













5 lahví nesířeného perlivého cidru z různých odrůd: à 750 ml, vyrobeno v ČR
Přehled nabídky














Jaká je nejoblíbenější odrůda jablek? Tekutá, perlivá a nalitá ve sklenkách!
Nalijte si do sklenek léto, dovolenou na francouzském venkově, žhnoucí slunce, perlivé osvěžení i silnou chuť – to vše se skrývá v lahvích cidrů ze znojemské vinotéky Vínovín. Postupně se vám představí pět různých druhů vyrobených z pěti různých odrůd jablek, všech vypěstovaných v ČR. Sbíraná jsou například ve starých sadech v NP Podyjí nebo v chráněné přírodní lokalitě Ječmeniště – z těch ucítíte i intenzivní vůni hrušek a kdoulí.
Cidry se vyrábějí metodou druhotného kvašení v lahvi, jsou suché a nefiltrované. V každé lahvi proto najdete přírodní produkt a případná sedlina nebo vznosy jsou toho projevem.
Cidre vs. cider – víte, jaký je mezi těmito nápoji rozdíl?
- Cidre [sídr] pochází z Francie. Jedná se o fermentovaný jablečný mošt, který je perlivější než cider a podobá se šampaňskému. Kvasí daleko déle než cider (klidně i několik let) a dozrává v šampaňských lahvích.
- Cider [sajdr] neboli „jablečný burčák“ se největší oblibě těší ve Spojeném království, ale kdysi se i v Česku dělal běžně. Může se vyrábět z moštu i jablečného koncentrátu nebo sušiny, doba kvašení je kratší než u cidru (několik týdnů až měsíců). Může být perlivý i bez bublinek.
Prodej alkoholických nápojů osobám mladším 18 let je zakázán. Při osobním převzetí zboží můžete být vyzváni k prokázání plnoletosti. Pokud nebude možné věk spolehlivě ověřit, nedojde k předání zaslaného zboží.
Adresa pro případné vrácení zboží:
Vinotéka Vínovín s.r.o., Loucká 2638/26a, 669 02 Znojmo