Původní nabídka už vypršela, ale nevadí. Omrkněte tuhle od stejného podniku.
Pohádkově chutné koření: sady s chilli, kari, solí, pepřem i sladkým kořením
Nenechte si ujít nové nabídky podniku Speciálka na koření KOPRA
Pohlídáme, aby vám už žádná nová nabídka neutekla.
Upozornit na nové nabídkyNenechte si ujít nové nabídky podniku Speciálka na koření KOPRA
Pohlídáme, aby vám už žádná nová nabídka neutekla.
Upozornit na nové nabídkyPřihlášením k odběru vyjadřujete souhlas s podmínkami užití Slevomat.cz. Přečtěte si také informace o tom, jak zpracováváme osobní údaje.
Upozornění nastaveno
Přehled nabídky
Pro ženy
Varianta:
Sůl nad zlato
400 Kč
−50 %
199 Kč
|
|
Honzovi do světa – sada koření z celého světa
400 Kč
−50 %
199 Kč
|
|
Hrnečku vař
400 Kč
−50 %
199 Kč
|
|
Satanovo kopýtko – sada pikantního koření
400 Kč
−50 %
199 Kč
|
|
Dárková sada kari
500 Kč
−50 %
249 Kč
|
|
Perníková chaloupka – koření na sladké pečení
500 Kč
−50 %
249 Kč
|
|
Dračí dech – dárková sada chilli
500 Kč
−50 %
249 Kč
|
|
Pepř je král
800 Kč
−50 %
399 Kč
|
V ceně varianty:
Dárková sada solí
-
Bambova sůl (20 g)
- Originální Bambova sůl je ručně vyráběná a ručně balená sůl, ve které se snoubí mnoho chutí a vůní. Hodí se pro přípravu teplé i studené kuchyně.
- Je vhodná do zeleninových salátů, pomazánek, dresinků, omáček, vhodné na bílé maso, do pokrmů z ryb, ale i do luštěnin, rýže a brambor. Můžeme s touto kořenící solí posypat třeba i chléb s máslem.
- Složení: celer, mrkev, petržel, sezam, koření jako je kurkuma, bílý pepř, zelený pepř, majoránka, petrželka či paprika. Dále obsahuje kmín, koriandr, kardamom a česnek.
- Země původu: Česká republika
- Havajská bambusová sůl (15 g)
- Havajská bambusová sůl obsahuje 84 % chloridu sodného a 16 % tvoří 80 prvků a stopových prvků, vyskytujících se v mořské vodě.
- Nejčastěji se používá na asijské speciality, výborná je však do všech polévek, omáček. Používáme ji stejně jako běžnou sůl. Vynikající je například na chléb se sýrem.
- Země původu: Havaj
- Černá havajská sůl (15 g)
- Černá havajská sůl lávová je mořská sůl ze sopečného ostrova Havaj.
- Výborně nahradí běžnou stolní sůl. Její lesklá černá zrnka vytvoří krásně barevnou kůrku většího kusu pečeně. Tato sůl jemně dochutí drobné pochutiny, pražené oříšky, omáčky a pasty na barbecue.
- Země původu: Havaj
- Bylinková sůl (20 g)
- Bylinková sůl se výborně hodí k dochucení pečeného masa či zeleniny. Používá se i na grilování ryb, do omáček, salátů, polévek nebo pomazánek.
- Složení: Rozmarýn, libeček, tymián, petrželka, sůl a medvědí česnek
- Země původu: Česká republika
-
Celerová sůl (20 g)
- Použití: do salátů, polévek, omáček, majonéz, skvělá do salátu Coleslaw
- Složení: sůl, celer kořen, celer list, výtažek z kurkumy
- Země původu: Česká republika
-
Himálajská sůl hrubá (30 g)
- Přírodní produkt z Himalájí. Růžová Himálajská sůl je obecně považována za jednu z nejkvalitnějších a nejčistších solí vůbec. Vyniká barevností krystalů od světle růžových až po červené.
- Velikost krystalů: 2–4 mm
- Země původu: Pákistán – solný důl Khewra
- Himálajská sůl jemná (30 g)
- Přírodní produkt z Himalájí. Růžová Himálajská sůl je obecně považována za jednu z nejkvalitnějších a nejčistších solí vůbec. Vyniká barevností krystalů od světle růžových až po červené.
- Velikost krystalů: 2–4 mm
- Země původu: Pákistán – solný důl Khewra
-
Uzená sůl (20 g)
- Jedná se o sůl uzenou jabloňovým dřevem.
- Tato uzená sůl má silnou uzenou vůni. Dokáže provonět celý dům tak, že si přidáte jako v udírně.
- Je vynikající do omáček, při ochucení hovězích steaků, můžete ji použít jako chuťovou náhražku slaniny ve vegetariánských a veganských pokrmech nebo při přípravě marinád pro nakládané vepřové maso. Hodí se jako přísadová sůl, zároveň i jako finální sůl na dušenou zeleninu a saláty, nebo v použití do sladkých či slaných pokrmů. Výborná je i na sušené maso
- Země původu: Pákistán – solný důl Khewra
Doba trvanlivosti: 12/2024
Doručení:
Osobní odběr na provozovně
Zdarma
(10 prac. dní)
Osobní odběr Zásilkovna
(8 874 poboček)
59 Kč
(8 prac. dní)
Česká pošta
79 Kč
(10 prac. dní)
PPL
99 Kč
(10 prac. dní)
V ceně varianty:
Sada koření z celého světa
-
Chakalaka (20 g)
- Velmi originální středně pikantní jihoafrické koření.
- Složení: cibule, pepř, římský kmín, mrkev, bobkový list, koriandr, hořčice, česnek, mořská sůl (max. 3 %), třtinový cukr, Jalapeňo, rajčatové a paprikové floky
-
Panch Phoron (15 g)
- Panch phoron je směs koření pocházející z indického subkontinentu.
- Je výborná na jednoduchý oběd. Lžičku směsi nasypete na olej, chvilku smažíte a pak přidáte nakrájenou hlívu a zeleninu a můžete konzumovat.
- Složení: pískavice, římský kmín, černé hořčičné semínko, fenykl a černucha
-
Čubrica (20 g)
- Zelená Čubrica je nepálivá kořenící směs původem z balkánské kuchyně, hodně se používá v Bulharsku.
- Je výborná do slané tvarohové pomazánky, na plátky slaniny nebo k dochucení mletého masa, zapékaných zeleninových pokrmů a různých mas, do hustých zeleninových polévek, luštěninových jídel, zvláště fazolových, na rožnění masa a sýrů.
- Složení: česnek, petrželka, sůl, pískavice, bazalka, saturejka, řepkový olej
-
Thajské kari (15 g)
- Směs vhodná do rýžových pokrmů, masových jídel, drůbeže, majonéz, polévek, omáček, smažené zeleniny, na ryby.
- Složení: paprika sladká, kurkuma, koriandr mletý, hořčice mletá, chilli mleté, sůl, česnek mletý, pískavice mletá, zázvor mletý, skořice mletá, bobkový list mletý
-
Adžika (20 g)
- Gruzínská Adžika je vhodná k rýžovým, zeleninovým i masovým pokrmům.
- Používá se také jako přísada ke grilování masa (kuře, ryby, šašlik), do mletých mas, k dušeným a pečeným masům, ochucovadlo drůbeže, jehněčího masa, gulášů, ale díky své aromatické chuti je vhodná i k vegetariánským pokrmům.
