné, že?
Co je Pidizelenina?
Pidizelenina se sklízí ve chvíli, kdy se na mladém výhonku objeví první pravé lístky. Právě v této fázi růstu má drobná zeleninka koncentraci vitamínů, enzymů, minerálních látek a dalších zdraví prospěšných složek, která násobně převyšuje koncentraci ve zralé rostlině.
Petr Kuběna ji pěstuje ekologicky a v souladu s přírodou. Nepoužívá žádná hnojiva, růstové stimulanty ani geneticky modifikované odrůdy natož chemii v podobě pesticidů či herbicidů. Vše je čisté a přírodní a použitý půdní substrát končí v kompostu a dále slouží k zušlechťování půdy.
Fáze sázení, pěstování, růstu a sklízení jsou přesně načasované tak, abyste zeleninku dostali vždy maximálně čerstvou, většinou již druhý den od sklizně (sklízí se vždy v neděli). Žádné dlouhé skladování, během kterého by ztrácela na chuti i vzhledu. Vy ji pak snězte ideálně hned, ale v lednici vám vydrží až 7 dní od sklizně.
Harmonogram pěstování
Jak Pidizeleninu využít?
Pochutnat si na ní! V nabídce je slunečnice, hrášek a ředkvička a pro nerozhodné nebo ty, co jednoduše chtějí zkusit všechno, také mix, ve kterém kromě výše zmíněných tří druhů dostanete ještě čtvrtý jako překvapení. Těšte se třeba na kedlubnu nebo červené zelí.
- Slunečnice se pěstuje ve varietě Big, má dlouhý stonek s výraznými děložními lístky a její chuť připomíná oříšky. Je křupavá a přitom šťavnatá. Na děložních lístcích je černá plucha (obal semínka), která je rovněž jedlá a obsahuje spoustu vlákniny. Pidi slunečnici využijete v salátech, polévkách, sendvičích a smoothies, ale klidně ji můžete chroupat jen tak místo chipsů a oříšků.
- Růžová varieta ředkvičky nejen skvělé chutná, ale i vypadá. Ozdobte s ní chlebíčky, sendviče nebo si hned ráno projasněte den svěží snídaní. Využijete ji ale i v salátech a smoothies. Její chuť je výrazná, štiplavá, nasládlá a hodně šťavnatá. Prostě čerstvá ředkvička, jak ji znáte.
- Pidi hrášek ve variantě Maple je úžasně sladký, chuťově se podobá javorovému sirupu. V kuchyni je to takový univerzál, zpestří saláty, polévky, přílohy i smoothies.
Adresa pro případné vrácení zboží:
Petr Kuběna, Podlesí 149, 261 01
