Procházka po italské vinici: Výběr šumivých italských nápojů
Přehled nabídky
Víno je mezi nápoji nejušlechtilejší, mezi léky nejchutnější, mezi pokrmy nejpříjemnější. To věděl už starořecký filozof Plútarchos.
Využijte kvalitních italských vín a připravte sobě i svým blízkým krásné chvíle nad sklenkou červeného, bílého či prosecca. Každý okamžik může být zvláštní příležitostí!
Rodina Giacobazzi se zpracování hroznů věnuje přes 60 let a je v tom zatraceně dobrá. Takže pokud si libujete v perlivých vínech, rozhodně zkuste některý z jejích pokladů z proslulé oblasti Emilia Romagna.
Začněte třeba suchým lambruscem, které si skvěle vychutnáte třeba k lasagním či červenému masu. A jestli potom zatoužíte po něčem sladším, otevřete si fragolino – vinný nápoj s tóny jahod. Ze skleničky na vás dýchne vůně fialek, kterou v ústech ještě zvýrazní jemná chuť jahod. K dezertu se zas hodí víno Moscato D´Asti s nenapodobitelným aroma hroznů Moscato, ze kterých je získána jemná a delikátní chuť.
Tip na romantický drink: Připravte si doma Fragolino Spritz a zpříjemněte si jím třeba večer. K 10 cl fragolina přidejte 5 cl prosecca a 2 cl sody. Přihoďte kostky ledu a dozdobte rybízem, borůvkami nebo jiným tmavým ovocem. Přidejte led a ozdobte jahodami, případně tmavým ovocem (rybíz, borůvky, ostružiny, maliny).
Taková sklenka růžového prosecca kolikrát zmůže víc, než růžové brýle na nose. Rosé Prosecco Millesimato Spumante vám jako polosuché šumivé víno nezanechá v ústech hořkou pachuť. Ta je naopak i díky unikátnímu výrobnímu postupu velmi jemná a lehká. Určitě tedy neuděláte chybu, pokud si namísto jedné lahve koupíte hned šest.
Výroba Rosé Prosecco: Sklizeň se provádí ručně v září měkkým lisováním a statickým dekantováním moštu. Primární fermentace probíhá v oceli při 18 °C s vybranými autochtonními kvasinkami. Část červených hroznů je vinifikována samostatně s krátkou macerací, která dodává vínu tu správnou barvu a typický charakter. Nové víno se udržuje na kalu po dobu jednoho měsíce, poté se filtruje a dekantuje do autoklávů pro druhou fermentaci, která probíhá s přidáním dalších selektivních kvasinek a trvá po dobu 20–25 dní. Poté pokračuje zrání, které trvá do 40–50 dnů. Pak dochází k lahvování a zrání v lahvi po dobu několika týdnů. |
Upozornění: Na jedno poštovné lze objednat 1 sadu.
Prodej alkoholických nápojů osobám mladším 18 let je zakázán. Při převzetí zboží můžete být vyzváni k prokázání plnoletosti. Pokud nebude možné věk spolehlivě ověřit, nedojde k předání zaslaného zboží. Osobám mladším 18 let nebude zboží vydáno, a to při osobním odběru ani při zaslání a předání spediční firmou!
Prodej alkoholických nápojů osobám mladším 18 let je zakázán. Při osobním převzetí zboží můžete být vyzváni k prokázání plnoletosti. Pokud nebude možné věk spolehlivě ověřit, nedojde k předání zaslaného zboží.
Adresa pro případné vrácení zboží:
La GRAPPERIA, Táborská 378/44, Praha 4, 140 45
Obiloviny obsahující lepek
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Korýši
a výrobky z nich
Vejce
a výrobky z nich
Ryby
a výrobky z nich
Podzemnice olejná (Arašídy)
a výrobky z nich
Sójové boby (Sója)
a výrobky z nich
Mléko
a výrobky z něj
Skořápkové plody
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
Celer
a výrobky z něj
Hořčice
a výrobky z ní
Sezamová semena (Sezam)
a výrobky z nich
Oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
Vlčí bob (Lupina)
a výrobky z něj
Měkkýši
a výrobky z nich
Upozornění:
Informace o alergenech jsou poskytovány přímo poskytovatelem této nabídky, nikoliv společností Slevomat.cz, s.r.o.. Poskytovatel nese výlučnou odpovědnost za správnost těchto informací. V případě dalších dotazů na složení či alergeny kontaktujte přímo poskytovatele nabídky.