- Složení: sůl (max. 24,9%), směs koření (česnek, sladká paprika, saturejka, chilli, kopr, bobkový list, bazalka, majoránka, petržel, koriandr, máta)
-
Aglio Olio Peperonciny (15 g)
- Složení: česnek, petržel, paprika, chilli, bazalka a oregano
-
Chimichurri (15 g)
- Jedná se o bylinkovou směs na přípravu omáčky Chimichurri pocházející z Argentiny.
- Používá se také jako omáčka ke grilovaným pokrmům, steaku a kuřecímu masu. Můžete si s ní potřít opečený chléb nebo rohlík.
- Složení: cibule, pepř, česnek, oregano, drcená paprika, petrželka, sůl, hnědý cukr
-
Zatar (20 g)
- Směs koření na hummus, tvaroh, chléb a zeleninové saláty, do kuskusu, zeleninových karbanátků a koft, polévek.
- Složení: sezamové semínko, sumah, tymián
Vyrobeno v České republice
Minimální trvanlivost: 12/2022
Doručení:
Osobní odběr na provozovně
Zdarma
(10 prac. dní)
Osobní odběr Zásilkovna
(8 874 poboček)
59 Kč
(8 prac. dní)
Česká pošta
79 Kč
(10 prac. dní)
PPL
99 Kč
(10 prac. dní)
V ceně varianty:
Hrnečku vař - koření na rychlé vaření vhodné pro začínající kuchaře na jednoduché a rychlé vaření i s recepty.
-
Aglio Olio Peperonciny (15 g)
- Směs je namíchaná z česnekových plátků, velkých česnekových granulí, oregana a bazalky sušené mrazem, drcených chilli a sladkých paprik.
- Složení: česnek, petržel, paprika, chilli, bazalka a oregano
-
Bylinkové brambory (20 g)
- Bylinková směs se smaženou cibulkou je skvělá do pečených brambor, do bramborové kaše nebo do šťouchaných brambor. Můžete ji přidat i do sýrových omáček, nebo například do zapékání zeleniny.
- Složení: smažená cibule (cibule, PŠENIČNÁ mouka, olej slunečnicový, řepkový a palmový, sůl), petržel, pepř, paprika, oregano, rozmarýn, sůl, fenykl, levandule, saturejka, cibule.
-
Vajíčková pomazánka (20 g)
- Směs koření na vajíčkovou pomazánku. Díky ní máte pomazánku hotovou během pár minut.
- Složení: hořčice bílá mletá, pažitka, cibule a česnek
-
Tzatziky (20 g)
- Základem na výbornou a jednoduchou večeři, po které zaručeně nepřiberete, je směs koření na Tzatziki. Tzatziki jsou jedním z nejznámějších řeckých jídel.
- Složení: česnek, kopr, růžová jemná himálajská sůl a mletý černý pepř
-
Polévkové koření (20 g)
- Směs do polévky bez glutamátu, kterou pouze přidáte do vody se zeleninou a je pokrm hotový.
- Složení: karotka, cibule, pastinák, celer, kurkuma, kopřiva, libeček, česnek a petržel
-
Panch Phoron (20 g)
- Panch phoron je směs koření pocházející z indického subkontinentu. Je výborná na jednoduchý oběd. Lžičku směsi nasypete na olej, chvilku smažíte a pak přidáte nakrájenou hlívu a zeleninu a můžete konzumovat.
- Složení: Pískavice, římský kmín, černé hořčičné semínko, fenykl a černucha
-
Nasi Goreng (15 g)
- Aromatická směs křupavé cibule s kořením, kterou stačí přidat do rýže. Je vhodná i do rizot, nebo těstovin. Výborná je i do bramborové kaše, zapečených brambor nebo dušené zeleniny.
- Složení: cibule, pórek, kurkuma, česnek, zázvor a chilli
-
Nakládaný sýr (20 g)
- Směs je výborná na nakládané, marinované, grilované sýry a hermelíny všech možných variací. Jedná se o netradiční směs, s netradiční chutí a netradiční kombinací koření. Hermelín potřete olejem, posypete směsí a necháte jeden až dva dny uležet a můžete konzumovat.
- Složení: cibule, pepř černý, paprika (floky), libeček, petržel nať, oregano, chilli nitě a chilli drcené
Vyrobeno v České republice
Minimální trvanlivost: 12/2022
Doručení:
Osobní odběr na provozovně
Zdarma
(10 prac. dní)
Osobní odběr Zásilkovna
(8 874 poboček)
59 Kč
(8 prac. dní)
Česká pošta
79 Kč
(10 prac. dní)
PPL
99 Kč
(10 prac. dní)
V ceně varianty:
Sada pikantního koření
-
Satanovo kopýtko (20 g)
- Speciální pikantní směs koření s vůní choriza.
- Složení: pepř, bazalka, oregano, cibule granulovaná, paprikové floky červené, cukr, hořčičné semínko, petržel, sůl, sacharóza, dextróza, E316, kořenící extrakt, kouřové aroma
-
Kajunské koření (20 g)
- Směs na maso, ryby, pečené i smažené kuřecí maso, pro přípravu salsy, na plátky rajčat pečených v troubě.
- Složení: paprika sladká, chilli papričky, cayenský pepř, pepř černý, oregano, česnek, cibule, celer, sůl
-
Ďábelská směs (20 g)
- Směs je vhodná na úpravy jakéhokoliv masa, nejlepší je v kombinaci s vepřovým
- Složení: paprika sladká, koriandr, chilli, římský kmín, česnek, oregano, zvýrazňovač chuti a sůl
-
Bivojská kýta (15 g)
- Směsi dodává chuť a aroma mletého křenu.
- Vhodná na steaky, minutky, omáčky dále do různých pomazánek a na ryby.
- Složení: křen mletý a drcený, hořčice mletá, koriandr drcený, petrželka, libeček, kmín drcený, paprika sladká, česnek, hořčice bílá, chilli mleté – max. 5 %.
-
Pepřové koření (20 g)
- Ostrá směs na steaky z hovězího masa. Vynikne i na zvěřině, skopovém nebo vepřovém mase
- Složení: pepř, chilli, paprika, sůl, petržel a česnek
-
Grilovaná křidélka (20 g)
- Pikantní směs koření na přípravu kuřecího masa.
- Koření neobsahuje sůl, proto si můžete určit pálivost podle své chuti, aniž byste se museli obávat přesolení.
- Složení: paprika, chilli, rozmarýn, cibule, celer, kopr a bobkový list
-
Barbecue (20 g)
- Tradiční směs na pomalé pečení, grilování a smažení všech druhů mas, ryb i zeleniny a pro přípravu marinády
- Složení: sůl, kukuřice, česnek, paprika pálivá, paprika sladká, cibule, cukr, bazalka, tymián, oregano, hřebíček, hořčice
-
Adamovo žebro (20 g)
- Adamovo žebro je pikantní směs na pečení a grilování.
- Medové aroma poskytuje příjemnou vůni a výrazná barvivost směsi zaručí jasně červenou propečenou kůrku masa.
- Složení: pepř, česnek, chilli, paprika, medové aroma
- Vyrobeno v České republice
Doba trvanlivosti: 12/2022
Doručení:
Osobní odběr na provozovně
Zdarma
(10 prac. dní)
Osobní odběr Zásilkovna
(8 874 poboček)
59 Kč
(8 prac. dní)
Česká pošta
79 Kč
(10 prac. dní)
PPL
99 Kč
(10 prac. dní)
V ceně varianty:
Dárková sada kari
-
Kari – anglický typ (20 g)
- Kari je směs vhodná do rýžových pokrmů, masových jídel, polévek, omáček, smažené zeleniny. Nejčastěji se používá v indické kuchyni. Kari Anglický typ je zajímavé tím, že je do něj vedle klasického koření přidáno více zázvoru, než je obvyklé.
