









Pokud vás Julie ještě nenaolejovala, pak možná stále vybírá ten správný olej.
V nabídce máte totiž 5 druhů za studena lisovaných olejů z oblasti Bílých Karpat, a to lněný, makový, konopný, dýňový a bio hroznový. Oleje jsou vhodné pro přípravu a dochucování jídel, některé dokonce i pro masáž.
Způsob výroby: Oleje se vyrábějí mechanickým lisováním semínek metodou za studena. Teplota oleje vytékajícího z lisu se pohybuje do 35 °C, a tak si olej uchovává všechny své látky v nepoškozeném stavu. Takto vylisovaný olej následně sedimentuje, pak se přefiltruje a ještě jednou sedimentuje.
Lněný olej
Nerafinovaný, sedimentovaný a jednou filtrovaný lněný olej vhodný pro přípravu a dochucování jídel. Není vhodný pro teplou kuchyni.
Mrkněte na obsah látek v oleji.
Složení mastných kyselin (triglyceridů):
|
Makový olej
Nerafinovaný, sedimentovaný a jednou filtrovaný makový olej. Vhodný pro přípravu a dochucování jídel, ale také na masáž jako základový olej. Olej je doporučeno používat do 107 °C. Skladujte do 20 °C.
Mrkněte na obsah látek v oleji.
Složení mastných kyselin (triglyceridů):
|
Dýňový olej
Nerafinovaný, sedimentovaný a jednou filtrovaný dýňový olej vhodný pro přípravu a dochucování jídel. Olej je doporučeno používat do 107 °C.
Mrkněte na obsah látek v oleji.
Složení mastných kyselin (triglyceridů):
|
Konopný olej
Konopný olej je světle zelené barvy. Je typický svou oříškovou chutí a vůní. Semínka pochází z moravských „luhů a hájů“. Olej nemá psychotropní účinky. Konopným olejem lze nahradit olivový a slunečnicový olej ve všech receptech, kde nedochází k pečení a smažení. Doporučená denní dávka je 1–2 lžíce denně.
Mrkněte na obsah látek v oleji.
|
Bio hroznový olej
Hrozny, ze kterých je tento olej vyroben, jsou pěstovány v bio kvalitě na Horňácku.
Adresa pro případné vrácení zboží:
Ing. Rostislav Ryšavý, Lipov 437, 696 72 Lipov