Potrava budoucnosti: sušení cvrčci a červíci, tagliatelle s hmyzím proteinem

Český výrobek

Přehled nabídky
Český výrobek

Varianta:

Zkumavky – Slaná varianta
Podívejte se na dalších 7 variant

V ceně varianty:

Zkumavky – Slaná varianta

  • 1× Grig Sušení červíci Parmezán - zkumavka (19 g)
  • 1× Grig Sušení cvrčci Chilli & Lime - zkumavka (22 g)
  • Země výroby: ČR
  • Expirace: minimálně 6 měsíců od doručení 

Doručení:

Osobní odběr Zásilkovna (9 096 poboček)
59 Kč (5 prac. dní)

Zásilkovna – doručení na adresu
69 Kč (5 prac. dní)

PPL
95 Kč (5 prac. dní)

DPD
108 Kč (5 prac. dní)

Vybrat variantu

Hmyz patří na talíř.

Potěšte sušenými červíky a cvrčky své blízké. S touhle akcí to půjde hravě – vždyť se v ní dají pořídit nejen zkumavky plněné těmito zástupci hmyzí říše, ale také třeba i tagliatelle s cvrččím proteinem. A v nabídce jsou dokonce i celé balíčky hned s několika různými produkty.

Pro člověka není konzumace hmyzu žádnou novinkou. Tento fenomén je známý po tisíce let a má svou velmi rozšířenou tradici především v zemích jako je Thajsko, Filipíny, Zambie či Kamerun. Celosvětově oblíbenými druhy ke konzumaci jsou například brouci a jejich larvy, kobylky, motýli, ale i vosy a jejich larvy. Zajímavostí také je, že chuť některých druhů jedlého hmyzu může připomínat chuť korýšů, jako jsou například velmi oblíbené krevety či humři.

Hmyz se v moderním světě začíná využívat k lidské konzumaci stále více a bylo jen otázkou času, kdy se tento trend dostane i k nám. Přestože je jídlo z hmyzu pro většinu Evropanů ještě stále docela tabu, není pro to vůbec důvod. V jezení hmyzu je totiž skrytá celá řádka benefitů, a to jak výživových, tak i ekologických či chuťových.

Cvrčci k jídlu

Ačkoli nám může být představa hmyzu v potravinářství docela vzdálená, pro velkou část lidské populace jde o běžnou praxi. Původem z Asie jsou cvrčci, kobylky i červíci běžnou součástí denního jídelníčku milionů obyvatel.

Tento trend se ale dostává postupně i do Evropy, kde za poslední desítky let vzniká řada firem zabývajících se výrobou těchto potravin.

Červíci k jídlu

Červíci, ale i cvrčci a kobylky jsou v Asii běžnou stravou miliónů obyvatel. Postupně se tento trend přesouvá i do evropských zemí. Výrobou těchto hmyzích produktů se v současné době zabývá nemálo firem, díky kterým si můžete vychutnávat nejen křupavé červíky, ale i speciality jako jsou výborní křupaví cvrčci, nebo chipsy s cvrččím proteinem v několika různých příchutích.

„Chceme nabídnout světu chutnou, výživnou a ekologicky méně náročnou alternativu stravy.“ – to je motto Grig.cz 

Adresa pro případné vrácení zboží:

Grig.cz, Jana Babáka 2733/11, Brno - Královo Pole, 612 00

Alergeny
1

Obiloviny obsahující lepek

pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

2

Korýši

a výrobky z nich

3

Vejce

a výrobky z nich

4

Ryby

a výrobky z nich

5

Podzemnice olejná (Arašídy)

a výrobky z nich

6

Sójové boby (Sója)

a výrobky z nich

7

Mléko

a výrobky z něj

8

Skořápkové plody

mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich

9

Celer

a výrobky z něj

10

Hořčice

a výrobky z ní

11

Sezamová semena (Sezam)

a výrobky z nich

12

Oxid siřičitý a siřičitany

v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2

13

Vlčí bob (Lupina)

a výrobky z něj

14

Měkkýši

a výrobky z nich

Upozornění:

Informace o alergenech jsou poskytovány přímo poskytovatelem této nabídky, nikoliv společností Slevomat.cz, s.r.o.. Poskytovatel nese výlučnou odpovědnost za správnost těchto informací. V případě dalších dotazů na složení či alergeny kontaktujte přímo poskytovatele nabídky. 

Nahoru