- Složení: kurkuma, chilli mleté, koriandr mletý, římský kmín mletý, kmín mletý, zázvor mletý, pepř mletý
- Země původu: Anglie
-
Kari – Madras (20 g)
- Jedná se o středně ostrý typ kari pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže, ryb.
- Složení: koriandr mletý, kurkuma, hořčice mletá, římský kmín mletý, chilli mleté, pískavice mletá, pepř černý mletý, česnek mletý, sůl, fenykl mletý
- Země původu: Asie
-
Kari – thajský typ (20 g)
- Složení: paprika sladká, kurkuma, koriandr mletý, hořčice mletá, chilli mleté, sůl, česnek mletý, pískavice mletá, zázvor mletý, skořice mletá, bobkový list mletý
- Země původu: Thajsko
-
Kari – jávský typ (20 g)
- Jedná se o jemné nepálivé kari s kousky jasmínových květů.
- Složení: kurkuma, koriandr mletý, římský kmín mletý, kmín mletý, fenykl mletý, pískavice mletá, hořčice mletá, kardamom mletý, oregano, bobkový list mletý, česnek mletý, hřebíček mletý, anýz mletý, kukuřičný škrob, sůl, skořice mletá, květ jasmínu
- Země původu: Asie
-
Kari s mangem (20 g)
- Jedná se o jemné nepálivé kari vhodné i pro děti. Mango, které je jeho součástí, dodává kari ovocnou vůni a sladkou kyselost.
- Složení: koriandr, kurkuma, římský kmín, pískavice, zázvor, hřebíček, fenykl, bobkový list, česnek, skořice, sůl, černý pepř, mango, kukuřice.
- Země původu: Asie
-
Kari – indický typ (20 g)
- Indický typ kari obsahuje více kurkumy, zázvoru a chilli než ostatní. Je vhodné do masových a zeleninových kari, smetanových polévek a omáček, do květákové a pórkové polévky, do luštěnin, rýže, mletých mas, na kuře, králíka, ryby aj.
- Země původu: Indie
-
Garam Masala (20 g)
- Jedna z variant kari, která je velice populární dnes dokonce i v české kuchyni. Indická směs koření vonící po hřebíčku a cuminu. Velmi známá směs používaná na při přípravě omáček s kuřecím nebo jehněčím masem. Je výborná i na zeleninová jídla nebo při vaření luštěnin.
- Složení: pepř, cumin, skořice, hřebíček, kardamom, koriandr, muškátový ořech.
- Země původu: Indie
-
Tandori Masala (20 g)
- Je určená na rožnění, minutkové jídla, ryby a zeleninu. Dále do masových šťáv, rýže, kuskusu a na indické speciality. Ovšem vynikající chuť mátového kuřete Tandoori si svého času získala i prvního premiéra Indie Jawaharlala Nehrua.
- Složení: sůl, glutaman sodný, koriandr, česnek, zázvor, chilli, římský kmín
- Země původu: Indie
Doba trvanlivosti: 12/2022
Doručení:
Osobní odběr na provozovně
Zdarma
(10 prac. dní)
Osobní odběr Zásilkovna
(8 874 poboček)
59 Kč
(8 prac. dní)
Česká pošta
79 Kč
(10 prac. dní)
PPL
99 Kč
(10 prac. dní)
V ceně varianty:
Koření na sladké pečení
-
Vanilkový lusk (1 kus, délka 14–16 cm)
- Vanilkový lusk je vypěstovaný na Madagaskaru, odrůda Bourbon, kategorie 14–16 cm. Lusk váží průměrně 3 g. Používá se do vanilkových rohlíčků, často pak na výrobu vanilkového cukru, na přípravu moučníků, zmrzliny, čokolády a pudingů.
- Pro jeho nádhernou vůni se přidává do kávy a alkoholu. Například vaječný koňak si bez něj jeho výrobci nedokážou představit. Složení: vanilkový lusk
- Původ: Madagaska
- r Minimální trvanlivost: 9/2022 (uchovávejte ve tmě)
-
Perníkové koření (20 g)
- Směs koření složená pouze z jemně mletého koření bez kypřícího prášku nebo jiných aditiv. Používá se do litého perníku i perníčků. Aromatická směs koření je ideální i do litých těst na bábovky, „cupcake“, nebo koláčů.
- Složení: skořice, nové koření, anýz, koriandr, pomeranč badyán a zázvor
- Vyrobeno v České republice
- Minimální trvanlivost: 12/2022
-
Závin (20 g)
- Voňavá směs do závinu, koláčků, buchet, bábovek a dalších sladkých hříchů. Složení: zázvor, nové koření, pomerančová kůra, citronová kůra, skořice, badyán, hřebíček, kardamom a muškátový květ
- Vyrobeno v České republice
- Minimální trvanlivost: 12/2022
-
Vánočka (20 g)
- Velmi příjemně aromatická směs s cejlonskou skořicí. Je výborná do kynutých těst na vánočku, štolu nebo velikonoční mazanec.
- Výborná je i do ovocných dezertů nebo do čajového pečiva.
- Složení: citronová kůra, pomerančová kůra, kardamom, muškátový květ a cejlonská skořice Vyrobeno v České republice
- Minimální trvanlivost: 12/2022
-
Skořice mletá (20 g)
- Je nezbytnou součástí kuchyně. Používá se do cukroví i do dalších sladkých pokrmů, do pečiva, cukrářských výrobků.
- Do masitých pokrmů se přidává v asijské, latinskoamerické, arabské a španělské kuchyni. Složení: skořice
- Původ: Indonésie
- Minimální trvanlivost: 12/2022
-
Badyán mletý (10 g)
- Badyán se používá do pečiva, perníků, hruškových a jablečných povidel a kompotů, svařeného vína, do asijské kuchyně.
- Složení: badyán
- Původ: Vietnam
- Minimální trvanlivost: 12/2022
-
Citronová kůra mletá (10 g)
- Je vhodná do dezertů, čajového pečiva, svařeného vína, na ryby, do pomazánek i na čínské pokrmy. Citronovou kůru můžeme přidat i k mořským rybám nebo ke kuřecímu masu.
- Citronová kůra pochází z citronů pěstovaných speciálně pro kůru. To znamená bez použití chemických látek, kterými se chrání plod před vysycháním a plísněmi.
- Kůra má světle žlutou barvu, protože neobsahuje síru pro stabilizaci barvy.
- Složení: citronová kůra
- Původ: Španělsko
- Minimální trvanlivost: 12/2022
-
Hřebíček mletý (10 g)
- Perníčky, kompoty, punče, svařené víno a čaje si bez intenzivní ovocno-ostré, peprné chuti hřebíčku neumíme představit. Hřebíček zastrčený do cibule je také často vařen v polévce nebo s rýží.
- Kromě toho je hřebíček důležitou součástí prášku pěti koření a aromatické garamské směsi koření Masala.
- Složení: hřebíček
- Původ: Madagaskar
- Minimální trvanlivost: 12/2022
Doručení:
Osobní odběr na provozovně
Zdarma
(10 prac. dní)
Osobní odběr Zásilkovna
(8 874 poboček)
59 Kč
(8 prac. dní)
Česká pošta
79 Kč
(10 prac. dní)
PPL
99 Kč
(10 prac. dní)
V ceně varianty:
Dárková sada chilli
-
Chilli – Korea mleté (20 g)
- Korejské chilli papriky jsou jen mírně pálivé, o to však více voňavé. Používají se především na korejské kimchi Patří však do všech jídel, kde se uplatní vůně chilli. Pálivost: 5 000 SHU Země původu: Korea
-
Chilli – nitě (10 g)
- Nádherně voňavé jemné vlásky vyrobené z ostrých indických chilli papriček. Nakrájené chilli papričky na jemné proužky o síle nitě Použití: k dekoraci slaných i sladkých pokrmů, zdobení pizzy, vajec, rautů, obložené mísy, do polévek Země původu: Čína
- Birds eye celé (20 g)
- Birds eye jsou chilli papričky odrůdy Capsicum frutescens. Původ těchto papriček je v okolí Kambodži, Laosu, na Filipínách a Singapuru.
