Traduje se, že slovo „pohostinnost“ pochází z Valašska, kde byl tento jev pozorován už před stovkami let. Tož to pojďte vyzkoušet!
Tož vitajte ve Valašské hospodě U Janíka, vezměte místo u praskajících kachlových kamen, kde místní i pocestní vysedávají už od roku 1873, a pochutnejte si na tataráku z hovězí svíčkové.
Maso, stejně jako další suroviny, berou převážně od menších lokálních dodavatelů – svíčková pochází z řeznictví Machač a vy si jí dáte 100, 200 nebo rovnou 400 gramů. Samozřejmě i s topinkami, česnekem a cibulí.
„Restaurace velmi vkusně zařízená, krásně opravená a na velmi hezkém místě postavená. Má svůj styl – vyloženě beskydský.“ Renata, 06/2020
Majitelé hospůdky dbají na soulad s přírodou, starají se o okolní lesy a louky, takže prostředí je velmi příjemné. Pokud bude hezky, poseďte venku a děti vypusťte na udržované přírodní hřiště. Není divu, že si to tu hosté nemohou vynachválit.