


Dárkové balíčky od mágů ChilliMaga: omáčky, olej, hořčice, harissa i koření
Přehled nabídky





















Když je něco opravdu krásné, říká se, že oči až přecházejí. Když je zase něco opravdu pálivé, tak přitom kukadla doprovázejí i jazyky.
V případě dárkových balíčků od ChilliMaga platí obojí. Jak v tom malém, tak větším kuchařském, jsou všechny pálivé produkty zabalené v krásné krabičce, takže už na první dobrou působí velmi pěkně. A co teprve, až tyhle lahůdky vyráběné poctivě ručně, dle vlastní receptury a bez konzervantů i barviv načnete a ochutnáte?
Odpověď je nasnadě: budete nadšení, a to hodně! Stejně jako hromada spokojených zákazníků před vámi, jakým byla v lednu 2021 i Olga: „Krásné balení, super chuť“
Na co se můžete těšit?
Kuchařský balíček:
Extra panenský olivový olej z oliv odrůdy Picual pocházející z olivových hájů rodiny Lozano Červenka z oblasti Jaen, ve Španělsku, s kyselostí 17 %. Olivový olej vysoké kvality se získává přímo z oliv výhradně mechanickými procesy za studena. Jemná a intenzivní chuť po zeleném jablku a mandlích, s odstíny po čerstvě nakrájených bylinkách. Jedná se o skutečně lahodný a jemný olivový olej doplněný o pikantnost Habanera, které však nepřekryje chuť a vůni olivového oleje. Pálivost na škále 2 z 5. |
Opravdu pikantních hořčic na trhu moc není, takže stačilo jen sehnat dost hořčičného semínka, ocet z Moravy a pořádně výkonný mixér a hrubozrnná ostrá pochoutka byla na světě. Ačkoli se pro zjemnění přidává třtinový cukr, ostrost je opravdu někdy až moc velká, protože ostré hořčičné semínko v kombinaci s chilli dělá své. Užití ostré hrubozrnné hořčice je tam, kde jste klasicky zvyklí na hořčici, takže k uzeninám, do omáček pod maso nebo třeba jen tak na chleba ve vajíčku. Uchovávejte v chladu a temnu, po otevření skladujte v lednici a spotřebujte do 14 dnů. |
Některým zralejším ročníkům může název evokovat harissu z mládí jakožto pikantní pastu na bázi rajčat, ty však v této harisse nenajdete. Recept tradiční harissy totiž pochází z oblasti severní Afriky, především Tuniska a Maroka a jedná se o kořenící směs, chcete-li pastu, která se vyrábí z pálivých papriček, v tomto případě odrůdy Cayenne, římského kmínu, velkého množství česneku, citronové šťávy a olivového oleje. Chuť je opravdu velice specifická a pro mnohé lehce zapamatovatelná a zamilovatelná. Využijete ji do klasických těstovin i kuskusu, k masu (hlavně drůbežímu), na topinky, do sendvičů i na klasické obložené chlebíčky. Pálivost každé várky se může lišit, harissa je totiž z čerstvých papriček (nepřidávají se žádné jiné ani sušené chilli) a jen ony ovlivní, jak harissa bude pálit, ale nečekejte nic, co byste nerozdýchali. Uchovávejte v chladu a temnu, po otevření skladujte v lednici a spotřebujte do 14 dnů. |
Produkt, který na trhu jednoznačně chyběl. Výrobků s názvem kečup či pikantní kečup je na trhu hodně, ale takový, co nějaký z velkého množství šťavnatých rajčat, s vůní tradičního koření, bez přídavku škrobu a hlavně, aby opravdu pálil? Nic takového ChilliMaga bohužel nenašli, a tak minulý rok obyčejná rajčata proměnili v chilli kečup. Mnoho lidí od přípravy kečupu doma odrazuje náročnost přípravy, ve výsledku to ale stojí za to. Jako nezbytný základ posloužil léty prověřený recept od babičky, ke kterému přidali pár vlastních nápadů, a lahůdka byla na světě. Ptáte se, kde použít pálivý kečup? Přece všude tam, kam kterýkoliv jiný kečup a ještě dál. Zalijte s ním třeba hranolky, uvařte z něj klasickou (dosti ostrou) rajskou omáčku nebo ho klidně tak jako náš kolega pijte k obědu. P.S. Nelekejte se řidší konzistence, opravdu nepřidávají škrob, a tak je to občas na některých skleničkách znát, proto jen protřepejte, ať se šťáva spojí s usazenou dužninou. |
Ve skleničce najdete jen a pouze chilli papričky odrůdy Habanero
a Bhut Jolokia, zakonzervované pořádnou dávkou soli. Používejte
jako dochucovadlo, všude tam, kde vás to napadne, dle vaší
vášně pro chilli dávkujte párátkem nebo špičkou kávové lžíčky. Na první ochutnání ucítíte svěží chuť chilli papriček, sůl a opravdu, ale opravdu ostrý pal.
Uchovávejte v chladu a temnu, po otevření skladujte v lednici a spotřebujte do 14 dnů. |
Vychytanou malou ohnivou skleničku unesete všude s sebou. Je v eko-obalu, chilli se s ní lehce dávkuje, obsahově je to čistý mix Habanera a Bhut Jolokie a co víc, vypadá opravdu stylově. |
Malý balíček
Omáčka dost sladká a přesto dost výrazná na to, aby se zařadila jako další top omáčka na grilování. Nejtěžší při její výrobě je sehnat ta správná povidla, neboť ne všechny chutnají jen povidlově a nejlepší jsou samozřejmě ty s největším obsahem švestek. Když už se podaří sehnat správná povidla, potřebujete k vaření ještě pár litrů dobrého červeného vína z jižní Moravy. Pak se jen přihodí špetka koření a vzniká omáčka, která se hodí snad ke všem druhům masa od drůbeže, hovězího, vepřového, přes jehněčí až po zvěřinu a to nejen k již zmíněnému grilování, ale i k přípravě lehkých šťavnatých omáček nebo jako chuťový doprovod k různým druhům sýrů (brie, kozí, hermelín) či šunek. Uchovávejte v chladu a temnu, po otevření skladujte v lednici a spotřebujte do 14 dnů. |
První z omáček ChilliMaga, která před lety spatřila světlo světa, jako odpověď na otázky: „Co s sebou k masu na grilovačku?“ nebo „Kde teď seženu pálivou omáčku?“ Tehdy ještě neokoukaná kombinace chutnala všem okolo, i tak ji ale stále vypilovávali. Zkoušeli na její výrobu například různé druhy hořčice či zmražené mango. Pak ale vznikla ta pravá, a to z čerstvého manga, indického kari a plnotučné hořčice zjemněná třtinovým cukrem a okořeněná špetkou vlastní směsi koření. Kromě toho, že je nezbytnou výbavou pro všechny, co rádi grilují (je vhodná zejména pro nakládání drůbežího masa), užijete ji i v kuchyni všude tam, kde chcete použít kari, ale i do krémových polévek (mrkvová, dýňová) či jen tak na večer k televizi jako dip k tortilla chipsům. |
Adresa pro případné vrácení zboží:
ChilliMaga s.r.o., A. Kuběny 763/54a, 690 06 Břeclav