- Pálivost: 50 000 – 100 000 SHU Použití v kuchyni: k přípravě všech druhů mas, ke grilování, do marinád, do kořenících směsí, lze přidat i do zavařenin, využití v thajské kuchyni Země původu: Kambodža
-
Cayennský pepř (20 g)
- Vyrábí se z jemně namletých chilli papriček, říká se mu pepř díky špatnému překladu. Do Evropy se dostal z Indie v 16. století.
- Použití v kuchyni: Na maso, do polévek, omáček i salátů. Země původu: Indie
-
Chipotles mleté (20 g)
- Je vyuzená a vysušená paprička Jalapeňo. Chipotle Morita (pojem „morita“ z mexické španělštiny znamená, mora – ostružina, +ita tmavá barva a zvrásněný povrch papričky) pochází ze severomexického státu Chihuahua.
- Má uzenou chuť. Pálivost: 10 000 SHU Použití: do pálivých mexických omáček, k masu, do guláše, pomazánky, do polévek, luštěnin Země původu: Mexiko
-
Jalapeňo zelené drcené (20 g)
- Papričky jsou původem z Mexika. Jejich název je podle hlavního města Veracruz Jalapa. Jalapeňo jsou malé (5 cm) až středně velké (8 cm) chilli papričky.
- Vzhled a barva: drcené zelené papričky na granulát 1–3 mm
- Použití: do pálivých mexických omáček, k masu, do guláše, pomazánky a na pizzu. Země původu: Mexiko
-
Habanero celé (10 g)
- Pod velmi intenzivní pálivostí se skrývá i originální chuť kombinující ovocnou chuť s kouřovým aroma. Lahůdka pro všechny milovníky ostrých jídel. Chilli papričky habanero, pochází z Kuby. Tady získaly i název La Habana – "pocházející z Havany.
- Pálivost: 290 000 SHU Použití v kuchyni: do pálivých mexických omáček, k masu, polévek, mleté maso Země původu: Kuba
-
Chilli vločky (20 g)
- Plody jsou sušené ihned po sklizni a jsou drcené včetně semeníku i semen. Nejvyšší obsah kapsaicinu, který je zodpovědný za pálivost chilli, je obsažen právě v semenech a semeníku.
- Chilli papričky nejenže dodají pikantní chuť jakémukoliv jídlu, jsou také velmi prospěšné pro lidské zdraví, urychlují metabolismus a podporují spalování tuků. Využijete jak při vaření teplých pokrmů tak i k dochucení salátů či jiných studených jídel.
- Země původu: Kambodža
Doba trvanlivosti: 12/2022
Doručení:
Osobní odběr na provozovně
Zdarma
(10 prac. dní)
Osobní odběr Zásilkovna
(8 874 poboček)
59 Kč
(8 prac. dní)
Česká pošta
79 Kč
(10 prac. dní)
PPL
99 Kč
(10 prac. dní)
V ceně varianty:
Dárková sada pepřů
-
Bourbonský pepř (15 g)
- Je ostře pálivý, má specifickou chuť, která zůstává na jazyku několik hodin a silnou nezaměnitelnou vůni.
- Tenhle divoký madagaskarský pepře se používá při přípravě červeného masa, drůbeže, zvěřiny, ale též na těstoviny, do sýrových pomazánek nebo paštik. Je také ideálním doplňkem k měkkým, bílým kozím a ovčím sýrům.
- Země původu: Madagaskar
-
Kubebový pepř (15 g)
- Je plodem lián, které rostou na Jávě, Borneu, Sumatře a v některých částech Afriky.
- Jeho aroma je popisováno jako dřevité, kafrovité a pepřovité.
- Země původu: Indie
-
Sečuánský pepř (15 g)
- Jsou to sušené plody čínského druhu jasanu (žlutodřev peprný) v podobě otevřené červenohnědé tobolky se semenem.
- Má palčivou aromatickou až otupující chuť, proto se ho dávkuje jen malé množství.
- Použít se dá jak celý, tak nadrcený, obvykle se ale doporučuje před použitím nejprve opražit a pak teprve nadrtit.
- Země původu: Čína
-
Dlouhý pepř (15 g)
- Často se kombinuje s kardamomem, koriandrem a římským kmínem.
- Jeho ostrosladká chuť se výborně hodí do vinných nebo sýrových omáček.
- Země původu: Indie
-
Černý pepř (20 g)
- Je nejpopulárnějším kořením v české kuchyni.
- Je vhodný na ochucení masa, ať hovězího, skopového, jehněčího, kuřecího, dary moře, do zeleninových a bramborových salátů, polévek a omáček.
- Země původu: Vietnam
-
Pepř bílý (20 g)
- Bílý pepř je jemnější, používá se zejména v čínské a thajské kuchyni, přidává se také do salátů, smetanových omáček, světlých omáček a jídel z brambor.
- Země původu: Vietnam
-
Pepř zelený (20 g)
- Zelený pepř se získává rychlým usušením nezralých bobulí pepřovníku, není tak ostrý jako černý pepř a má jemnější aroma.
- Zelený pepř je vhodný na ochucení masa, ať hovězí, skopové, jehněčí, kuřecí nebo dary moře, do zeleninových a bramborových salátů, polévek, omáček, nakládá se do octa nebo soli.
- Země původu: Vietnam
-
Pepř růžový (20 g)
- Země původu: Peru
Doba trvanlivosti: 12/2022
Doručení:
Osobní odběr na provozovně
Zdarma
(10 prac. dní)
Osobní odběr Zásilkovna
(8 874 poboček)
59 Kč
(8 prac. dní)
Česká pošta
79 Kč
(10 prac. dní)
PPL
99 Kč
(10 prac. dní)
Místo osobního odběru:
Speciálka na koření KOPRA
Rooseveltova 790/45, Praha – Bubeneč
Ve státní svátky se otevírací doba může lišit.
pondělí | 12:00–19:00 | |
---|---|---|
úterý | 12:00–19:00 | |
středa | 12:00–19:00 | |
čtvrtek | 12:00–19:00 | |
pátek | 9:00–15:00 | |
sobota | Zavřeno | |
neděle | Zavřeno |
Doručuje obchod:
Nejkrásnější pohádky se budou odehrávat ve vaší kuchyni!
O tom, že Sůl je nad zlato, věděla už Maruška ze známé pohádky. V nabídce najdete hned osm druhů soli, stejně jako Královských pepřů, či kari. A nezapomíná se ani na Perníkovou chaloupku, ve které místo ježibaby najdete koření na pečení. Ani Satanova kopýtka se nemusíte bát, pod tímto názvem se skrývá sada ostrého koření, stejně jako Dračího dechu, pod kterým najdete chilli.
A pokud máte málo času, jistě vás potěší sada Hrnečku vař, ve které jsou kořenící směsi na rychlé vaření. Své místo ve voňavé pohádce získal i Honza, který si může na svou cestu zabalit kořenící směsi z celého světa.
