Během téhle výuky budete nové znalosti nasávat plnými doušky.
Aby ne, když se jedná Baristické Kurzy.com, které při výkladu nevynechají ani to poslední zrnko kávy. Své znalosti rádi
předají začátečníkům, kteří si zkrátka jen chtějí
doma připravit něco lepšího než klasického turka, i těm, kteří
už mají nějaké zkušenosti, ale rádi by své umění dovedli
k dokonalosti.
Stejně jako umí většina kávovarů připravovat hned dva šálky
najednou, můžete se i do těchto kurzů zapsat sami či rovnou ve dvou. Na výběr máte tři různé typy kurzů –
Basic, Profi a Master. Stejně jako u arabicy s robustou, i tady najdete
řadu rozdílů.
Jeden večer i celý víkend s vůní kávy
Na nejkratší Basic si stačí vyčlenit páteční
večer a 4 hodiny vašeho času. Profi a Master
probíhají naopak o víkendu a věnujete jim 8,
respektive celých 14 hodin (rozdělených do dvou dní). Samozřejmě
platí, že čím delší výuka, tím více se naučíte. Jako absolventi
nejvyššího kurzu tak budete schopní sestavit vlastní kávové
menu a ovládnete i techniku latté art.
Dobré vědět: Abyste se mohli celou dobu soustředit,
budou pro vás připravené i nealko nápoje a lehká
svačina.
Co mají naopak všechny tři společné, je místo konání. Lekce
probíhají v příjemné kavárně Náš Bar, kam se snadno dostanete
díky MHD – stojí totiž přímo u zastávky tramvaje
Palouček. Sejdete se vždy v malé skupince maximálně
6 lidí, aby se každému účastníkovi mohli věnovat naplno.
A domů si odnesete nejen kopu nových znalostí, ale i certifikát
o absolvování.
Tip: Lektoři jsou stejně vřelí jako nápoje, které
připravují – jen si o nich přečtěte více.
Baristické Kurzy.com
Za vznikem celého projektu stojí zkušený a renomovaný barista
s mnohaletou praxí. Martin Kočí, majitel bistra s kavárnou, je
pohodový a vždy velmi profesionální. Jak sám říká, příprava kávy je
uměním a její pití je rituál. Při svých zahraničních
cestách se vždy zajímá o kulturu přípravy kávy, která
obohacuje jeho zkušenosti. Neustále se v oboru vzdělává a zajímá se
o aktuální trendy a novinky, o které se s vámi rád podělí. S jistotou
tvrdí, že Česko je v přípravě kávy na velmi dobré úrovni. Je jenom na nás, abychom tuto úroveň udrželi, nebo ještě lépe, posunuli k větší
dokonalosti.
Právě s Martinem se setkáte při každém z kurzů Profi a Master,
kterým vás provede a naučí vás vše, co ve svém oboru později využijete.
O kurzy Basic se dělí s lektorem Honzou, který je majitelem školící
kavárny vemsi cafe. Honza je stále usměvavý, skvěle naladěný a o dávku
jeho humoru zdarma jistě nepřijdete.
|