












Říká se, že každý má svého dvojníka – platí to i o kávě. Její dvojník z pampelišky nebo ječmene je skutečně jejím lepším já.
Proč? Protože jsou zdravé a bez kofeinu. Nejenže obě kávy, ať už z praženého kořene pampelišky, nebo ječmene, skvěle chutnají. Podle mnoha českých i zahraničních zdrojů navíc také prospívají zdraví. Jsou čistě přírodní, u pampelišky můžete vybírat mezi čistým praženým kořenem a mletou variantou.
A zkusit můžete také skvělou směs: v kombinaci pampeliškového a ječmenového „kafe“ získáte nejen jedinečné propojení chutí, ale i blahodárných účinků na lidský organismus.
Prospěšné vlastnosti ječmene
- Inulin funguje jako zásobní látka v rostlinách, v lidském těle pomáhá při léčbě žlučových a ledvinových kamenů.
- Napomáhá při zánětech močových cest, nechutenství a zácpě.
- V tlustém střevě vyživuje nám prospěšné mikroorganismy.
- Má antioxidačními účinky, podporuje vyplavování škodlivin z jater.
- Snižuje hladinu cholesterolu v krvi, potlačuje chuť k jídlu.
- Pomáhá chránit zuby před vznikem zubního kazu.
Jak kořen pampelišky prospívá lidskému zdraví?
Každá studie hodnotí využití kořene pampelišky trochu jinak, v těchto bodech se ale většinou shodují:
- Kořen pampelišky posiluje činnost jater, ledvin, žlučníku a močového měchýře.
- Detoxikuje organismus.
- Může mít protirakovinné účinky.
- Dodává energii a zlepšuje imunitu.
- Nepřekyseluje organismus, reguluje vysoký krevní tlak a cholesterol.
- Může být konzumovaný při cukrovce, reguluje totiž hladinu krevního cukru.
- Doporučuje se jej užívat při zavodněném organismu a prý slouží také jako doplněk při hubnutí.
Adresa pro případné vrácení zboží:
Centrum zdraví, Antala Staška 25, 140 00 Praha