Přečtěte vše o jednotlivých sadách koření
Dárková sada solíBambova sůl (20 g) Originální Bambova sůl je ručně vyráběná a ručně balená sůl, ve které se snoubí mnoho chutí a vůní. Hodí se pro přípravu teplé i studené kuchyně. Je vhodná do zeleninových salátů, pomazánek, dresinků, omáček, vhodné na bílé maso, do pokrmů z ryb, ale i do luštěnin, rýže a brambor. Můžeme s touto kořenící solí posypat třeba i chléb s máslem. Složení: celer, mrkev, petržel, sezam, koření jako je kurkuma, bílý pepř, zelený pepř, majoránka, petrželka či paprika. Dále obsahuje kmín, koriandr, kardamom a česnek. Země původu: Česká republika Havajská bambusová sůl (15 g) Havajská bambusová sůl obsahuje 84% chloridu sodného a 16% tvoří 80 prvků a stopových prvků, vyskytujících se v mořské vodě. Zelená sůl Pacifik je hrubá sůl z Havaje vhodná na pokrmy z ryb, zeleniny a závěrečné dosolení. Sůl nám dodává sílu a energii. Chlorid a sodík jsou ionty rozpuštěné soli a důležitých stopových prvků. Jsou životní nutností pro fungování našich nervů a hospodaření s tekutinami. Zabezpečují fungování látkové výměny, jsou důležité pro mezibuněčné tekutiny, (vodu) v našich tělních buňkách (chlorid sodný váže vodu), výměnu minerálních látek, rovnováhu mezi kyselinami a zásadami jsou nezbytné pro tvorbu žaludečních kyselin. Nejčastěji se používá na asijské speciality, výborná je však do všech polévek, omáček. Používáme ji stejně jako běžnou sůl. Vynikající je například na chléb se sýrem. Země původu: Havaj Černá havajská sůl (15 g) Černá havajská sůl lávová je mořská sůl ze sopečného ostrova Havaj. Nejlepší kuchaři a gurmáni světa ocení tuto sůl nejen pro její výjimečnou černou barvu, ale pro výjimečnou chuť. Tato lávová sůl se řadí mezi nejlepší soli světa. V lávové soli je obsažený sopečný popel, který je v podstatě aktivní uhlí, který má pozitivní vliv na lidské zdraví. Obsahuje antioxidanty a na 84 různých minerálních látek a stopových prvků. Má detoxikační účinky, pomáhá bránit vstřebávání toxinů ve střevě, pozitivně působí na trávicí soustavu a potlačuje plynatost. Výborně nahradí běžnou stolní sůl. Její lesklá černá zrnka vytvoří krásně barevnou kůrku většího kusu pečeně. Tato sůl jemně dochutí drobné pochutiny, pražené oříšky, omáčky a pasty na barbecue. Černá lávová sůl může obsahovat zbytkovou vlhkost, která není na závadu, ale nehodí se do většiny mlýnků. Zato se ale hodí k dokonalému zdobení okraje koktejlových sklenic. Stejně tak barevně osvěží grilovaná masa, kterým dodá příjemnou texturu. Bylinková sůl (20 g) Bylinková sůl se výborně hodí k dochucení pečeného masa či zeleniny. Používá se i na grilování ryb, do omáček, salátů, polévek nebo pomazánek. Složení: Rozmarýn, libeček, tymián, petrželka, sůl a medvědí česnek Země původu: Česká republika Celerová sůl (20 g) K národům, které milují celerovou sůl, patří především Američané, kteří s ní dochucují mnohá jídla i koktejly (například Bloody Mary alias Krvavá Marie, což je oblíbený koktejl namíchaný z vodky, rajčatového džusu a obvykle dalších koření nebo příchutí). I u nás si celerová sůl získává své příznivce, je totiž výborná k dochucení salátů. Báječná je však i v omáčkách a pomazánkách. Použití: do salátů, polévek, omáček, majonéz, skvělá do salátu Coleslaw Složení: sůl, celer kořen, celer list, výtažek z kurkumy Země původu: Česká republika Himálajská sůl hrubá (30 g) Přírodní produkt z Himalájí. Růžová Himálajská sůl je obecně považována za jednu z nejkvalitnějších a nejčistších solí vůbec. Vyniká barevností krystalů od světle růžových až po červené. Velikost krystalů: 2 – 4 mm. Země původu: Pákistán – solný důl Khewra Himálajská sůl jemná (30 g) Přírodní produkt z Himalájí. Růžová Himálajská sůl je obecně považována za jednu z nejkvalitnějších a nejčistších solí vůbec. Vyniká barevností krystalů od světle růžových až po červené. Velikost krystalů: 2 – 4 mm. Země původu: Pákistán – solný důl Khewra Uzená sůl (20 g) Jedná se o sůl uzenou jabloňovým dřevem pro takzvanou Hajte kuchyni. Jabloňové dřevo patří k nepopulárnějším dřevům k uzení. Tato uzená sůl má silnou uzenou vůni. Dokáže provonět celý dům tak, že si přidáte jako v udírně. Je vynikající do omáček, při ochucení hovězích steaků, můžete ji použít jako chuťovou náhražku slaniny ve vegetariánských a veganských pokrmech nebo při přípravě marinád pro nakládané vepřové maso. Hodí se jako přísadová sůl, zároveň i jako finální sůl na dušenou zeleninu a saláty, nebo v použití do sladkých či slaných pokrmů. Výborná je i na sušené maso Doba trvanlivosti: 12/2024 Dárková sada pepřůBourbonský pepř (15 g) Je ostře pálivý, má specifickou chuť, která zůstává na jazyku několik hodin a silnou nezaměnitelnou vůni. Tenhle divoký madagaskarský pepře se používá při přípravě červeného masa, drůbeže, zvěřiny, ale též na těstoviny, do sýrových pomazánek nebo paštik. Je také ideálním doplňkem k měkkým, bílým kozím a ovčím sýrům. Zajímavě ochutí i nakládané okurky a zeleninu. Netradiční je jeho použití v dezertech s ovocem (jahody, třešně, jablka, hrušky) nebo čokolády. Země původu: Madagaskar Kubebový pepř (15 g) Je plodem lián, které rostou na Jávě, Borneu, Sumatře a v některých částech Afriky. Plod je o něco málo větší než plod pepře. V minulosti byl ceněn a žádán mnohem více než dnes. Staří Indové ho používali v lidovém lékařství již před naším letopočtem, což od nich převzali Arabové, kteří ho nazvali indickým kořením. Plody pepřovníku kubébového se podobají černému pepři, ale jsou na rozdíl od něj dlouze stopkaté. Jeho aroma je popisováno jako dřevité, kafrovité a pepřovité. V gastronomii se s ním setkáváme hlavně ve směsích, může se přidávat místo Nového koření, kterému se vůní (nikoliv však cenou) podobá. Země původu: Indie Sečuánský pepř (15 g) Jsou to sušené plody čínského druhu jasanu (žlutodřev peprný) v podobě otevřené červenohnědé tobolky se semenem. Má palčivou aromatickou až otupující chuť, proto se ho dávkuje jen malé množství. Použít se dá jak celý, tak nadrcený, obvykle se ale doporučuje před použitím nejprve opražit a pak teprve nadrtit. Vzhledem k jeho dostupnosti na českém trhu už dávno není výsadou čínské kuchyně, která ho používá především k dosažení výrazné chutí při pečení kachny a kuřat. Země původu: Čína Dlouhý pepř (15 g) Tento pepř poskytují dva druhy pepřovníku. Jeden z nich (piper longum) pochází z Indie a druhý (piper officinarum) roste na Sundských ostrovech, Filipínách a ostrovech Moluckých. V obou případech jsou kořením sušené nezralé plody, ostřejší chuti než pepř černý a sestavené na rozdíl od něho do kompaktních srostlých plodenství, připomínajících až 5cm dlouhé tvrdé černé jehnědy. Oba druhy pepře dlouhého jsou stejně jako pepř černý ostře palčivé a zároveň i vonné. Dlouhý pepř poznali po domorodcích první Peršané a jejich prostřednictvím Řekové. Dnes je pěstován a užíván hlavně v Indii, na dálném východě a v oblasti tichomoří. Indové ho přidávají do curry, zeleninových omáček chutney a do směsi k zavařování zeleniny, zvané pipel. Vzhledem k tomu, že prokazatelně zlepšuje trávení, je oblíbenou ingrediencí při přípravě těžších pokrmů a to mu dává šanci na rozšířenější používání v české gastronomii. Často se kombinuje s kardamomem, koriandrem a římským kmínem. Jeho ostrosladká chuť se výborně hodí do vinných nebo sýrových omáček. Země původu: Indie Černý pepř (20 g) Je nejpopulárnějším kořením v české kuchyni. Je vhodný na ochucení masa, ať hovězího, skopového, jehněčího, kuřecího, dary moře, do zeleninových a bramborových salátů, polévek a omáček. Země původu: Vietnam Pepř bílý (20 g) Pepř bílý jsou oloupané, zcela zralé bobule pepřovníku. Namočí se ve vodě po dobu jednoho týdne, kdy se slupka změkčuje a rozkládá. Třením se pak odstraní zbytky slupky a oloupaná semena se vysuší. Jiný způsob jak získat bílá jádra zbavená slupky je sesbírat pepřová jádra v ptačím trusu a důkladně je vyčistit. Takto se získává ten nejkvalitnější bílý pepř. Pták nejlépe pozná, kdy jsou pepřová zrna zralá. Bílý pepř je jemnější, používá se zejména v čínské a thajské kuchyni, přidává se také do salátů, smetanových omáček, světlých omáček a jídel z brambor. Země původu: Vietnam Pepř zelený (20 g) Zelený pepř se získává rychlým usušením nezralých bobulí pepřovníku, není tak ostrý jako černý pepř a má jemnější aroma. Zelený pepř je vhodný na ochucení masa, ať hovězí, skopové, jehněčí, kuřecí nebo dary moře, do zeleninových a bramborových salátů, polévek, omáček, nakládá se do octa nebo soli. Země původu: Vietnam Pepř růžový (20 g) Růžový pepř, který bývá pevnou součástí barevného pepře, není pravým pepřem, jde o plody pepřovce (Schinus molle nebo Schinus terebinthifolia), který pochází z peruánských And. Země původu: Peru Doba trvanlivosti: 12/2022 Hrnečku vařKoření na rychlé vaření vhodné pro začínající kuchaře na jednoduché a rychlé vaření i s recepty. Aglio Olio Peperonciny (15 g) Směs je namíchaná z česnekových plátků, velkých česnekových granulí, oregana a bazalky sušené mrazem, drcených chilli a sladkých paprik. Složení: česnek, petržel, paprika, chilli, bazalka a oregano Bylinkové brambory (20 g) Bylinková směs se smaženou cibulkou je skvělá do pečených brambor, do bramborové kaše nebo do šťouchaných brambor. Můžete ji přidat i do sýrových omáček, nebo například do zapékání zeleniny. Složení: smažená cibule (cibule, PŠENIČNÁ mouka, olej slunečnicový, řepkový a palmový, sůl), petržel, pepř, paprika, oregano, rozmarýn, sůl, fenykl, levandule, saturejka, cibule. Vajíčková pomazánka (20 g) Směs koření na vajíčkovou pomazánku. Díky ní máte pomazánku hotovou během pár minut. Složení: hořčice bílá mletá, pažitka, cibule a česnek Tzatziky (20 g) Základem na výbornou a jednoduchou večeři, po které zaručeně nepřiberete, je směs koření na Tzatziki. Tzatziki jsou jedním z nejznámějších řeckých jídel. Složení: česnek, kopr, růžová jemná himálajská sůl a mletý černý pepř Polévkové koření (20 g) Směs do polévky bez glutamátu, kterou pouze přidáte do vody se zeleninou a je pokrm hotový. Složení: karotka, cibule, pastinák, celer, kurkuma, kopřiva, libeček, česnek a petržel Panch Phoron (20 g) Panch phoron je směs koření pocházející z indického subkontinentu. Je výborná na jednoduchý oběd. Lžičku směsi nasypete na olej, chvilku smažíte a pak přidáte nakrájenou hlívu a zeleninu a můžete konzumovat. Složení: Pískavice, římský kmín, černé hořčičné semínko, fenykl a černucha Nasi Goreng (15 g) Aromatická směs křupavé cibule s kořením, kterou stačí přidat do rýže. Je vhodná i do rizot, nebo těstovin. Výborná je i do bramborové kaše, zapečených brambor nebo dušené zeleniny. Složení: cibule, pórek, kurkuma, česnek, zázvor a chilli Nakládaný sýr (20 g) Směs je výborná na nakládané, marinované, grilované sýry a hermelíny všech možných variací. Jedná se o netradiční směs, s netradiční chutí a netradiční kombinací koření. Hermelín potřete olejem, posypete směsí a necháte jeden až dva dny uležet a můžete konzumovat. Složení: cibule, pepř černý, paprika (floky), libeček, petržel nať, oregano, chilli nitě a chilli drcené Vyrobeno v České republice Minimální trvanlivost: 12/2022 Dárková sada kariKari anglický typ (20 g) Kari je směs vhodná do rýžových pokrmů, masových jídel, polévek, omáček, smažené zeleniny. Nejčastěji se používá v indické kuchyni. Kari Anglický typ je zajímavé tím, že je do něj vedle klasického koření přidáno více zázvoru, než je obvyklé. Složení: kurkuma, chilli mleté, koriandr mletý, římský kmín mletý, kmín mletý, zázvor mletý, pepř mletý Země původu: Anglie Kari – Madras (20 g) Jedná se o středně ostrý typ kari pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže, ryb. Složení: koriandr mletý, kurkuma, hořčice mletá, římský kmín mletý, chilli mleté, pískavice mletá, pepř černý mletý, česnek mletý, sůl, fenykl mletý Země původu: Asie Kari – thajský typ (20 g) Součástí KARI thajský typ je česnek. Složení: paprika sladká, kurkuma, koriandr mletý, hořčice mletá, chilli mleté, sůl, česnek mletý, pískavice mletá, zázvor mletý, skořice mletá, bobkový list mletý Země původu: Thajsko Kari – jávský typ (20 g) Jedná se o jemné nepálivé kari s kousky jasmínových květů. Složení: kurkuma, koriandr mletý, římský kmín mletý, kmín mletý, fenykl mletý, pískavice mletá, hořčice mletá, kardamom mletý, oregano, bobkový list mletý, česnek mletý, hřebíček mletý, anýz mletý, kukuřičný škrob, sůl, skořice mletá, květ jasmínu Země původu: Asie Kari s mangem (20 g) Jedná se o jemné nepálivé kari vhodné i pro děti. Mango, které je jeho součástí, dodává kari ovocnou vůni a sladkou kyselost. Složení: koriandr, kurkuma, římský kmín, pískavice, zázvor, hřebíček, fenykl, bobkový list, česnek, skořice, sůl, černý pepř, mango, kukuřice. Země původu: Asie Kari – indický typ (20 g) Indický typ kari obsahuje více kurkumy, zázvoru a chilli než ostatní. Je vhodné do masových a zeleninových kari, smetanových polévek a omáček, do květákové a pórkové polévky, do luštěnin, rýže, mletých mas, na kuře, králíka, ryby aj. Země původu: Indie Garam Masala (20 g) Jedna z variant kari, která je velice populární dnes dokonce i v české kuchyni. Indická směs koření vonící po hřebíčku a cuminu. Velmi známá směs používaná na při přípravě omáček s kuřecím nebo jehněčím masem. Je výborná i na zeleninová jídla nebo při vaření luštěnin. Složení: pepř, cumin, skořice, hřebíček, kardamom, koriandr, muškátový ořech. Země původu: Indie Tandori Masala (20 g) Voňavá, pestrá jako hinduistický svátek barev Holi a ostrá jako břitva. Právě taková je směs indického koření Tandoori masala. Tandoori masala pochází z Indie. Dnes existuje spousta kombinací této kořenící směsi. Je určená na rožnění, minutkové jídla, ryby a zeleninu. Dále do masových šťáv, rýže, kuskusu a na indické speciality. Ovšem vynikající chuť mátového kuřete Tandoori si svého času získala i prvního premiéra Indie Jawaharlala Nehrua. Složení: sůl, glutaman sodný, koriandr, česnek, zázvor, chilli, římský kmín Země původu: Indie Doba trvanlivosti: 12/2022 Dárková sada chilliChilli Korea mleté (20 g) Korejské chilli papriky jsou jen mírně pálivé, o to však více voňavé. Používají se především na korejské KIMCHI. Patří však do všech jídel, kde se uplatní vůně chilli. Pálivost: 5 000 SHU Země původu: Korea Chilli Nitě (10 g) Nádherně voňavé jemné vlásky vyrobené z ostrých indických chilli papriček. Nakrájené chilli papričky na jemné proužky o síle nitě Použití: k dekoraci slaných i sladkých pokrmů, zdobení pizzy, vajec, rautů, obložené mísy, do polévek Země původu: Čína Birds eye celé (20 g) Birds eye jsou chilli papričky odrůdy Capsicum frutescens. Původ těchto papriček je v okolí Kambodži, Laosu, na Filipínách a Singapuru. Pálivost: 50 000 – 100 000 SHU Použití v kuchyni: k přípravě všech druhů mas, ke grilování, do marinád, do kořenících směsí, lze přidat i do zavařenin, využití v thajské kuchyni Země původu: Kambodža Cayennský pepř (20 g) Vyrábí se z jemně namletých chilli papriček, říká se mu pepř díky špatnému překladu. Do Evropy se dostal z Indie v 16. století. Použití v kuchyni: Na maso, do polévek, omáček i salátů. Země původu: Indie Chipotles mleté (20 g) Je vyuzená a vysušená paprička Jalapeňo. Chipotle Morita (pojem „morita“ z mexické španělštiny znamená, mora – ostružina, +ita tmavá barva a zvrásněný povrch papričky) pochází ze severomexického státu Chihuahua. Má uzenou chuť. Pálivost: 10 000 SHU Použití: do pálivých mexických omáček, k masu, do guláše, pomazánky, do polévek, luštěnin Země původu: Mexiko Jalapeňo zelené drcené (20 g) Papričky jsou původem z Mexika. Jejich název je podle hlavního města Veracruz Jalapa. Jalapeňo jsou malé (5 cm) až středně velké (8 cm) chilli papričky. Vzhled a barva: drcené zelené papričky na granulát 1–3 mm Použití: do pálivých mexických omáček, k masu, do guláše, pomazánky a na pizzu. Země původu: Mexiko Habanero celé (10 g) Pod velmi intenzivní pálivostí se skrývá i originální chuť kombinující ovocnou chuť s kouřovým aroma. Lahůdka pro všechny milovníky ostrých jídel. Chilli papričky habanero, pochází z Kuby. Tady získaly i název La Habana – „pocházející z Havany. Pálivost: 290 000 SHU Použití v kuchyni: do pálivých mexických omáček, k masu, polévek, mleté maso Země původu: Kuba Chilli vločky (20 g) Plody jsou sušené ihned po sklizni a jsou drcené včetně semeníku i semen. Nejvyšší obsah kapsaicinu, který je zodpovědný za pálivost chilli, je obsažen právě v semenech a semeníku. Chilli papričky nejenže dodají pikantní chuť jakémukoliv jídlu, jsou také velmi prospěšné pro lidské zdraví, urychlují metabolismus a podporují spalování tuků. Využijete jak při vaření teplých pokrmů tak i k dochucení salátů či jiných studených jídel. Země původu: Kambodža Doba trvanlivosti: 12/2022 Sada koření z celého světaChakalaka (20 g) Velmi originální Středně pikantní jihoafrické koření. Původ koření chakalaka je nejspíš podle dostupných pramenů z Botswany na jihu Afriky. Chakalaka dip se podává jak s chlebem, klobásou nebo grilovaným masem či zeleninou. Chakalaka je vhodná na marinování, grilování, rýžové pokrmy, zeleninu, salátů aj. Složení: cibule, pepř, římský kmín, mrkev, bobkový list, koriandr, hořčice, česnek, mořská sůl (max. 3 %), třtinový cukr, Jalapeňo, rajčatové a paprikové floky Panch Phoron (15 g) Panch phoron je směs koření pocházející z indického subkontinentu. Je výborná na jednoduchý oběd. Lžičku směsi nasypete na olej, chvilku smažíte a pak přidáte nakrájenou hlívu a zeleninu a můžete konzumovat. Složení: pískavice, římský kmín, černé hořčičné semínko, fenykl a černucha Čubrica (20 g) Zelená Čubrica je nepálivá kořenící směs původem z balkánské kuchyně, hodně se používá v Bulharsku. Je výborná do slané tvarohové pomazánky, na plátky slaniny nebo k dochucení mletého masa, zapékaných zeleninových pokrmů a různých mas, do hustých zeleninových polévek, luštěninových jídel, zvláště fazolových, na rožnění masa a sýrů. Složení: česnek, petrželka, sůl, pískavice, bazalka, saturejka, řepkový olej Thajské kari (15 g) Směs vhodná do rýžových pokrmů, masových jídel, drůbeže, majonéz, polévek, omáček, smažené zeleniny, na ryby. Složení: paprika sladká, kurkuma, koriandr mletý, hořčice mletá, chilli mleté, sůl, česnek mletý, pískavice mletá, zázvor mletý, skořice mletá, bobkový list mletý Adžika (20 g) Gruzínská Adžika je vhodná k rýžovým, zeleninovým i masovým pokrmům. Používá se také jako přísada ke grilování masa (kuře, ryby, šašlik), do mletých mas, k dušeným a pečeným masům, ochucovadlo drůbeže, jehněčího masa, gulášů, ale díky své aromatické chuti je vhodná i k vegetariánským pokrmům. Především jídla z patizonu, lilku nebo luštěnin. Složení: sůl (max. 24,9%), směs koření (česnek, sladká paprika, saturejka, chilli, kopr, bobkový list, bazalka, majoránka, petržel, koriandr, máta) Aglio Olio Peperonciny (15 g) Tuhle italskou česnekovou směs koření lze v podstatě jen přidat ke špagetám a máte oběd hotový. Směs je namíchaná z česnekových plátků a velkých granulí, které jsou velmi silné a zachovávají si nejen silnou vůni ale i ostrou chuť. Dále oregana a bazalky sušené mrazem, čímž si opět zachovají maximum aromatických látek a drcených chilli a sladkých paprik. Složení: česnek, petržel, paprika, chilli, bazalka a oregano Chimichurri (15 g) Jedná se o bylinkovou směs na přípravu omáčky Chimichurri pocházející z Argentiny. Používá se také jako omáčka ke grilovaným pokrmům, steaku a kuřecímu masu. Můžete si s ní potřít opečený chléb nebo rohlík. Složení: cibule, pepř, česnek, oregano, drcená paprika, petrželka, sůl, hnědý cukr Zatar (20 g) Směs koření na hummus, tvaroh, chléb a zeleninové saláty, do kuskusu, zeleninových karbanátků a koft, polévek. Směs pochází z blízkého Východu Složení: sezamové semínko, sumah, tymián Vyrobeno v České republice Minimální trvanlivost: 12/2022 Satanovo kopýtko – sada pikantního kořeníSatanovo kopýtko (20 g) Speciální pikantní směs koření s vůní choriza. Složení: pepř, bazalka, oregano, cibule granulovaná, paprikové floky červené, cukr, hořčičné semínko, petržel, sůl, sacharóza, dextróza, E316, kořenící extrakt, kouřové aroma Kajunské koření (20 g) Směs na maso, ryby, pečené i smažené kuřecí maso, pro přípravu salsy, na plátky rajčat pečených v troubě. Název této směsi pochází z jižní části USA, kde žijí potomci francouzských osadníků – Cajunové. Složení: paprika sladká, chilli papričky, cayenský pepř, pepř černý, oregano, česnek, cibule, celer, sůl Ďábelská směs (20 g) Směs je vhodná na úpravy jakéhokoliv masa, nejlepší je v kombinaci s vepřovým Složení: paprika sladká, koriandr, chilli, římský kmín, česnek, oregano, zvýrazňovač chuti a sůl Bivojská kýta (15 g) Směsi dodává chuť a aroma mletého křenu. Vhodná na steaky, minutky, omáčky dále do různých pomazánek a na ryby. Složení: křen mletý a drcený, hořčice mletá, koriandr drcený, petrželka, libeček, kmín drcený, paprika sladká, česnek, hořčice bílá, chilli mleté – max. 5 %. Pepřové koření (20 g) Ostrá směs na steaky z hovězího masa. Vynikne i na zvěřině, skopovém nebo vepřovém mase Složení: pepř, chilli, paprika, sůl, petržel a česnek Grilovaná křidélka (20 g) Pikantní směs koření na přípravu kuřecího masa. Koření neobsahuje sůl, proto si můžete určit pálivost podle své chuti, aniž byste se museli obávat přesolení. Složení: paprika, chilli, rozmarýn, cibule, CELER, kopr a bobkový list Barbecue (20 g) Tradiční směs na pomalé pečení, grilování a smažení všech druhů mas, ryb i zeleniny a pro přípravu marinády Složení: sůl, kukuřice, česnek, paprika pálivá, paprika sladká, cibule, cukr, bazalka, tymián, oregano, hřebíček, hořčice Adamovo žebro (20 g) Adamovo žebro je pikantní směs na pečení a grilování. Medové aroma poskytuje příjemnou vůni a výrazná barvivost směsi zaručí jasně červenou propečenou kůrku masa. Složení: pepř, česnek, chilli, paprika, medové aroma Vyrobeno v České republice Doba trvanlivosti: 12/2022 Perníková chaloupka – koření na sladké pečeníVanilkový lusk (1 kus, délka 14–16 cm) Vanilkový lusk je vypěstovaný na Madagaskaru, odrůda Bourbon, kategorie 14–16 cm. Lusk váží průměrně 3 g. Používá se do vanilkových rohlíčků, často pak na výrobu vanilkového cukru, na přípravu moučníků, zmrzliny, čokolády a pudingů. Pro jeho nádhernou vůni se přidává do kávy a alkoholu. Například vaječný koňak si bez něj jeho výrobci nedokážou představit. Složení: vanilkový lusk Původ: Madagaskar Minimální trvanlivost: 9/2022 (uchovávejte ve tmě) Perníkové koření (20 g) Směs koření složená pouze z jemně mletého koření bez kypřícího prášku nebo jiných aditiv. Používá se do litého perníku i perníčků. Aromatická směs koření je ideální i do litých těst na bábovky, „cupcake“, nebo koláčů. Složení: skořice, nové koření, anýz, koriandr, pomeranč badyán a zázvor Vyrobeno v České republice Minimální trvanlivost: 12/2022 Závin (20 g) Voňavá směs do závinu, koláčků, buchet, bábovek a dalších sladkých hříchů. Složení: zázvor, nové koření, pomerančová kůra, citronová kůra, skořice, badyán, hřebíček, kardamom a muškátový květ Vyrobeno v České republice Minimální trvanlivost: 12/2022 Vánočka (20 g) Velmi příjemně aromatická směs s cejlonskou skořicí. Je výborná do kynutých těst na vánočku, štolu nebo velikonoční mazanec. Výborná je i do ovocných dezertů nebo do čajového pečiva. Složení: citronová kůra, pomerančová kůra, kardamom, muškátový květ a cejlonská skořice Vyrobeno v České republice Minimální trvanlivost: 12/2022 Skořice mletá (20 g) Je nezbytnou součástí kuchyně. Používá se do cukroví i do dalších sladkých pokrmů, do pečiva, cukrářských výrobků. Nedovedeme si bez ní představit ani svařené víno nebo prohřívací čaje. Do masitých pokrmů se přidává v asijské, latinskoamerické, arabské a španělské kuchyni. Složení: skořice Původ: Indonésie Minimální trvanlivost: 12/2022 Badyán mletý (10 g) Badyán se používá do pečiva, perníků, hruškových a jablečných povidel a kompotů, svařeného vína, do asijské kuchyně. Složení: badyán Původ: Vietnam Minimální trvanlivost: 12/2022 Citronová kůra mletá (10 g) Je vhodná do dezertů, čajového pečiva, svařeného vína, na ryby, do pomazánek i na čínské pokrmy. Citronovou kůru můžeme přidat i k mořským rybám nebo ke kuřecímu masu. Citronová kůra pochází z citronů pěstovaných speciálně pro kůru. To znamená bez použití chemických látek, kterými se chrání plod před vysycháním a plísněmi. Kůra má světle žlutou barvu, protože neobsahuje síru pro stabilizaci barvy. Složení: citronová kůra Původ: Španělsko Minimální trvanlivost: 12/2022 Hřebíček mletý (10 g) Perníčky, kompoty, punče, svařené víno a čaje si bez intenzivní ovocno-ostré, peprné chuti hřebíčku neumíme představit. Hřebíček zastrčený do cibule je také často vařen v polévce nebo s rýží. Kromě toho je hřebíček důležitou součástí prášku pěti koření a aromatické garamské směsi koření Masala. Složení: hřebíček Původ: Madagaskar Minimální trvanlivost: 12/2022 |
Adresa pro případné vrácení zboží:
Speciálka na koření, bylinky a čaje KOPRA, Rooseveltova 45, 160 00 Praha 6
Obiloviny obsahující lepek
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Korýši
a výrobky z nich
Vejce
a výrobky z nich
Ryby
a výrobky z nich
Podzemnice olejná (Arašídy)
a výrobky z nich
Sójové boby (Sója)
a výrobky z nich
Mléko
a výrobky z něj
Skořápkové plody
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
Celer
a výrobky z něj
Hořčice
a výrobky z ní
Sezamová semena (Sezam)
a výrobky z nich
Oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
Vlčí bob (Lupina)
a výrobky z něj
Měkkýši
a výrobky z nich
Upozornění:
Informace o alergenech jsou poskytovány přímo poskytovatelem této nabídky, nikoliv společností Slevomat.cz, s.r.o.. Poskytovatel nese výlučnou odpovědnost za správnost těchto informací. V případě dalších dotazů na složení či alergeny kontaktujte přímo poskytovatele nabídky.